Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
29. júla 2023, 13:15
Čas čítania 1:13
Martin Mičuda

Audi RS7 Sportback oslavuje 10. výročie brutálnou úpravou od ABT. Výsledkom je až 760 koní a 920 Nm

Audi RS7 Sportback oslavuje 10. výročie brutálnou úpravou od ABT. Výsledkom je až 760 koní a 920 Nm
Zdroj: Audi
TECH AUDI TUNING
Uložiť Uložené

Prvá generácia ostrého Audi RS7 Sportback uzrela svetlo sveta v roku 2013.

A7 Sportback patrí medzi mladšie modely značky Audi, keď je na trhu aktuálne len 2. generácia, pritom tá prvá debutovala v roku 2010. Jej ostrá verzia RS si pritom odkrútila premiéru v roku 2013, no a práve preto model RS7 Sportback práve oslavuje okrúhle 10. výročie. Pri tejto príležitosti spoznávame oslavnú edíciu Legacy Edition, ktorú však nemá na starosti značka Audi, ale jej dvorný úpravca ABT Sportsline.

Odporúčané
TEST: Enyaq Coupé RS nám dokázal, že ide o najlepšiu škodovku, ktorá prerástla aj Volkswagen TEST: Enyaq Coupé RS nám dokázal, že ide o najlepšiu škodovku, ktorá prerástla aj Volkswagen 18. februára 2023, 9:30

Ten pretvoril RS7 aktuálnej generácie na brutálnu beštiu. Už i tak veľmi agresívny zovňajšok zabalil do matného odtieňa, pridal spleť dodatočných nadstavcov, ktoré sú v tzv. Signature Carbon Bolt povrchovom vyhotovení, a celok následne postavil až na 22" efektné disky ABT IR22. Obuté sú do pneumatík Goodyear Eagle F1 Supersport s rozmermi 295/30 ZR22.

Upravený je pritom aj samotný podvozok, ktorý bol znížený, osadený novými pružinami a športovými stabilizátormi. V zadnej časti pribudlo decentné krídlo a rozmerný difúzor, ktorý zároveň počíta až so štvoricou koncoviek výfuku. Tie majú vyše 10-centimetrový priemer, pričom ako celá výfuková sústava, aj samotné koncovky sú z nerezovej ocele.

Audi, RS7, ABT,Audi, RS7, ABT,Audi, RS7, ABT,Audi, RS7, ABT,
Zobraziť galériu
(15)


V interiéri sú napokon zmeny už len kozmetické. Ústredným motívom je mikrovlákno Dinamica, ktorým je pokrytá nielen palubná doska, ale aj volant či časti športových sedadiel. Nechýbajú ani karbónové dekóry či lesklý klavírny lak, tieto ozdobné prvky sú však k dispozícii aj pri „bežnej“ RS sedmičke.

Odporúčané
Po teste novej Fabie Monte Carlo sme milo prekvapení, na akú úroveň Škoda posunula obľúbený model Po teste novej Fabie Monte Carlo sme milo prekvapení, na akú úroveň Škoda posunula obľúbený model 24. októbra 2022, 14:30

Najdôležitejší je však pohľad pod prednú kapotu. Tam totiž tróni 4-litrový benzínový osemvalec, ktorý prešiel zásadnými modifikáciami. Pôvodný výkon 441 kW/600 koní a krútiaci moment 800 Nm totiž narástli až na úroveň 559 kW/760 koní a 920 Nm. Vďaka upravenej riadiacej jednotke, novému preplňovaniu či výfukovému systému sa navýšil nielen výkon, ale aj znížil čas potrebný na akceleráciu – ABT RS7-LE vyšprintuje z 0 na 100 km/h o pol sekundy rýchlejšie ako sériové vyhotovenie, teda len za 3,1 sekundy. Vyrobených bude len 200 exemplárov, cena by mala pri plnej výbave atakovať 200-tisíc €.

Audi, RS7, ABT,
Zdroj: Audi
Domov
Zdieľať
Diskusia