Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
Najpredávanejšie ázijské SPF produkty, ktoré Slováci a Slovenky milujú: toto budú tvoji najlepší kamoši počas letných dovoleniek

Cena: okolo 18 € za 18 g

beauty of joseon matte sun stick mugwort + camelia
Zdroj: Beauty of Joseon via Avel

TOCOBO Cotton Soft Sun Stick SPF 50+

Ak nechceš robiť kompromisy s kvalitou (alebo s výdržou svojho mejkapu), skús reaplikačnú SPF tyčinku TOCOBO. Ľahko sa nanáša a má zároveň zmatňujúci účinok. Obsahuje niacínamid, výťažok z bavlny a rôznych rastlín, ktoré upokojujú, regulujú mazotvorbu a majú protizápalový účinok.

Cena: okolo 17 € za 19 g

TOCOBO Cotton Soft Sun Stick SPF50+
Zdroj: TOCOBO via Skinlovers

Hada Labo Extreme UV White Gel SPF 50+

Japonský hydratačný krém, ktorý spája všetko v jednom. Nepreháňame, výrobca tvrdí, že funguje ako pleťové tonikum, esencia, emulzia, krém, pleťová maska, báza pod mejkap a opaľovací krém, a je na tebe, ktorý krok ním vyplníš. Obsahuje aj vitamín C a kyselinu hyalurónovú, takže chráni pred vonkajšími vplyvmi aj stratou vody. Ak si máš na dovolenku zbaliť len jednu vec, nech je to táto (a niečo na čistenie tváre).

Cena: okolo 28 € za 90 g

Hada Labo Extreme UV White Gel SPF 50+
Zdroj: HADA LABO via Beautyholic

Skin1004 Madagascar Centella Hyalu-Cica Water-Fit Sun Serum SPF 50+

SPF s Centella asiatica a kyselinou hyalurónovou upokojuje, osviežuje a hydratuje pokožku. Výborne sa hodí na suchú a zmiešanú pleť, je veľmi ľahké s gélovou konzistenciou. Svojím zložením posilňuje kožnú bariéru, upokojuje podráždenie a začervenanie a poskytuje aj antioxidačnú ochranu. Koža je po použití „napitá“ a efekt vydrží takmer celý deň.

Cena: okolo 19 € za 50 ml

Skin1004 Madagascar Centella Hyalu-Cica Water-Fit Sun Serum SPF50+
Zdroj: SKIN1004 via Cosibella

Isntree Hyaluronic Acid Watery Sun Gel SPF 50

Keď už sme pri v ázijskej kozmetike obľúbenej rastline Centella (alebo CICA, v slovenčine pupočník ázijský), nemôže na zozname chýbať ani táto influencermi milovaná značka. Obsahuje niekoľko druhov kyseliny hyalurónovej, niacínamid a hojivú CICU, je neparfumovaný a svojou konzistenciou sa hodí na každý typ pleti, aj citlivú a aknóznu. Zanecháva prirodzený glow, je pohodlný na nosenie.

Cena: okolo 20 € za 50 ml

Isntree Hyaluronic Acid Watery Sun Gel SPF 50
Zdroj: Isntree via Glasskin
Každý chytený bronz prichádza s určitým rizikom
SPF ti odporúčame nosiť denne, no najmä vtedy, ak budeš na slnku dlho. Dôvodom je práve slnečné žiarenie.

UVA žiarenie prispieva k tvorbe voľných radikálov a „viníme ho“ za hyperpigmentáciu (škvrny na koži), prejavy starnutia kože (konkrétne za vrásky a ochabnutú kožu). Prispieva aj k rozvoju rakoviny kože a v prípade alergickej reakcie na slnko za to zrejme takisto mohli tieto lúče. Najhoršie na tom je, že sa vyskytuje počas celého roka, aj keď je zamračené a aj počas zimných mesiacov. To je hlavný dôvod, prečo je vhodné využívať espéefko aj v zime.

UVB žiarenie, našťastie, mraky či sklo blokujú. Ak sa však ku koži dostane, je zodpovedné za opálenie, ale aj spálenie pokožky, slnečné alergie a rakovinu kože. Pred rizikami dlhodobého a pravidelného opaľovania vytrvalo a dlhodobo varujú rôzni vedci, od kožných lekárov cez meteorológov až po úrad verejného zdravotníctva.

Nezabudni, že pri pobyte na horách, pri mori alebo pri niekoľkohodinových prehliadkach mesta je potrebné espéefko znovu aplikovať. Rovnako po spotení alebo kúpaní, zvyčajne každé 3 až 4 hodiny.
Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia