Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
6. mája 2023, 19:36
Čas čítania 0:41
Kuni Nguyenová

„Strata Yeezy nás bolí.“ Šéf Adidasu povedal, o koľko peňazí firma prišla po ukončení spolupráce s Kanyem Westom

„Strata Yeezy nás bolí.“ Šéf Adidasu povedal, o koľko peňazí firma prišla po ukončení spolupráce s Kanyem Westom
Zdroj: TASR/AP/Michael Wyke
NEWS ADIDAS KANYE WEST YEEZY
Uložiť Uložené

Športový gigant Adidas v dôsledku ukončenia spolupráce s Kanyem Westom a jeho značkou Yeezy zápasí s klesajúcimi tržbami.

Nemecký výrobca obuvi a športových doplnkov Adidas vlani prerušil svoje väzby s americkým raperom Kanyem Westom a s jeho značkou topánok Yeezy po sérii raperových antisemitských vyjadrení. Teraz sa ukazuje, že toto rozhodnutie „poškodilo“ podnikanie značky, aspoň čo sa týka finančných výsledkov za prvý štvrťrok tohto roka.

Značky Yeezy a Adidas uviedli, že v dôsledku ukončenia spolupráce im za posledné tri mesiace klesli tržby o 400 miliónov eur. Celkové tržby sa firme znížili o jedno percento. Informuje o tom stanica BBC.

Odporúčané
Vysvetľujeme: Prečo Kanye West vyhlásil vojnu Adidasu? Vysvetľujeme: Prečo Kanye West vyhlásil vojnu Adidasu? 12. septembra 2022, 15:30

„Strata Yeezy nás, samozrejme, bolí,“ uviedol k finančným výsledkom generálny riaditeľ Adidas Bjørn Gulden. Napriek prepadu však boli čísla údajne lepšie, než analytici očakávali. Pokles tržieb okrem iného predstavuje aj nepredané produkty, ktoré dodnes zostali na sklade. Adidas sa ešte musí rozhodnúť, čo s nimi urobí, či ich predá alebo zošrotuje.

Spoločnosť pre ukončenú dohodu s Kanyem Westom čelí aj žalobe. Investori tvrdia, že spoločnosť vedela o problematickom správaní Westa oveľa skôr, než spoluprácu prerušila. Podľa žaloby tak vedenie firmy neurobilo dostatok preventívnych opatrení, aby minimalizovalo finančné straty. Adidas toto obvinenie odmieta.

Domov
Zdieľať
Diskusia