Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
10. mája 2023, 11:00
Čas čítania 4:41
Denisa Šútorová

5 slovenských aj svetových značiek topánok, ktoré sú kvalitné, cenovo dostupné a nemá ich každá druhá

5 slovenských aj svetových značiek topánok, ktoré sú kvalitné, cenovo dostupné a nemá ich každá druhá
Zdroj: Segri Identity
MÓDA MÓDA
Uložiť Uložené

Nie nadarmo sa hovorí, že ak dáš žene správne topánky, bude riadiť svet. Nevieš, kde také zohnať? Toto sú značky, ktoré ti ponúkajú unikátny štýl, eleganciu aj zmyselnosť. Na svoje si však prídu aj milovníčky udržateľnosti.

Na to, aby si mala slabosť na topánky, ani nemusíš byť zarytou milovníčkou módy. V tomto článku ti ponúkame exkluzívny zoznam topánok, v ktorom nechýba londýnsky štýl, príťažlivá udržateľnosť, poriadna dávka sexappealu či slovenské modely, ktoré si zamilovala aj európska aristokracia.

Ak si s nami prídeš na svoje, zabudnúť by si nemala ani na kabelku (naše tipy na horúce trendy aj nadčasové klasiky nájdeš v tomto článku). Pripravená na shopping? Nasledujúcich 5 značiek nemohlo uniknúť našej pozornosti, a preto ich dávame do tej tvojej.

MIISTA

Ak si fanúšičkou extravagantných textúr a moderných línií, na shopping list si určite pridaj populárnu značku MIISTA, ktorá spája londýnsky štýl so španielskou kvalitou. Zakladateľka a kreatívna riaditeľka značky topánok a doplnkov, no po novom aj oblečenia tvrdí, že názov MIISTA odráža jej kreatívnu víziu „mixovania“ štýlov, farieb a protikladov, tie sa predsa nepriťahujú len vo vzťahoch.

Londýnska značka sídliacia v umeleckej štvrti Hackney ti ponúka provokatívny dizajn a španielsku kvalitu. Na svoje si tak prídu milovníčky unikátnych prvkov a extravagancie.
Londýnska značka sídliacia v umeleckej štvrti Hackney ti ponúka provokatívny dizajn a španielsku kvalitu. Na svoje si tak prídu milovníčky unikátnych prvkov a extravagancie. Zdroj: MIISTA

MIISTA tak do tvojho šatníka prinesie nekonečný nával umeleckej estetiky a nenapodobiteľného štýlu, ktorý ti budú závidieť všetky miestne fashionistky. S čistým svedomím však môžeme topánky MIISTA označiť aj ako „prudko provokatívne“, ich dizajn sa totiž pýši dynamikou a poriadnou dávkou sexappealu. Unikátne detaily nájdeš rovnako na podpätkoch, ako aj na remienkoch či podšívke topánok.

U značky MIISTA si prídu na svoje milovníčky trendov aj extravagancie.
U značky MIISTA si prídu na svoje milovníčky trendov aj extravagancie. Zdroj: MIISTA

Na eshope značky nás zaujali predovšetkým zelené sandále Fifi Green Sandals s imitáciou hadej kože a čiernymi strapcami (vyrobené sú z prémiovej ovčej kože). Mať ich môžeš za 255 eur. Horúcim trendom sezóny je aj oblúkový model Synthia Purple Sandals so semišovým povrchom a s hranatým podpätkom (275 eur) či Stephanie Black Sandals s rozšíreným efektným podpätkom z jahňacej kože a so zvrškom tvoreným technikou makramé. Nesmierne nás však upútalo aj kontrastné farebné riešenie čiernej, zelenej a béžovej.

ALOHAS

Už ako napovedá samotný názov značky, ALOHAS vznikla kedysi na Havaji. Hoci sa na úplnom začiatku zameriavala na letnú obuv, dnes má vo svojom lákavom portfóliu modely do každého počasia a na rôzne príležitosti. Značka, ktorú ospevoval Forbes aj Vogue, ti ponúka najnovšie trendy, ale aj klasické siluety s prvkami nadčasovosti.

Odporúčané
Mladý Bratislavčan si otvoril luxusnú čistiareň tenisiek ShinyShoes: Najhoršie, čo môžeš urobiť, je hodiť ich do práčky (Reportáž) Mladý Bratislavčan si otvoril luxusnú čistiareň tenisiek ShinyShoes: Najhoršie, čo môžeš urobiť, je hodiť ich do práčky (Reportáž) 27. apríla 2024, 12:30

Okrem toho, že si dáva záležať na prepracovaných líniách, zameriava sa aj na pútavé farebné vyhotovenie, výrazné aplikácie a štruktúry, ktoré oživia aj ten najjednoduchší outfit.

Značka ALOHAS ti ponúka štýlovú udržateľnosť.
Značka ALOHAS ti ponúka štýlovú udržateľnosť. Zdroj: ALOHAS

Značka ťa takisto zaujme svojou filozofiou udržateľnosti a zodpovednosťou k životnému prostrediu. V prvom rade sa môže pochváliť cruelty-free postupmi, keďže do svojej lokálnej španielskej produkcie zaraďuje výlučne len rastlinnú vegánsku kožu. Okrem toho sa netají tým, že bojuje proti nadprodukcii, a to svojím výnimočným systémom predobjednávok. Vyrobia len toľko kusov, koľko je objednaných.

Hoci kedysi začínala havajská značka s topánkami do teplých slnečných dní, dnes ti ponúka široké spektrum štýlov do každého obdobia.
Hoci kedysi začínala havajská značka s topánkami do teplých slnečných dní, dnes ti ponúka široké spektrum štýlov do každého obdobia. Zdroj: ALOHAS

Na svoje sandále od ALOHAS sa teda načakáš. Ako však tvrdí tím značky, „dobré veci prichádzajú k tým, čo čakajú a neplytvajú“, a my nemôžeme súhlasiť viac. Ako tip ti dávame čierno-biele robustné sandále Decade za 170 eur, čierne sandále s elegantným remienkom a elegantným podpätkom Louise Black (122 eur) či bledomodré lodičky Lindy za 110,50 eura.

Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia