Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. januára 2018, 13:34
Čas čítania 0:00
Radka T.

Legendárny seriál Priatelia je vraj homofóbny a sexistický. Sitkom sa dostal na Netflix, mileniáli ho odsúdili

FILMY A SERIÁLY NETFLIX SERIÁL PRIATELIA
Uložiť Uložené

Pripomínanie nadváhy, sexuálny harašment aj homofóbne správanie - toto všetko vyčíta nové publikum Priateľom.

Ross, Rachel, Chandler, Monica, Phoebe a Joey. Kto by nepoznal legendárny seriál Priatelia? Partička kamarátov stretávajúca sa v obľúbenom bare na legendárnom gauči alebo v byte si získala srdcia ľudí po celom svete. Vtipné hlášky jednotlivých postáv vedia niektorí fanúšikovia naspamäť. Nikomu by možno ani len nenapadlo, že by bolo na tomto seriáli niečo nesprávne. Až kým sa doň nepustilo pár ľudí, ktorí ho vzhliadli na Netflixe. 

Ako napísal portál Independent, tá časť generácie mileniálov, ktorá sleduje Priateľov na Netflixe, narazila na isté nezrovnalosti. Kvôli tomu nazvala seriál dokonca homofóbnym, transfóbnym či sexistickým. Niektorí priznali, že kedysi si tieto záležitosti v seriáli vôbec neuvedomovali. Zrejme pod vplyvom aktuálnych udalostí vo svete začali byť voči sitkomu precilivení. Ďalšia časť mileniálov bola v čase vysielania seriálu jednoducho príliš mladá na jeho sledovanie. Niektorí si preto teraz neodpustili poznámky typu - čo čakať od seriálu prevažne z 90. rokov.

Legendárny seriál Priatelia je vraj homofóbny a sexistický. Sitkom sa dostal na Netflix, mileniáli ho odsúdili
Zdroj: flickr.com/Geoffrey Chandler

Mileniáli z Veľkej Británie ostali napríklad znepokojení tým, keď bol Chandler paranoidný, lebo si myslel, že ho ľudia vnímajú ako homosexuála. Ďalšími problematickými časťami boli napríklad tie, kde Ross nemôže zniesť, že opatrovateľkou jeho dcéry bude muž. Neskôr sa mal prejaviť ako homofób, keď sa ho spýtal, či je gej.  

Odporúčané
Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur 23. apríla 2024, 14:30

Divákom sa nepáčilo ani pripomínanie toho, že Monica mala kedysi nadváhu alebo vzťah medzi ňou a oveľa starším priateľom jej otca. Podľa nich je to vzhľadom na kampaň #MeToo a škandály producenta Harveyho Weinsteina nevhodné. Zo sexuálneho harašmentu nové publikum obvinilo aj Rachel, keď hľadala asistenta bez kvalifikácie, pretože s ním chcela randiť. Vraj teraz by ju za hneď prepustili. Prekážali im aj vtipy na účet Chandlerovho otca pôsobiaceho ako drag queen. 

Domov
Zdieľať
Diskusia