Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
26. júna 2023, 12:00
Čas čítania 5:12
Richard Balog

Tieto trendy pre mužov nesmieš obísť: Svetre s trblietkami, hodvábne blúzky aj kontroverzná zdravotnícka obuv

Tieto trendy pre mužov nesmieš obísť: Svetre s trblietkami, hodvábne blúzky aj kontroverzná zdravotnícka obuv
Zdroj: TASR
MÓDA LUXUSNÉ MÓDNE ZNAČKY TRENDY
Uložiť Uložené

Pozri si kolekcie určené na sezónu jar/leto 2024 spod rúk renomovaných návrhárov a luxusných módnych domov. Výber je pestrý.

Ďalšia módna sezóna je za nami – od množstva nových kreatívnych riaditeľov až po nabitý program prehliadok. Kolotoč týždňov módy v európskych metropolách trval skoro celý jún a za ten čas sme videli desiatky skvelých šou, na ktorých návrhári predstavili kolekcie na budúcoročné leto.

Tradičná podoba mužských modelov je na ústupe už niekoľko sezón po sebe, a preto nie je žiadnym prekvapením, že aj kolekcie na sezónu jar/leto 2024 ponúkli sieťované tkaniny v rôznych formách, veľké tašky, respektíve kabelky, priehľadné vrchné diely a podobne. 

Pozri si horúce novinky z dielní odevných značiek Louis Vuitton, Saint Laurent, ERL, Gucci alebo Rick Owens a buď o krok vpred oproti ostatným. 

Odporúčané
VIDEO: Debutová kolekcia Pharrella Williamsa pre Louis Vuitton je veľkolepá. Spája moderné prvky s tradíciou módneho domu    VIDEO: Debutová kolekcia Pharrella Williamsa pre Louis Vuitton je veľkolepá. Spája moderné prvky s tradíciou módneho domu 20. júna 2023, 22:57

Retro istota v podaní kreatívneho tímu ateliéru Gucci

Vedenie spoločnosti Gucci má pred sebou veľkú výzvu, a to nastaviť značke novú tvár a zároveň plynulo nadviazať na úspech bývalého kreatívneho riaditeľa Alessandra Micheleho, ktorý odišiel z pozície po siedmich rokoch práce.

Odpoveď prinesie nový hlavný návrhár Sabato De Sarno o niekoľko týždňov, avšak kreatívny tím ateliéru Gucci nám na milánskom týždni módy možno odhalil, v akom štýle budú nadchádzajúce kolekcie talianskej značky.

Gucci
Zdroj: Gucci

Spoločnosť predstavila mužskú kolekciu na sezónu jar/leto 2024 vo forme digitálnej prezentácie namiesto klasickej prehliadky, pričom estetika jednotlivých modelov je nám veľmi blízka a sympatická.

Kreatívny tím stavil na dve dizajnové tváre – spojenie tradičných prvkov domu s pokrokovým myslením, keď retro siluety dostali moderný nádych, a, naopak, nové štýly doplnil o vintage detaily a monogram. Spomedzi jednotlivých siluet nás zaujali elegantné obleky so štvorčekovaným vzorom, oválne slnečné okuliare, ale aj skateboardové šortky s pukmi a pletené svetre s kontrastným logom. 

Gucci
Zdroj: Gucci

Eli Russell Linnetz predstavil kolekciu z budúcnosti

Americký návrhár Eli Russell Linnetz bol hosťom podujatia Pitti Uomo 104 vo Florencii a svoju prehliadkovú premiéru oslávil superfuturistickou kolekciou so surferskými a skateboardovými prvkami. 

Pod hlavičkou značky ERL odhalil 35 siluet na budúcoročnú letnú sezónu, ktoré sú na prvý pohľad také extravagantné, až sú zaujímavé, a vieme si ich predstaviť v rámci každodenných outfitov.

ERL
Zdroj: ERL

Zatiaľ čo predtým Linnetz čerpal inšpiráciu výhradne z minulosti, teraz prináša odevy určené pre vzdialenú, klimaticky zmenenú budúcnosť a uprostred charakteristického farebného chaosu značky ERL ukázal formálnu módu budúcnosti, avšak s bohatými odkazmi na starodávnu kultúru Japonska a Rímskej ríše či na slobodu Spojených štátov amerických. 

„V roku 2176 sa zvýšila hladina mora. Florencia je pod vodou a kalifornskí surferi sa hrnú do Talianska za vlnami,“ opisuje spoločnosť ERL v tlačovej správe svoju novú mužskú kolekciu s názvom Make Believe.

Plný počet bodov udeľujeme hrubým pleteným modelom s trblietkami, skateboardovej obuvi, ale aj oblekom v metalických vyhotoveniach a sérii originálnych doplnkov. 

ERL
Zdroj: ERL

Pleteniny a tvíd od Diora 

Kim Jones má na svojom konte ďalšiu skvelú kolekciu pre Dior. Kreatívny riaditeľ francúzskeho módneho domu oslávil 5. výročie vo funkcii mužskými modelmi na sezónu jar/leto 2024, z ktorých väčšinu by sme s radosťou vlastnili.

Britský návrhár, ktorý vrátil spoločnosť Dior na vrchol odevného priemyslu, opätovne potvrdil svoju pozíciu jedného z velikánov v rámci skupiny LVMH, ktorý posúva hranice moderného luxusu a zároveň vzdáva hold minulosti. 

Dior
Zdroj: Dior

Jones v priestoroch École Militaire uprostred Paríža, vnútri futuristického kovového boxu, odhalil 61 siluet, ktoré prítomných hostí častokrát zdvíhali zo sedadiel. 

Kolekcia je verná charakteristickým tvarom a krajčírskemu spracovaniu, pričom naše srdcia si najviac získali dizajny pletenín a tvídových vrstiev vo viacerých farebných schémach, ktoré zdobili rôzne vzory vrátane šikmého nápisu Dior. Čerešničkou sú nové verzie ikonického modelku kabelky Saddle z tvídu.

Záznam z prehliadky kolekcie jar/leto 2024 od módneho domu Dior nájdeš na Youtube

Dior
Zdroj: Dior
Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia