Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
19. apríla 2023, 10:00
Čas čítania 0:57
Martin Mičuda

Elektrický Mustang Mach-E na Slovensku zlacnel až o 14 500 €, Ford sa tak snaží osloviť širšie spektrum zákazníkov

Elektrický Mustang Mach-E na Slovensku zlacnel až o 14 500 €, Ford sa tak snaží osloviť širšie spektrum zákazníkov
Zdroj: Ford
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY FORD
Uložiť Uložené

Zástupca značky Ford na Slovensku informoval o výraznom znížení cien elektrickej modelu Mustang Mach-E.

Automobilka Ford už v roku 2019 predstavila svoj revolučný elektrický model, ktorého meno odkazujúce na slávnu ikonu malo zaručiť úspešný vstup do sveta elektromobilov. Práve „zneužité“ označenie malo za následok to, že Mustang Mach-E statočne rozvíril hladiny vôd, v konečnom dôsledku ide v Amerike o úspešný elektromobil. Prispieť k tomu medzičasom mohlo aj zníženie cien, čím automobilka pravdepodobne reaguje na cenovú politiku konkurenčnej Tesly.

Odporúčané
Vyskúšali sme americký Ford Explorer. Prečo je unikátom na trhu a v čom má opačný prístup ako európska konkurencia? Vyskúšali sme americký Ford Explorer. Prečo je unikátom na trhu a v čom má opačný prístup ako európska konkurencia? 15. júla 2022, 9:30

Plne elektrický crossover bude lacnejší aj v Európe. Zástupca značky Ford na Slovensku, spoločnosť Summit Motors Slovakia, zverejnil nový oficiálny cenník pre model Mustang Mach-E. Nové ceny sa odvíjajú od výbavy vozidla, výkonu a kapacity batérie. V prípade základnej výbavy Mach-E je to až o 11 000 € menej než doteraz, avšak pri výbave Mach-E Premium (teda s najvyššou kapacitou batérie) je cenovka nižšia až o 14 500 € oproti pôvodnej cene.

Ford, Mustang, Mach-e,Ford, Mustang, Mach-e,Ford, Mustang, Mach-e,Ford, Mustang, Mach-e,
Zobraziť galériu
(12)

Najlacnejšie vyhotovenie tak štartuje na sume 55 990 € (pôvodne 66 990 €), výbava Premium je k dispozícii od 63 990 €, zatiaľ čo vrcholné GT s výkonom takmer 500 koní má cenu 82 490 €. Sme tak svedkami nečakane veľkých „zliav“, najmä v kontexte dnešnej doby, keď idú ceny nových vozidiel raketovo hore.

Odporúčané
Vyskúšali sme BMW, ktoré vyzerá zvláštne, no z technickej stránky je to najlepšie elektrické SUV, aké sme zažili Vyskúšali sme BMW, ktoré vyzerá zvláštne, no z technickej stránky je to najlepšie elektrické SUV, aké sme zažili 14. apríla 2022, 12:30

Aktuálnym nastavením cien spoločnosť Summit Motors Slovakia reaguje na novú cenotvorbu výrobcu a dodávateľa vozidiel Ford. Tá sa odvíja od celkovej optimalizácie výroby elektromobilov Ford, ako aj využitia nových, cenovo dostupnejších batérií. Cena elektromobilu s ikonickým menom je tak výrazne nižšia, čím sa automobilka snaží súčasne sprístupniť vozidlo ešte širšiemu spektru zákazníkov.

Ford, Mustang, Mach-E,
Zdroj: Ford
Domov
Zdieľať
Diskusia