Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
17. apríla 2023, 8:30
Čas čítania 2:19
Adéla Švehlíková

Outfit-check na MBPFW: Komu sa look vydaril a kto si akciu tak trochu pomýlil s Coachellou?

Outfit-check na MBPFW: Komu sa look vydaril a kto si akciu tak trochu pomýlil s Coachellou?
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin
MÓDA MÓDA REFRESHER OUTFITY ZNÁMYCH TVÁRÍ ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY STREETSTYLOVÁ MÓDA
Uložiť Uložené

Mercedes-Benz Prague Fashion Week hneď prvý deň priniesol popri samotných prehliadkach aj širokú škálu módnych kreácií návštevníkov a návštevníčok. Refresher pri tom nemohol chýbať.

Prvý deň Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku je úspešne za nami a o skvelé dizajnérske počiny z dielne mladých návrhárov nebola núdza. Okrem samotných prehliadok upútali našu pozornosť aj outfity prítomných hostí, ktoré ti v článku predstavíme.

MBPFW
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin

MBPFW odštartoval 15. apríla prvýkrát vo veľkej stávkovej hale Chuchle Arena Praha. Už od druhej hodiny popoludní sa priestory začali plniť ľuďmi, ktorí zamierili na prehliadku Van Graaf Junior Talent 2023.

Víťazom sa stal Jan Smejkal so svojou kolekciou Choices. Hneď potom nasledovala prehliadka študentov Ateliéru Módnej tvorby UMPRUM pod vedením Mira Saba. Témou študentských kolekcií bola kolekcia pre seba, ktorá ponúkla študentom uvedomiť si, prečo sa vo svojej tvorbe opakovane vyjadrujú prostredníctvom určitých prvkov a materiálov. Vďaka tomu sme mali príležitosť nahliadnuť do vnútra mladých návrhárov. 

Sobota ponúkla aj prehliadku od Tobiasa Schuberta so svojou značkou Tobias.equipment, kde sme mali príležitosť sa aspoň na chvíľu preniesť do fiktívneho prostredia plného modelov s elfskými ušami. Neskoršia hodina potom patrila Michaelovi Kováčikovi.

Na Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku nechýba Refresher. Sleduj náš Instagram a Tiktok, kde nájdeš napríklad aj streamy z prehliadok.
MBPFW
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin

Outfit-check

Triumf Jana Smejkala, originálne odevy študentov UMPRUM a ďalších dizajnérov však neboli jediné pútavé aspekty v priebehu popoludnia a večera. Trochu depresívny interiér a exteriér Chuchle Arény zaplnili, ako už je to zvykom, najrôznejšie outfity návštevníkov. V porovnaní s minulými ročníkmi však boli tohtoročné outfity podľa nášho názoru bohužiaľ o niečo slabšie. 

Odporúčané
To najlepšie z pouličnej kultúry a možnosť vyhrať 3 300 €. Druhý ročník eventu The Streets Culture predstavil niekoľko noviniek To najlepšie z pouličnej kultúry a možnosť vyhrať 3 300 €. Druhý ročník eventu The Streets Culture predstavil niekoľko noviniek 26. apríla 2024, 15:00

Veľa ľudí siahlo po doplnkoch vo forme AirPods Max, čo sa síce možno javí ako efektívna alternatíva šperkov, v konečnom dôsledku to však na akciu ako MBPFW pôsobí skôr lacno. Na druhej strane, objavilo sa aj niekoľko skutočne skvelých outfitov vrátane make-upových kreácií.

Niektorí hostia siahli po modeloch od lokálnych dizajnérov, ktoré doplnili vintage oblečením či doplnkami. Príkladom je Bystrík Klčo, ktorý predviedol outfit od začínajúceho dizajnéra Tomáša Višňovského. V make-upe v štýle Julie Fox a s uhladenými kučeravými vlasmi bol už od začiatku neprehliadnuteľný a jednoznačne patril medzi najlepšie oblečených ľudí v priestoroch. O niekoľko hodín neskôr sa pre zmenu objavil v koženej bunde po svojom otcovi, ktorou umocnil grunge look na prehliadke Tobias.equipment.

MBPFW
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin
MBPFW
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin

Ani tento rok nesklamala trojica Ema Fajnor, Matěj Švec a Boris Hrivňák, ktorí posledných pár sezón obsadzujú prvé priečky najštýlovejších návštevníkov pražského týždňa módy. Aj ich oblečenie prešlo „refreshom“ v nadväznosti na zmenu estetiky jednotlivých prehliadok.

Najprv sa Ema s Matejom zladili do riasených šiat krémovej farby od Alexandry Gnidiakovej, ktoré doplnili kontrastnými farebnými pančuškami a nohavicami. Neskôr sa Ema objavila v šatách à la dubajská princezná, zatiaľ čo Matej sa priklonil k dark aesthetic.

MBPFW
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin
MBPFW
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin

Boris Hrivňák skóroval v monochromatickom striebornom looku, ktorý pripomínal postavu mesačníka z rozprávky Princ a Večernice. Šaty a nohavice od Margarety Kanuscakovej doplnil make-upom vytvoreným prostredníctvom tavnej pištole. Doplnky ako strieborná vintage kabelka, šperky Tous a topánky New Rock tvorili naozaj pútavý celok.
 

MBPFW
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin


„Čierny Peter“ bohužiaľ padol na influencerku Annu Purić, ktorá sa pred prehliadkou Tobiasa objavila v pruhovanom fite s veľkou kvetinovou dekoráciou na hlave od dizajnérky Terezy Rosalie Kladošovej. Samy osebe nie sú jednotlivé kúsky zlé, avšak dokopy tvorili podľa nás tak trochu gýč. Nehovoriac o tom, že hostia svoj výber oblečenia prispôsobujú na štýl prehliadky, čo Anna v tomto prípade podcenila.

MBPFW
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin


Podobne hodnotíme aj outfit Bé Hà Nguyen. Na módnych akciách zvyčajne patrí do tej štýlovejšej skupiny, tentokrát by však svojím outfitom a make-upom zapadla skôr na festival Coachella.

MBPFW
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin

Avšak aj vo viacerých prípadoch sme sa mohli stretnúť skôr s neúspešným experimentovaním s výraznými farbami. Pestrú škálu outfitov sme nezabudli zdokumentovať. Highlights zo sobotného dňa na MBPFW nájdeš vo fotogalérii nižšie.

MBPFWMBPFWMBPFWMBPFW
Zobraziť galériu
(19)
Domov
Zdieľať
Diskusia