Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
29. júna 2023, 10:00
Čas čítania 1:29
Martin Mičuda

Toyota C-HR vo svojej 2. generácii stavila na svojský dizajn a osvedčenú hybridnú techniku

Toyota C-HR vo svojej 2. generácii stavila na svojský dizajn a osvedčenú hybridnú techniku
Zdroj: Toyota
TECH TOYOTA
Uložiť Uložené

Toyota predstavila 2. generáciu štýlového crossoveru C-HR.

Minuloročný koncept Prologue prešiel do sériovej verzie s názvom C-HR. Štýlový mestský crossover získal nástupcu, ktorý so sebou prináša niekoľko zaujímavých riešení – výrazné dvojfarebné lakovanie karosérie, ktoré už okrem čiernej strechy zahŕňa aj zadnú časť vozidla, veľké, až 20" disky, prvýkrát použité zapustené kľučky a vo všeobecnosti veľmi vyzývavé a dynamické línie.

Odporúčané
Prvý vlastný model značky Cupra sa nám dostal pod kožu. Ako jazdí 310-koňový Formentor? Prvý vlastný model značky Cupra sa nám dostal pod kožu. Ako jazdí 310-koňový Formentor? 23. apríla 2021, 15:31

Tvarom predných full-LED svetiel nové C-HR nadväzuje na Prius, ktorý nastolil nové dizajnové smerovanie značky. Extravagantne navrhnutá karoséria má zaujať z vizuálnej stránky, no zároveň podlieha prísnym aerodynamickým požiadavkám. Pôsobivo navrhnuté svetlá sú aj vzadu, podľa vzoru minulej generácie je druhý rad dverí malý, s azda ešte menšími oknami. Tie ešte viac evokujú vozidlá typu kupé.

Toyota, C-HR,Toyota, C-HR,Toyota, C-HR,Toyota, C-HR,
Zobraziť galériu
(8)

V interiéri sú medzigeneračne značne uhladenejšie a elegantnejšie tvary, čo podčiarkuje najmä moderná palubná doska, ktorá aj podľa prvých fotografií pôsobí kvalitnejšie a hodnotnejšie. C-HR má už v štandardnej výbave dve veľké obrazovky – v najvyššej výbave ide o 12,3" digitálne budíky a 12,3" displej multimediálneho prostredia Toyota Smart Connect. V rámci nových asistenčných systémov pribudla možnosť automatického parkovania na diaľku či vzdialený prístup k vozidlu.

Odporúčané
Vyskúšali sme najslávnejšie superkombi na svete. V čom vyniká 600-koňové RS 6 za 166-tisíc eur? Vyskúšali sme najslávnejšie superkombi na svete. V čom vyniká 600-koňové RS 6 za 166-tisíc eur? 23. marca 2021, 14:30

Veľkú pozornosť upriamuje Toyota na trvalú udržateľnosť. Nárazníky sú z nového živicového materiálu, ktorý je vopred zafarbený vo forme – touto inováciou by sa mali ušetriť stovky ton CO2. Ďalšie úspory sa podarilo dosiahnuť zavedením nového automatizovaného procesu lakovania pomocou vodou riediteľných farieb a použitím materiálu neživočíšneho pôvodu ako alternatívy kože na poťah volantu. Vo viac ako 100 dieloch použili recyklované plasty. Patrí k nim aj nová látka na čalúnenie sedadiel, ktorá je z recyklovaných PET fliaš.

Toyota, C-HR,Toyota, C-HR,Toyota, C-HR,Toyota, C-HR,
Zobraziť galériu
(8)

Nová Toyota C-HR príde na trh s výberom štyroch elektrifikovaných pohonných jednotiek, čím automobilka demonštruje osvedčenú cestu alternatívnych pohonov k uhlíkovej neutralite. V ponuke je 1,8-litrový variant Hybrid 140 a 2,0-litrové vyhotovenie Hybrid 200, ktoré bude k dispozícii s výhradne predným pohonom alebo s inteligentným pohonom všetkých kolies AWD-i. Práve pohon AWD-i zabezpečuje zvýšenú trakciu a stabilitu pri rozjazde, zatáčaní alebo jazde na klzkom povrchu, s podporou prídavného kompaktného elektromotor-generátora s vysokým krútiacim momentom na zadnej náprave.

Odporúčané
Kráľ je len jeden. Vyskúšali sme nové S-ko za takmer 200 000 eur Kráľ je len jeden. Vyskúšali sme nové S-ko za takmer 200 000 eur 20. januára 2021, 14:30

Vrcholom v ponuke je 2-litrová verzia Plug-in Hybrid 220. Presné výkonnostné či rýchlostné parametre nám zatiaľ Toyota neprezradila, príslušné označenia verzií však reprezentujú práve ich približný výkon. Novinka využíva výhody najnovšej, piatej generácie technológie značky, ktorá má v rámci triedy prinášať najlepšiu vyváženosť medzi zvýšeným výkonom a nízkymi emisiami.

Toyota, C-HR,
Zdroj: Toyota
Domov
Zdieľať
Diskusia