Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
5 slovenských aj svetových značiek topánok, ktoré sú kvalitné, cenovo dostupné a nemá ich každá druhá

DEAR FRANCES

Hoci ide o vyššiu cenovú kategóriu (modely DEAR FRANCES sa väčšinou pohybujú okolo 300 a 400 eur), dovoľujeme si ich priložiť na náš zoznam. Pre fashionistky, ktoré sa rady inšpirujú štýlom svetových celebrít, je londýnska značka ako stvorená. DEAR FRANCES nosí Selena Gomez, Bella Hadid, Jennerky či herečky Margot Robbie a Zoë Kravitz.

Londýnsku značku Dear Frances nosí Bella Hadid aj Selena Gomez. Okrem nádychu luxusu a nadčasového dizajnu ťa zaujmú kvalitnou talianskou výrobou, ktorá je založená na filozofii slow fashion.
Londýnsku značku Dear Frances nosí Bella Hadid aj Selena Gomez. Okrem nádychu luxusu a nadčasového dizajnu ťa zaujmú kvalitnou talianskou výrobou, ktorá je založená na filozofii slow fashion. Zdroj: DEAR FRANCES

Vo svojom bohatom portfóliu, kde nechýbajú sandále, šľapky v štýle mule, čižmy či podpätky, ti značka ponúka nadčasovú eleganciu, ktorá spĺňa predstavy modernej ženy. Dizajn kladie dôraz na nápaditú štruktúru a tvar topánky či siluetu inšpirovanú architektúrou. Za zmienku rozhodne stoja minimalistické šľapky Chaise Mule v čiernej farbe a v hodnote 375 eur, sandále Shell Mule, Cream za 460 eur či model Rain Sandal vo farbe Tortoise, ktoré ťa zaujmú extravagantným remienkom a unikátnym hranatým podpätkom.

Elegancia, luxus a nadčasovosť je azda najlepšou definíciou obľúbenej celebritnej značky Dear Frances. Podľahla jej Selena aj Bella Hadid, tieto modely môžeš mať tiež.
Elegancia, luxus a nadčasovosť je azda najlepšou definíciou obľúbenej celebritnej značky Dear Frances. Podľahla jej Selena aj Bella Hadid, tieto modely môžeš mať tiež. Zdroj: DEAR FRANCES

Pridanou hodnotou značky je nepochybne aj ručná talianska výroba, ktorá sa riadi filozofiou slow fashion a etickou produkciou, ktorá vedie zákazníčky k udržateľnému nákupnému správaniu. „Podstatou nášho trvalo udržateľného prístupu je naša túžba spomaliť módu tým, že sa zameriame na investičné kúsky, ktoré sa dajú nosiť znova a znova, sezónu čo sezónu,“ hovorí Jane Frances, zakladateľka a kreatívna riaditeľka značky.

SEGRI Identity

Nájsť kvalitný model lodičiek, ktorý dokáže poslúžiť roky a na rôzne príležitosti, môže byť možno ťažké, no nie nemožné, hovoríme my a unikátna značka variabilných lodičiek SEGRI Identity, ktorá ako prvá na Slovensku aj v Česku prináša koncept multifunkčného dizajnu. Vďaka pripínateľným komponentom, ako sú retiazky, stuhy či luxusné brošne, dokážeš ten istý pár lodičiek využiť na viaceré príležitosti bez toho, aby niekto odhalil tvoj rafinovaný trik.

Odporúčané
V CCC predstavili nové premium kolekcie. Tieto nadčasové topánky a kabelky v neutrálnych farbách sú na leto must-have V CCC predstavili nové premium kolekcie. Tieto nadčasové topánky a kabelky v neutrálnych farbách sú na leto must-have 14. mája 2024, 9:00

Nosia ich slovenské a české celebrity, no Ľudka zo SEGRI Identity prezradila, že topánky už zasielali aj zákazníčke z európskych aristokratických kruhov. Vďaka rozmanitému portfóliu si však u „Segier“ príde na svoje aj súčasná generácia. Spojenie minimalizmu s luxusom vari nikdy nebolo príťažlivejšie.

Unikátna značka Segri Identity ti zaručí taliansku kvalitu a multifunkčný dizajn.
Unikátna značka Segri Identity ti zaručí taliansku kvalitu a multifunkčný dizajn. Zdroj: Segri Identity


„Od začiatku sme mali jasno v tom, že spolu so značkou chceme šíriť emóciu a odkaz pre ľudí. Už z názvu SEGRI vyplýva akési puto a prepojenie medzi súrodencami či priateľkami. V dnešnej dobe individualizmu poukazujeme na dobré priateľstvo a jeho dôležitosť,“ hovorí Ľudka pre Refresher. 

„Cit k trvácnosti vzťahov sme prepojili s módou. Každá z nás však miluje mať na sebe vždy niečo nové a to nás inšpirovalo k tomu, aby sme ku kvalitným celokoženým lodičkám predávali aj pripínateľné komponenty, ktoré zabezpečia vždy iný vzhľad tej iste topánke,“ dodáva.

Slovenská značka prináša vo svojich dizajnoch minimalizmus s nádychom luxusu. Zaujme ťa najmä odnímateľnými doplnkami, vďaka ktorým môžeš ten istý pár lodičiek vynosiť na viac príležitostí.
Slovenská značka prináša vo svojich dizajnoch minimalizmus s nádychom luxusu. Zaujme ťa najmä odnímateľnými doplnkami, vďaka ktorým môžeš ten istý pár lodičiek vynosiť na viac príležitostí. Zdroj: Segri Identity


V portfóliu nájdeš lodičky z vysokokvalitnej talianskej kože, ktoré sa vyrábajú v malej rodinnej fabrike v Toskánku. Do pozornosti dávame najmä bledomodré lodičky LUMA v štýle 20. rokov, ktorým nechýba odnímateľná štrasová brošňa. Mať ich môžeš za 219 eur. Pre fashonistky, ktoré sa rady v šatníku vybláznia, dávame ako horúci tip ručne pomaľované lodičky LUMA, ktoré môžeš mať vo fialovej či v tyrkysovej za 219 eur. Rovnako nás však zaujal telový model lodičiek so zlatou odnímateľnou retiazkou a s koženým remienkom za 229 eur.

Odporúčané
New Balance predstavuje svoj vlastný krátky film. Grey Days má byť oslavou sivej farby, štýlu a individuality New Balance predstavuje svoj vlastný krátky film. Grey Days má byť oslavou sivej farby, štýlu a individuality 10. mája 2024, 15:00

V Refresheri ti radi dávame tipy na kvalitné lokálne značky, ktoré kvalitou aj dizajnom konkurujú svetovému trhu. Len nedávno sme ti priniesli rozhovor s Veronikou Vágnerovou o jej značke lodičiek Vē Shoes, no za zmienku rozhodne stojí aj inšpiratívny príbeh bankárky Kataríny Sásikovej s jej renomovanou značkou Catherine Mulier

JIGSAW

Britská značka JIGSAW s takmer 60-ročnou tradíciou uprednostňuje nadčasový dizajn pred hypom a aktuálnymi trendami. Avšak klasika v tomto prípade naberá hravý a nečakaný twist. Jednoduché línie sú väčšinou doplnené o kontrastné zdobenie, výrazné kontúry či unikátne farebné vyhotovenie, vďaka čomu si na svoje prídu fashionistky všetkých vekových kategórií aj s rozmanitým osobným vkusom.

Britská značka s dlhoročnou tradíciu si zakladá na nadčasovom dizajne viac ako na aktuálnych trendoch. Jej ponuka napriek tomu poteší aj tie najnáročnejšie fashionistky, ktoré sa chcú obliekať štýlovo.
Britská značka s dlhoročnou tradíciu si zakladá na nadčasovom dizajne viac ako na aktuálnych trendoch. Jej ponuka napriek tomu poteší aj tie najnáročnejšie fashionistky, ktoré sa chcú obliekať štýlovo. Zdroj: JIGSAW

JIGSAW nezaostáva ani za zodpovedným prístupom k životnému prostrediu. Okrem toho, že do svojej výroby zaraďuje etické postupy, filozofia sa sústreďuje na zodpovedné nakupovanie a hovorí nie cirkulárnej móde.

Moderný twist a nadčasová klasika v portfóliu značky Jigsaw zaujme fashionistky s rôzmanitým vkusom aj v rôznych vekových kategóriách.
Moderný twist a nadčasová klasika v portfóliu značky Jigsaw zaujme fashionistky s rôzmanitým vkusom aj v rôznych vekových kategóriách. Zdroj: JIGSAW

V ponuke značky tak nájdeš nové limitované modely na zakúpenie, ale takisto kúsky, ktoré už niekto vlastnil. Rovnako vieš dať svojim starým jigsawom novú šancu na život tým, že ich na oficiálnej stránke „posunieš ďalej“.

V prípade, že tu máme aj fashionistky, ktoré sa momentálne nachádzajú vo Veľkej Británii, do pozornosti dávame aj nadštandardný zákaznícky servis, ktorý ti umožní si svoje jigsawy prenajať za minimálny poplatok (pohybuje sa približne okolo 6 až 9 libier).

Do shopping listu si poznač biele kožené sandále s blokovým opätkom za 180 eur či šik model Alford Slingback s imitáciou zebrej potlače (210 eur).

Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia