Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Obsah článku vznikol v spolupráci so spoločnosťou zuhu – Architecture and Design Office.
2. augusta 2023, 13:30
Čas čítania 1:16
Richard Balog

FOTO: Takto môže vyzerať prestavba starého rodinného domu, ak vložíš dôveru do rúk šikovných architektov

FOTO: Takto môže vyzerať prestavba starého rodinného domu, ak vložíš dôveru do rúk šikovných architektov
Zdroj: zuhu – Architecture and Design Office
KULTÚRA ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY
Uložiť Uložené

Architekti, ktorí navrhli aj naše kancelárie, predstavili nový projekt v minimalistickom štýle. Výsledok je perfektný.

Odhodlanie a tvrdá práca sú základom úspechu, čo vedia aj dizajnéri z ateliéru s názvom zuhu – Architecture and Design Office. Mladý tím v zložení Zuzana Čviriková a Jakub Husár spoločne funguje od roku 2021 a za krátky čas navrhol viacero zaujímavých projektov vrátane našich kancelárií

Ateliér pri tvorbe hľadá netradičné riešenia, pri ktorých tím pracuje so skutočnými materiálmi, farbami a základnou geometriou. V popredí je celkový dojem a funkčnosť priestoru, o čom sa presvedčíš pri pohľade na návrh interiéru rodinného domu G + E v minimalistickom štýle. 

Odporúčané
FOTO: Takto vyzerá vkusná rekonštrukcia bytu pre rodinu s dieťaťom. Dominujú prvky moderného dizajnu a sivá farba  FOTO: Takto vyzerá vkusná rekonštrukcia bytu pre rodinu s dieťaťom. Dominujú prvky moderného dizajnu a sivá farba 2. júla 2023, 11:00
Návrh interiéru rodinného domu G + E v minimalistickom štýle.
Návrh interiéru rodinného domu G + E v minimalistickom štýle. Zdroj: zuhu – Architecture and Design Office

Návrh rodinného domu G + E je rekonštrukciou pôvodného domu s prístavbou novej časti a ich prepojením. Ako uvidíš prostredníctvom vizualizácií, dizajnéri využili každý štvorcový meter v interiéri a výsledkom je priestranné bývanie, ktoré bude vyzerať skvelo aj o ďalších pätnásť rokov. 

V novej časti vznikla denná zóna, ktorá je na pôvodný dom napojená veľkorysým priestorom trojstupňového schodiska. Tvorcovia pri navrhovaní interiéru rešpektovali zadanie klienta, aby bývanie pôsobilo minimalisticky a zároveň nadčasovo. 

Nadčasovosť v interiéri zaručujú kvalitné a trvácne materiály, ako napríklad drevo či kameň, ktoré sa systematicky opakujú v celom dome. Minimalistický vzhľad vznikol vďaka uzavretým úložným priestorom vo vstavaných kusoch nábytkov v kombinácii s použitím výraznejších solitérov a doplnkov. Panely pred televíziou je možné zasunúť a taktiež vysokú kuchynskú časť je možné úplne uzatvoriť, čím vznikne jednoduchý a čistý priestor bez akýchkoľvek rušivých elementov. 

zuhu – Architecture and Design Office
Zdroj: zuhu – Architecture and Design Office

V pôvodnej časti domu sú umiestnené spálňa, detská izba, pracovňa, kúpeľňa a toaleta. Relatívne veľký priestor chodby v obkolesení izieb plní funkciu vstaveného úložného priestoru, pričom z vonkajšej strany je obložený zrkadlami – pôsobí miznúcim efektom a zároveň odraz z dennej zóny prináša viac presvetlenia do chodby. 

Čo sa týka farebnosti, dizajnéri zvolili úzku paletu prírodných odtieňov, ktoré dominujú naprieč celému interiéru vrátane kuchyne, vďaka čomu má dom jednoduchý a ucelený vzhľad. 

Pozri si detailné vizualizácie aj pôdorys interiéru v galérii a v komentároch nám napíš, ako sa ti páči návrh tohto prerobeného rodinného domu v minimalistickom štýle? 

Návrh interiéru rodinného domu G + E v minimalistickom štýle.zuhu – Architecture and Design Officezuhu – Architecture and Design Officezuhu – Architecture and Design Office
Zobraziť galériu
(15)
Odporúčané
FOTO: Moderný byt v oblakoch, ktorý nájdeš na jednej z najlepších bratislavských adries   FOTO: Moderný byt v oblakoch, ktorý nájdeš na jednej z najlepších bratislavských adries 20. mája 2023, 9:00
Späť
Zdieľať
Diskusia