Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. marca 2023, 14:00
Čas čítania 1:38
Jakub Paulík

Jennifer Aniston mrzí, že dnešnú mladú generáciu už urážajú vtipy z legendárnych Priateľov. Neberme sa tak vážne, odkazuje

FILMY A SERIÁLY JENNIFER ANISTON SERIÁL PRIATELIA SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Nová generácia podľa herečky nemusí brať humor v legendárnom seriáli tak ako diváci, ktorí na ňom vyrastali.

Jennifer Aniston sa v rozhovore k novinke na Netflixe Murder Mystery 2 vyjadrila aj k seriálovej klasike Priatelia, v ktorej dlhé roky stvárňovala postavu Rachel. Herečka si myslí, že vo svete už vyrástla celá generácia mladých ľudí, ktorých humor zo seriálu pohoršuje, uvádza The Independent.

Vraví, že si niektoré veci pri tvorbe mali pred rokmi lepšie premyslieť, no dodáva, že v spoločnosti kedysi nepanovala taká citlivosť ako dnes. Aj preto je podľa jej názoru tvorba humoru vo filmoch náročnejšia a tlak na tvorcov komédií sa neustále zvyšuje.

„Teraz je to trochu zložitejšie, pretože musíte byť veľmi opatrný, čo sťažuje prácu komikom. Pretože krása komédie je v tom, že si robíme žarty sami zo seba a zo života,“ vyjadrila sa herečka. „Každý potrebuje zábavu! Svet potrebuje humor! Nemôžeme sa brať príliš vážne. Najmä v Spojených štátoch amerických. Všetci sú príliš rozdelení,“ dodala k téme Aniston.

Anketa:
Súhlasíš so slovami Jennifer Aniston?
Určite, humor v Priateľoch považujem za primeraný.
Čiastočne, niekedy to bolo cez čiaru.
Nie, humor z Priateľov je príliš tvrdý.
Určite, humor v Priateľoch považujem za primeraný.
95 %
756 Hlasov
Čiastočne, niekedy to bolo cez čiaru.
4 %
33 Hlasov
Nie, humor z Priateľov je príliš tvrdý.
1 %
9 Hlasov

Herec Joeyho s kritikou mladých divákov nesúhlasí

K (ne)korektnosti Priateľov sa v minulosti vyjadril aj herecký predstaviteľ Joeyho Matt LeBlanc, ktorý tvrdí, že v seriáli nezaznamenal žiaden humor urážajúci ženy či gayov. „Počul som, že ľudia Priateľov kritizovali, ale nechcel som sa k tomu vyjadrovať. Nesúhlasím s tým," nechal sa počuť seriálový Joey. Podľa jeho slov sa urážlivému humoru, ktorý by pohoršoval menšiny, v seriáli celý čas vyhýbali.

„V seriáli sme sa snažili obchádzať ofenzívny humor. Priatelia boli o témach, ktoré dokážu prejsť skúškou času – dôvera, láska, vzťahy, zrada či rodina,“ povedal herec. LeBlanc sám je pritom odporcom humoru, ktorý by ľudia nemuseli správne pochopiť a potenciálne by ním tak diváka urazil. „Nechcem vtipkovať tak, že ľudia moje vtipy považujú za nevhodné, pretože ten žartík nebude o šesť mesiacov relevantný. Snažím sa žartovať o veciach, ktoré budú relevantné vždy,“ vysvetlil

Spolutvorkyňa seriálu Priatelia Marta Kauffmanová sa však podľa vlastných slov hanbí za to, že v seriáli nie je viac rasovej diverzity. „Priznať si a prijať vinu nie je ľahké. Je pre mňa bolestivé pozrieť sa na seba do zrkadla. Hanbím sa, že som pred 25 rokmi nevedela to, čo viem dnes,“ povedala. Kauffmanová tvrdí, že systémový rasizmu v USA lepšie pochopila až po vražde Afroameričana Georgea Floyda.

K rovnakej téme sa vyjadril aj David Schwimmer, ktorý hral postavu Rossa. Osobne loboval za väčšie obsadenie hercov inej než bielej pleti, pretože si, ako sám hovorí, „veľmi dobre uvedomuje svoje privilegované postavenie heterosexuálneho bieleho muža“„Jedna z mojich prvých priateliek v seriáli bola Ázijčanka a neskôr som chodil s Afroameričankami. Vyvíjal som v tomto smere vedomý tlak,“ objasnil Schwimmer.

Domov
Zdieľať
Diskusia