Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. decembra 2013, 16:18
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Dacia Duster Army: Rumunská armáda má nové "skvosty"

TECH DACIA
Uložiť Uložené

Aj v našich končinách, vďaka nízkej cene, veľmi populárny model Duster od rumunskej automobilky Dacia, prichádza vo verzii s označením Army.

Dacia Duster Army: Rumunská armáda má nové

Aj v našich končinách, vďaka nízkej cene, veľmi populárny model Duster od Rumunskej automobilky Dacia, prichádza vo verzii s označením Army. Ako asi tušíte, jednať sa bude o vojensky orientované vozidlo.

Trochu nečakané až vtipné spojenie je tak realitou, nakoľko hovoríme o reálnom prevedení, ktoré vzniklo v spolupráci so spoločnosťou Renault Technologie Roumanie. To je postavené na základe požiadaviek samotnej Rumunskej armády a dokonca splňuje požiadavky NATO. Exteriér tak zdobí ochranná klietka/rám, matná vojenská farba karosérie, prídavný navijak a hlavne do oči bijúci guľomet OTAN ráže 7,62 mm, ktorý si našiel miesto práve na streche.

SUV-čko disponuje upraveným a spevneným podvozkom s prídavným ťažným zariadením a konštrukciou, vďaka ktorej je možné samotné vozidlo zavesiť napríklad pod vrtuľník, pre prípad prenosu. Samozrejme, nechýba ani ochranné pancierovanie, zaslepenie zadných okien a vraj výkonnejšia motorizácia.

Dacia Duster Army: Rumunská armáda má nové

Dacia Duster Army: Rumunská armáda má nové
Domov
Zdieľať
Diskusia