Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. apríla 2023 o 14:00
Čas čítania 3:49
Richard Balog

8 outfitov, ktoré dokazujú, že Donald Glover a.k.a. Childish Gambino je majstrom elegantného luxusu aj ležérneho mestského štýlu

8 outfitov, ktoré dokazujú, že Donald Glover a.k.a. Childish Gambino je majstrom elegantného luxusu aj ležérneho mestského štýlu
Zdroj: Dominik Bindl/WireImage
MÓDA MÓDA MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

Čoskoro 40-ročný herec a raper sa v poslednom období venuje svojmu štýlu viac ako kedykoľvek predtým. Jeho dlhoročná stylistka Ilaria Urbinati nazýva Glovera svojou múzou a hovorí, že je to preto, lebo je ochotný podstúpiť takmer čokoľvek.

Donald Glover známy aj pod pseudonymom Childish Gambino je talentovaný umelec, ktorý sa presadil v hudobnom aj hereckom priemysle. V redakcii uznávame nielen jeho profesionálnu kariéru, ale aj hviezdny spôsob obliekania plný senzačných kombinácií a originálnych mužských modelov.  

Ako sa vyvíjala Gloverova kariéra, vyvíjal sa aj jeho štýl. Zatiaľ čo sa do povedomia širokej verejnosti dostal ako Troy Barnes v komédii Community, kde nosil nudné tričká s výstrihmi a zle padnúce rifle, teraz mu tvár lemuje výrazná brada s fúzmi a má mužské ramená, ktorú zdobia superluxusné krajčírske kúsky – najčastejšie z dielní módneho domu Zegna, respektíve Saint Laurent.

Predstavujeme najlepšie outfity v podaní čoskoro 40-ročného herca a rapera, v ktorých možno nájdeš inšpiráciu alebo minimálne získaš nové obzory v mužskej móde. 

Odporúčané
Toto je najlepšie oblečený raper súčasnosti. A$AP Rocky ťa naučí, ako vyzerať luxusne, aj keď nemáš po boku Rihannu Toto je najlepšie oblečený raper súčasnosti. A$AP Rocky ťa naučí, ako vyzerať luxusne, aj keď nemáš po boku Rihannu 20. marca 2023 o 15:30
Donald Glover na odovzdávaní Zlatých glóbusov 2023 v minimalistických modeloch z dielní módneho domu Saint Laurent.
Donald Glover na odovzdávaní Zlatých glóbusov 2023 v minimalistických modeloch z dielní módneho domu Saint Laurent. Zdroj: Getty Images/Daniele Venturelli/Contributor

Na odovzdávaní Zlatých glóbusov v Beverly Hills v januári tohto roku sa Donald Glover postavil pred zástup zvedavých fotografov v modeloch z dielní módneho domu Saint Laurent. 

V spolupráci so svojou osobnou stylistkou Ilariou Urbinati pokračoval vo svojej záľube v jemnom, sofistikovanom krajčírstve, keď vsadil na bielu zavinovaciu róbu a široké nohavice s rozparkom z kolekcie jar/leto 2023. Atmosféru sedemdesiatych rokov podporuje smokingové sako s rovnými ramenami a dvojradovým zapínaním, ktoré celému vzhľadu dodáva „black tie“ štruktúru. Siluetu doplnil o sériu šperkov vrátane retiazok a hodinky Cartier.

Málokto by to dokázal zvládnuť s takým nadhľadom ako Glover, ktorý si tento štýl naozaj pretvoril po svojom. Malo by byť nelegálne byť takýto cool.

Donald Glover na červenom koberci GQ Global Creativity Awards 2023 v New Yorku.
Donald Glover na červenom koberci GQ Global Creativity Awards 2023 v New Yorku. Zdroj: Dimitrios Kambouris/Getty Images for GQ

„Povedali mi, že je to ‚black tie‘, tak som si vzal čiernu kravatu,“ hovoril prítomným reportérom Glover na červenom koberci počas prvého ročníka GQ Global Creativy Awards a pokračoval: „Povedal som si: ‚Čo iné by som nemal robiť?‘ To bolo jediné pravidlo.“

Glover prišiel do New Yorku v outfite Valentino – čiernu hodvábnu kravatu a klasickú bielu košeľu doplnil o čierne nohavice v zvonovom strihu a elegantnú lesklú obuv. Najvýraznejším prvkom bola nadrozmerná kožená bunda v zelenej farbe, ktorá vyzerala božsky v kontraste s červeným pozadím. Cena za tento kúsok je viac ako 3 000 eur. 

Donald Glover, Childish Gambino
Zdroj: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

Ikonická Vanity Fair Oscar Party ponúka každý rok priestor pre odvážne haute couture outfity spod rúk svetoznámych návrhárov a tento rok si svoje miesto na výslní ukradol aj Childish Gambino v tomto originálnom outfite. 

Autor hitu This Is America, ktorý má skoro 900-miliónov videní na Youtube, sa predviedol v modeli od módneho domu Alexander McQueen. Konkrétne v sivom overale s hlbokým výstrihom, dvojradovým zapínaním, výrezmi v oblasti rebier a so zvonovými nohavicami s jemnou štruktúrou. Siluetu doplnil o lesklé čierne topánky na nízkych podpätkoch a sériu retiazok, ktoré dodali celému outfitu správny, drzí šmrnc. Cena a dostupnosť takýchto outfitov je otázna, keďže väčšinou ide o návrhy vyrobené na mieru. 

Vieš si na sebe predstaviť takýto odvážny mužský outfit?

Glover na premiére 3. série seriálového hitu Atlanta v Hollywoode.
Glover na premiére 3. série seriálového hitu Atlanta v Hollywoode. Zdroj: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

Ležérna podoba formálneho oblečenia v podobe outfitu, v ktorom Glover prišiel na premiéru 3. série seriálu Atlanta, nám vyrazila dych.

Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia