Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. mája 2023, 9:00
Čas čítania 2:44
Richard Balog

Tieto tenisky ovládli ulice: Model Adidas Originals Samba nosí Bella Hadid aj A$AP Rocky, inšpiruj sa outfitmi módnych ikon

Tieto tenisky ovládli ulice: Model Adidas Originals Samba nosí Bella Hadid aj A$AP Rocky, inšpiruj sa outfitmi módnych ikon
Zdroj: Youtube
MÓDA NAJZAUJÍMAVEJŠIE PÁRY TENISIEK TRENDY
Uložiť Uložené

Spoločnosť Adidas ikonickú siluetu tenisiek prvý raz predstavila v roku 1949 a v posledných sezónach ide o must have obuv pre množstvo celebrít, ktoré ti ukážu, ako túto športovú klasiku zladíš v rámci každodenných outfitov.

Archív spoločnosti Adidas obsahuje stovky modelov tenisiek, ktoré čakajú na svoju chvíľu na výslní v tomto tisícročí a inak to nebolo ani v prípade siluety Samba. Najdlhšie sériovo vyrábaný model tenisiek s tromi prúžkami zažil v roku 2021 prekvapivý, ale veľkolepý návrat na scénu a odvtedy sa teší obrovskej popularite v uliciach aj medzi celebritami vrátane Belly Hadid, Kendall Jenner, Ivany Mentlovej alebo A$AP Rockyho, ktorý mániu okolo tohto vintage kúsku odštartoval.

V súčasnosti ide o najpredávanejšie tenisky Adidas, ktoré vďaka univerzálnemu vzhľadu ľahko zladíš s čímkoľvek vo svojom šatníku. Ak potrebuješ inšpiráciu, sleduj sériu outfitov v podaní hviezdnych mien a presvedč sa o tom, že túto cenovo dostupnú siluetu musíš mať vo svojej zbierke. 

Ak ťa zaujíma celá história tenisiek Adidas Originals Samba, skontroluj článok z roku 2021, v ktorom nájdeš všetky dôležité informácie. 

Odporúčané
Toto je 8 udržateľných módnych značiek zo Slovenska a z Česka, ktoré musíš spoznať Toto je 8 udržateľných módnych značiek zo Slovenska a z Česka, ktoré musíš spoznať 13. mája 2023, 11:00
Samby si našli miesto aj v šatníku návrhárky Ivany Mentlovej.
Samby si našli miesto aj v šatníku návrhárky Ivany Mentlovej. Zdroj: Instagram/@ivanamentlova

Samby sú cool a dobre to vie aj česká návrhárka Ivana Mentlová, ktorá legendárne tenisky zakomponovala do svojho typického luxusného outfitu na jednotku s hviezdičkou.

Čiernu koženú verziu so semišovou špicou zladila so širokými rifľami s vintage efektom, koženým kabátom od vlastnej značky a kabelkou z dielní módneho domu Hermès.

Bella Hadid v modeli tenisiek Adidas Originals Samba.
Bella Hadid v modeli tenisiek Adidas Originals Samba. Zdroj: Ricky Vigil M/GC Images

Bella Hadid má vlastný štýl obliekania, vďaka čomu patrí medzi najväčšie módne ikony v posledných rokoch a jej outfity sú predlohou pre množstvo mladých žien. 

Úspešná modelka nosí tenisky Adidas Originals Samba dlhší čas a predviedla viacero zaujímavých kombinácií, spomedzi ktorých sme vybrali túto, keď OG siluetu doplnila o čierne nohavice v rovnom strihu, vintage sako a hnedý kožený kabát. Čerešničkou sú doplnky v podobe šatky vo vlasoch, oválnych slnečných okuliarov a náhrdelníka s príveskom. 

Ak ti je takýto vintage štýl blízky, nepochybujeme o tom, že pri troche šťastia nájdeš obdobné kúsky vo svojom obľúbenom sekáči za pár desiatok eur. 

Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia