Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
31. mája 2023, 14:30
Čas čítania 3:19
Tímea Krauszová Jana Chovancová

8 maskár za menej ako 10 eur: vyskúšali sme najlacnejšie zahusťujúce maskary z drogérie

MÓDA KOZMETICKÉ ZNAČKY KRÁSA MAKE-UP
Uložiť Uložené

Chceš klipkaním spôsobiť prievan a zároveň si nespotiť maskaru ešte pred obedom? Vyskúšali sme za teba najlacnejšie vodoodolné maskary z drogérie. Sľubujú husté riasy a celodennú výdrž aj cez pot či vodu.

Opadané kúsky maskary prilepené na spotených lícach či tmavé šmuhy po tom, čo si odklipkáš pot z mihalníc. Aj tvoj letný mejkap niekedy nechce ostať na mieste a už na obed je z teba doslova hot mess?

Pomôcť ti môžu vodoodolné maskary, ktoré sú schopné ustáť pot, dážď a trošku vody z bazénov či morí. Nie natoľko, aby sme sa húfne pridali k akvabelám, ale môžeme si s nimi dopriať drink po tréningu a aspoň očný mejkap neriešiť.

Vyskúšali sme maskary, ktoré sľubujú husté riasy na celý deň za lacný peniaz. Tu sú naše úprimné dojmy aj s fotografiami výsledku. Rozklikni si jednotlivé galérie, vždy sme si nalíčili len jedno oko, aby bolo vidieť rozdiel. Maskary testovali dve redaktorky s rozdielnymi riasami: jedna je spokojná s dĺžkou, ale nie s natočením, druhá, naopak, chce väčšiu dĺžku, ale s natočením prirodzených rias je spokojná.

Štyri produkty sme skúšali na jednom oku a ďalšie štyri na druhom, keďže odlíčiť ich šlo len s olejovým odličovačom a po štvrtom odlíčení sme už potrebovali oku dopriať oddych. Riasy sme si pred maskarou nenatáčali a fotky nie sú editované.

Kritériá výberu maskár do tohto testu:
  • Cena do 10 €.
  • Vodoodolné zloženie v čiernej farbe.
  • Musí ísť o zahusťujúci produkt (kľúčové slovo na obale: volume).

Pri značkách, ktoré majú v ponuke viac ako jednu takúto maskaru, sme vybrali tú najlacnejšiu. Ceny sú uvedené zo dňa nákupu, brali sme do úvahy aj aktuálne zľavy.

Nielen o mejkape, ale aj o kozmetike a starostlivosti o kožu, vlasy či nechty si prečítaš viac v tejto kategórii. Pomôžeme ti zorientovať sa v nových trendoch a s pomocou odborníkov overujeme hacky aj nové produkty skôr, ako ti ich odporučíme.

essence: all eyes on me

Cena: 2,15 €

Essence viacerými produktmi dokazuje, že aj za málo peňazí sa dá vyzerať dobre. Predĺžila, zahustila, neškriabala pri aplikácii (hoci sme sa toho pri tvare kefky obávali). Je to milé prekvapenie a to, že maskara odoláva vode, jej už len pridáva grády. Riasy rozčeše a pekne zvýrazní bez toho, aby ich zlepila.

Vodoodolná maskara značky Essence All eyes on me. Maskara All eyes on me značky Essence.Maskara All eyes on me značky Essence (vpravo).Maskara All eyes on me značky Essence (vpravo).
Zobraziť galériu
(4)

trend it up: N° 1

Cena: 2,95 €

Takýto efekt za necelé tri eurá sme nečakali. Nerobí hrudky, riasy pekne prečeše a pôsobí prirodzene. Má zvláštnu kefku podobnú presýpacím hodinám, takže pekne „objíme“ aj riasy vo vnútornom kútiku. Zároveň môžeš hrot použiť na predĺženie rias na vonkajších kútikoch a vznikne ti trošku mačací efekt. Na večerné líčenie by sme asi po nej nesiahli, ale mať ju v kabelke na festivaloch či dovolenkách je dobrý nápad.

Okrem toho pekne vonia. Efekt to nezlepšuje, ale zážitok z používania áno.

Vodoodolná maskara trend it up: N° 1.Maskara trend it up: N° 1.Maskara trend it up: N° 1 (vľavo).Maskara trend it up: N° 1 (vľavo).
Zobraziť galériu
(4)

Catrice: Pure Volume

Cena: 3,95 €

Catrice si v poslednom čase veľmi razí cestu k sláve na sociálnych sieťach. Najmä ich púdrové produkty sa tešia veľkej obľube. Táto maskara tiež funguje dobre, zahustí a je ju vidieť (ak to je niečo, čo preferuješ). Na končekoch však ostávajú po nej hrudky, ktoré na jemných mihalniciach nepôsobia dobre. Pre dramatickejšie riasy je to však vhodná voľba.

Vodoodolná maskara Catrice Pure Volume.Catrice Pure Volume.Riasenka Pure volume značky Catrice (vpravo).Riasenka Pure volume značky Catrice (vpravo).
Zobraziť galériu
(4)

s-he: Just Extreme Volume

Cena: 3,95 €

DM-kovská značka nás príjemne prekvapila. Nielenže zahustila, ale aj mierne predĺžila, a ak máš trošku zručnosti v ruke, vieš si vytvoriť vejárovité riasy rýchlo (a lacno). Nerobí žmolky a odoláva aj rozmazaniu. Nanáša sa celkom ľahko, rovnako ľahko sa aj odličuje, čo môže byť pre ľudí s citlivou kožou okolo očí výhoda.

Vodoodolná maskara s-he Just Extreme Volume.Maskara s-he: Just Extreme Volume.Maskara s-he: Just Extreme Volume (vľavo).Maskara s-he: Just Extreme Volume (vľavo).
Zobraziť galériu
(4)

Rimmel London: Scandaleyes WOW Wings

Cena: 4,20 €

Zrejme je na to nejaký dôvod, prečo Rimmel ako značka maskary v posledných rokoch netrenduje. Je to tým, že ničím neprekvapuje. Táto konkrétna nás dosť sklamala: je príliš hutná a ťažko sa nanáša. Vznikajú nerovnomerné zlepenice rias, ktoré ani opakovanými pokusmi už nerozčešeš, a dosť zaťaží korienky. Takže ak nemáš prirodzene vytočené mihalnice k nebu, po tejto maskare budú akurát tak ukazovať vpred.

Vodoodolná maskara Rimmel London Scandaleyes WOW Wings.Maskara Rimmel London Scandaleyes WOW Wings.Riasenka Rimmel London Scandaleyes WOW Wings (vľavo).Riasenka Rimmel London Scandaleyes WOW Wings (vľavo).
Zobraziť galériu
(4)

Maybelline: Classic Volum' Express

Cena: 4,55 €

Táto maybellinka pripomína školské časy a prvé pokusy s mejkapom. Chceli by sme povedať, že za päť eur sme nemali vysoké očakávania, no keďže niektoré lacnejšie ju prekonali, tak musíme uznať, že nám neučarovala.

Odporúčané
Lekárka z celebritnej estetickej kliniky: Kedysi ženy prichádzali s fotkami Kim Kardashian, dnes s Bellou Hadid (Rozhovor) Lekárka z celebritnej estetickej kliniky: Kedysi ženy prichádzali s fotkami Kim Kardashian, dnes s Bellou Hadid (Rozhovor) 19. apríla 2024, 9:30

Riasy lepila dokopy, takže na viac grunge look by sa zrejme hodila (napríklad s týmto trikom na rozmazanú linku). Avšak ak to nie je tvoj vibe, ťažko s ňou vykúzliš úplne oddelený a rozčesaný efekt. Čím viac vrstiev nanesieš, tým sú riasy zlepenejšie. Objem však spravila a riasy zahustila pekne.

Vodoodolná maskara Maybelline Classic Volum' Express.Maskara Maybelline Classic Volum' Express.Maskara Maybelline Classic Volum' Express (vľavo).Maskara Maybelline Classic Volum' Express (vľavo).
Zobraziť galériu
(4)

alverde: nothing but VOLUME

Cena: 4,95 €

Táto riasenka má veľmi jemnú kefku, s ktorou sa dobre pracuje. Na obale tvrdí, že zahusťuje, ale my sme si všimli skôr predlžujúci efekt. Už po jednej vrstve sa nám výsledok páči, na bežné nosenie v horúcich dňoch môže sadnúť tým, ktorí majú citlivé oči alebo vyhľadávajú prírodnú kozmetiku.

Vodoodolná maskara Alverde nothing but VOLUME.Riasenka Nothing but volume značky alverde.Maskara Nothing but volume značky alverde.(vľavo).Maskara Nothing but volume značky alverde. (vľavo).
Zobraziť galériu
(4)

Dermacol: Volume Mania

Cena: 8,95 €

Naozaj sme nečakali, že najdrahšia riasenka, ktorá sa nám zmestila do rozpočtu, bude najväčším sklamaním. Dermacol má v zásobe lepšie produkty, no stoja viac peňazí. S touto sa pracuje ťažkopádne, riasy lepí a produkt aplikuje nerovnomerne, takže budeš mať vedľa seba krásne zadefinované mihalnice a prakticky nezafarbené časti. Výsledok je navyše jemnejší než pri ostatných.

Z pohľadu efektu sa ti oplatí ušetriť.

Vodoodolná maskara Dermacol Volume Mania.Dermacol Volume Mania.Dermacol Volume Mania (vpravo).Dermacol Volume Mania (vpravo).
Zobraziť galériu
(4)
Domov
Zdieľať
Diskusia