Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júna 2023, 9:30
Čas čítania 6:51
Tímea Krauszová

Test: vyskúšali sme superlacnú kozmetiku z Primarku a prepočítali, či na nej fakt ušetríš

MÓDA KOZMETIKA A STAROSTLIVOSŤ O KOŽU PRIMARK RECENZIE NA BEAUTY PRODUKTY
Uložiť Uložené

Podarilo sa nám vyskladať si zbierku, ktorá sa hodí na leto: zaobstarali sme si dvojfázové čistenie, zmatňujúci krém na tvár a SPF. Okrem toho sme vyskúšali aj niekoľko masiek.

Lacný reťazec Primark otvoril svoju prvú slovenskú prevádzku v Bratislave. Nízke ceny prilákali množstvo ľudí a my sme sa rozhodli vyskúšať kozmetiku, ktorú ponúkajú. Najlacnejšia kozmetika tu stojí 90 centov, najdrahšie produkty na tvár, ktoré sme počas našej návštevy našli, stáli 8 eur.

Nízke ceny majú vďaka ušetreným nákladom na marketing (Primark nepromuje zvlášť svoju kozmetiku), cena výroby a dopravy je značne lacnejšia, keďže ide o veľký reťazec.

Kozmetika z Primarku je navyše vo svojej podstate jednoduchá: nestoja za ňou patenty, majú minimum klinických štúdií, jednoducho vytvárajú základné produkty s overenými ingredienciami, pridajú farbu či parfum, aby pôsobili na zákazníkov pozitívne, a predávajú to v jednoduchých obaloch s dizajnom, ktorý používajú doslova na všetko. To, že sú produkty lacnejšie, však automaticky neznamená, že sú horšie – o cenovo dostupnej kozmetike píšeme pravidelne. Preto sme ich vyskúšali na vlastnej koži.

Všetky masky, ktoré sme vyskúšali, sú vyrobené v Kórei a všetky testované produkty sú vegánske a majú certifikáciu Leaping Bunny o netestovaní na zvieratách. 
Odporúčané
Vyskúšali sme za teba superlacnú kozmetiku z Actionu. Produkty stoja necelé 2 eurá, no niektoré by sme nechceli ani zadarmo Vyskúšali sme za teba superlacnú kozmetiku z Actionu. Produkty stoja necelé 2 eurá, no niektoré by sme nechceli ani zadarmo 21. marca 2023, 12:30

Čistiace penivé mliečko s ružou

Cena: 2,50 €
Veľkosť: 150 ml
Použitie: ráno a večer v prvom kroku na mokrú tvár

Toto je jediný produkt, ktorý nám v obchode vyslovene odporučili. Krátko po otvorení mohlo ísť len o snahu nám niečo predať, ale predavačka pôsobila sympaticky a povedala nám, že tento produkt zvládne zmyť aj mejkap. Hoci sme pre istotu vzali aj micelárnu vodu, bolo nám jasné, že to musíme otestovať.

primark kozmetika
Zdroj: Refresher/Tímea Krauszová

Za čistiace schopnosti vďačí zrejme kombinácii sulfátu a mandľového oleja, a na mejkap funguje prekvapivo dobre. Skúšali sme ho s vodoodolnou špirálou, tekutým rúžom, s viacerými vrstvami SPF a aj s vysokokrycím mejkapom, ktorý bol zafixovaný sprejom.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 137782 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako dobre odlíči čistič z Primarku.
  • Čo hovoríme na micelárnu vodu z fast fashion reťazca.
  • Ako dopadli v našom teste kórejské pleťové masky z Primarku.
  • Ktorý pleťový krém oceníš, ak máš mastnú pleť.
  • Ako funguje SPF z Primarku.
Domov
Zdieľať
Diskusia