Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
9. júla 2023, 17:30
Čas čítania 4:26
Daniel Mikolášik

Outfity na Pohode: 20 rokov po sebe ten istý outfit, odhalené dekolty či Dior kabelka za 4 000 eur

MÓDA FESTIVAL POHODA OUTFITY POHODA 2023
Uložiť Uložené

Na Pohode nebolo horúco len zo slnka, ale aj z vyzývavých outfitov.

Na trenčianskom letisku sa tento víkend uskutočnil už 26. ročník multižánrového festivalu Pohoda, ktorý sa opäť niesol v znamení skvelej hudby, nadupaných koncertov, výživných diskusií, jedinečných inštalácií, silných odkazov, no v neposlednom rade aj módnej inšpirácie.

Tretí deň Pohody, počas ktorého sme mapovali festivalové outfity, patril prevažne rapu. Na viacerých stagoch sa predviedli mená ako Gleb, WEN a Porsche Boy, Shygirl či aktuálne najväčšia britská drillová hviezda Central Cee, ktorý sa dostal až pod krídla Travisa Scotta. Hiphopový element bol preto častokrát aj inšpiráciou pri zostavovaní módnych kreácií návštevníkov.

Aj napriek tomu, že Pohoda je festival aj pre staršie publikum či rodiny s deťmi, dokázali nás návštevníci príjemne prekvapiť súčasnými trendmi zakomponovanými v ich outfitoch, svojou kreativitou, originalitou, zmyslom pre detail a doplnky.

Podľa slov návštevníkov ich outfity reprezentovali predovšetkým slobodu, ich životný štýl, antifašistickú filozofiu či dvojzmyselne práve „pohodu“. Prekvapil nás napríklad Jano, ktorý si ako verný fanúšik Pohody už 20 rokov na festival oblieka rovnaký outfit v podobe bielej košele a červeného kiltu, ale tiež Flekovo antifašistické tričko s historickou fotografiou, na ktorom starenka bije „nácka“ kabelkou. Sleduj nižšie, aké outfity predviedli návštevníci Pohody tento rok!

1. Čo reprezentuje tvoj dnešný outfit?
2. Čo máš na sebe najdrahšie a koľko to stálo?
3. Na ktorého interpreta si sa na Pohode najviac tešil/-a alebo sa ešte len tešíš?

V Refresheri ti pravidelne prinášame rôzne módne články, fotoreportáže outfitov z módnych podujatí, festivalov či streetstylu zo slovenských a z českých ulíc. Viac podobných článkov nájdeš v sekcii móda. Ak ťa takéto články zaujímajú a chceš podporiť naše úsilie neustále skvalitňovať obsah, pridaj sa do klubu Refresher+, čím získaš neobmedzený prístup ku všetkým článkom.

@mickovaema

pohoda 2023 outfity
Zdroj: Refresher/Dorota Jedináková

Čo reprezentuje tvoj dnešný outfit?

Summer vibe. Riadila som sa hlavne tým, aby mi bolo pohodlne v týchto letných horúčavách. Preto sú to plavky. Ak by som sa dostala k nejakej vode, aby som sa mohla rýchlo osviežiť.

Čo máš na sebe najdrahšie a koľko to stálo?

Veľmi som to nehrotila s nejakými drahými vecami, keďže spím v stane. Maximálne vo forme nejakých doplnkov ako Dior okuliare za cca 400 €, Dior prsteň za 250 € a Dior náramok tiež tak približne 250.

Na ktorého interpreta si sa na Pohode najviac tešila alebo sa ešte len tešíš?

Ten nás ešte len čaká a nie je to nikto iný ako Central Cee.

pohoda 2023 outfitypohoda 2023 outfitypohoda 2023 outfitypohoda 2023 outfity
Zobraziť galériu
(8)

Jano (nemá Instagram)

pohoda 2023 outfity
Zdroj: Refresher/Dorota Jedináková

Čo reprezentuje tvoj dnešný outfit?

Je to rovnaký outfit, ktorý nosím na Pohodu už 20 rokov, pretože je extrémne pohodlný. Ten kilt je na štýl Mela Gibsona v Statočnom srdci.

Čo máš na sebe najdrahšie a koľko to stálo?

Nemám na sebe nič predražené, ale najväčší citový vzťah mám k tomu kiltu. Dostal som ho od svojej kamarátky z Anglicka pred 25 rokmi a odvtedy ho stále nosím. Stál asi 20 libier.

Na ktorého interpreta si sa na Pohode najviac tešil alebo sa ešte len tešíš?

Tešil som sa na Bena Howarda, ale som sklamaný. Slabý koncert, zlé ozvučenie a žiadna interakcia s publikom. Odišiel po šou a ani sa poriadne nerozlúčil. Ale zato Suzanne Vega bola úžasná. 

pohoda 2023 outfitypohoda 2023 outfitypohoda 2023 outfitypohoda 2023 outfity
Zobraziť galériu
(4)
Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 5
Domov
Zdieľať
Diskusia