Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
18. apríla 2023, 11:00
Čas čítania 3:51
Richard Balog

TOP štýlové tipy z filmu Air, vďaka ktorým budeš vyzerať (možno) lepšie ako Ben Affleck

TOP štýlové tipy z filmu Air, vďaka ktorým budeš vyzerať (možno) lepšie ako Ben Affleck
Zdroj: Amazon Studios
MÓDA AIR MÓDA NIKE
Uložiť Uložené

Ak si fanúšikom športových produktov s logom Nike a tenisiek Air Jordan, v nasledujúcich riadkoch nájdeš módnu inšpiráciu ako stvorenú pre teba.

Filmová dráma Air v réžii Bena Afflecka, ktorý stvárnil postavu Phila Knighta – spoluzakladateľa spoločnosti Nike, je atraktívnou kronikou partnerstva medzi športovým gigantom a začínajúcim basketbalistom Michaelom Jordanom, ktoré o niekoľko rokov neskôr zmenilo vzhľad popkultúry.

Okrem množstva vecných informácií prináša aj štýlový odraz doby, v ktorom nájdeš tipy a triky, čo nosiť v najbližších týždňoch. Filmu pridáva na vierohodnosti fakt, že Affleck je vášnivý fanúšik a zberateľ tenisiek s logom značky Nike, respektíve Air Jordan.

„Nie je to reklama na Nike. Kostýmy jednoducho museli skutočne predávať, že sme v osemdesiatych rokoch. Je to obdobie pred tým, ako sa spoločnosť Nike stala tým, čo poznáme v súčasnosti – pred značkou Jordan, a podľa môjho názoru aj pred tým, ako sa stala naozaj cool,“ povedala v rozhovore kostýmová výtvarníčka Charlese Antoinette, ako uvádza Fashionista.

Tenisky ako celok sú v rámci kostýmov použité len zľahka, pretože v osemdesiatych rokoch aj Američania, ktorí pracovali v športovej sfére, nosili do kancelárie elegantnú obuv. Antoinette vo filme použila len tri siluety tenisiek Nike, a to konkrétne model Blazer, čo je vôbec prvá basketbalová obuv spoločnosti z roku 1973, prvú športovú obuv Waffle a bežcami obľúbený produkt Air Pegasus ’83. 

Pohodlne sa usaď, vyskúšaj si návrat do roku 1984 a objav svoje športové ja v modeloch s ikonickým logom značiek Nike a Air Jordan.

Odporúčané
Air je krásnou aj vtipnou poctou tým, na ktorých sa takmer zabudlo. Ben Affleck znova ukázal, že je špičkový režisér (Recenzia) Air je krásnou aj vtipnou poctou tým, na ktorých sa takmer zabudlo. Ben Affleck znova ukázal, že je špičkový režisér (Recenzia) 6. apríla 2023, 10:30
Air, Ben Affleck
Zdroj: Amazon Studios

Športová móda v období osemdesiatych rokov nebola veľmi odlišná od súčasnej podoby – ak neberieme do úvahy materiály a technologické procesy. Affleck ako Phil Knight si takto nahodený vykračoval ulicami v teniskách Nike Air Pegasus ’83, ktoré sú v ponuke online obchodu Nike vo viacerých vyhotoveniach. Ich cena je 100 eur. 

Okrem ružovo-čiernych legín a ružových bežeckých šortiek sú najvýraznejším prvkom vzhľadu športové slnečné okuliare s oblým tvarom a dúhovými sklami. Modernú verziu s kontrastným logom Nike nájdeš v online obchode Voo Store za 175 eur. Ľahkú bielu bundu s malým swooshom sme našli v ponuke oficiálneho obchodu za 80 eur.

Air, Ben Affleck
Zdroj: Amazon Studios

V osemdesiatych rokoch boli na pracovisku úplne odlišné spôsoby obliekania, ako je to v súčasnosti. Zatiaľ čo dnes nosia ležérne modely oblečenia aj manažéri a ľudia vo vyšších funkciách, v minulosti bola v prípade mužov štandardom košeľa s kravatou a tesilové nohavice.

Affleck si vo filme Air vyskúšal aj túto štýlovú verziu a nešlo o zlý outfit, najmä s ohľadom na dvojicu atraktívnych párov tenisiek v pozadí. Ak sa ti táto kombinácia páči, máme pre teba tipy v podobe bavlnenej bielej košele z obchodu COS za 69 eur, nohavíc s jemným štvorčekovaným vzorom MR P. za 220 eur z ponuky MR PORTER, tmavomodrej kravaty s diagonálnymi prúžkami Tom Ford v hodnote 190 eur v rovnakom obchode a tenisiek Nike Cortez v nadčasovom bielo-čiernom vyhotovení za rovných 100 eur z online obchodu Footshop.

Air, Ben Affleck
Zdroj: YouTube

Svoje outfity môžeš oživiť aj takýmto spôsobom, keď skombinuješ výrazné ružové tričko s bielou športovou bundou s logom Nike, ako to urobila stylistka Charlese Antoinette na Benovi Affleckovi.

My sme vybrali svetloružový model trička s množstvom grafických prvkov za 45 eur z oficiálneho obchodu spoločnosti a bielo-čiernu mikinu s logom cez prednú časť zo série „Tech Fleece“ s cenou 130 eur z obchodu Nike. Ako obuv odporúčame tenisky Nike Waffle One v zľave za 70 eur, ktoré nájdeš takisto v oficiálnom obchode amerického výrobcu. Vo filme sú viditeľné v originálnom vzhľade bez moderných úprav.

Air, Air Jordan 1
Zdroj: YouTube

Hlavnými postavami vo filme síce sú Ben Affleck (Phil Knight) a jeho blízky priateľ Matt Damon (Sonny Vaccaro), ale najväčšou hviezdou sú prvé tenisky Air Jordan, ktoré vidíš na fotografii. Ide o model Air Jordan 1 s prívlastkom „Chicago“, ktorý bol prvýkrát dostupný pre verejnosť 1. apríla v roku 1985 a spôsobil obrovský teniskový ošiaľ.

Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia