Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
22. júla 2023, 16:56
Čas čítania 0:36
Martin Adam Pavlík

Matt Damon odmietol rolu, vďaka ktorej by zarobil až 250 miliónov dolárov. Akému slávnemu režisérovi povedal nie?

Matt Damon odmietol rolu, vďaka ktorej by zarobil až 250 miliónov dolárov. Akému slávnemu režisérovi povedal nie?
Zdroj: Universal Pictures US
FILMY A SERIÁLY FILMY A SERIÁLY MATT DAMON
Uložiť Uložené

Tento moment si herec bude asi vyčítať do konca života.

Americký herec Matt Damon, ktorého môžeš vidieť momentálne v kinách vo filme Oppenheimer, v nedávnom rozhovore pre CNN prezradil, že v minulosti odmietol rolu, ktorá mu mohla zarobiť zhruba 250 miliónov dolárov. 

Podľa Damona išlo o najviac peňazí, aké nejaký herec kedy odmietol, a keď sa nad tým spätne zamyslel, povedal len: „Je to niečo strašné.“ Malo ísť o megalomanský trhák Avatar.

Režisér filmu James Cameron vraj Damonovi ponúkol nielen hlavnú rolu, ale dokonca aj percento zo zisku filmu. V ústrednej role sa však nakoniec predstavil Sam Worthington. 

A prečo vlastne Damon lákavú ponuku odmietol? Priblížil, že bol povinný dokončiť výrobu na filmovej sérii o agentovi Bournovi (dokopy vznikli štyri špionážne snímky). Vraj producentov nechcel „nechať v štichu“ tým, že začne nakrúcať Avatara.

Ako však dodáva CNN, Cameronova dobrodružná sci-fi dráma sa neskôr stala najlepšie zarábajúcim filmom všetkých čias, pričom od svojho uvedenia v roku 2009 zarobila takmer 3 miliardy dolárov.

Matt Damon Bourne
Zdroj: Universal Pictures US
Domov
Zdieľať
Diskusia