Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. marca 2023, 14:00
Čas čítania 1:36
Dominik Vetrák

Succession je späť! Nová časť ťa stihne rozosmiať, zanechať v nemom úžase a v napätí

Succession je späť! Nová časť ťa stihne rozosmiať, zanechať v nemom úžase a v napätí
Zdroj: HBO Max
FILMY A SERIÁLY SUCCESSION
Uložiť Uložené

Skvelé dialógy a herecké výkony spoločne s napínavým scenárom vyústili v silný štart finálnej série.

Po 15 mesiacoch čakania sa môžu fanúšikovia najlepšieho dramatického seriálu súčasnosti uvoľniť. Succession je späť so svojou štvrtou a zároveň finálnou sériou, v ktorej skončí boj o moc v rodine Royovcov. Na konci tretej série sa súrodenci Shiv, Kendall a Roman rozhodli podviesť svojho otca a prevziať moc vo firme, no ten ich nakoniec s pomocou Toma prekabátil.

Odporúčané
V apríli bude v kinách jedna pecka za druhou každý týždeň. Uvidíme Nicolasa Cagea ako Draculu, Super Maria či fínskeho Johna Wicka V apríli bude v kinách jedna pecka za druhou každý týždeň. Uvidíme Nicolasa Cagea ako Draculu, Super Maria či fínskeho Johna Wicka 27. marca 2023, 15:00

Záver tretej série je jednou z najnapínavejších televíznych epizód histórie. Je lepšie, keď si diváci pred začiatkom novej sezóny pozrú túto epizódu znovu, respektíve si pozrú aspoň nejakú rekapituláciu na Youtube, keďže HBO na úvod nič podobné nepripravilo. 

Hneď na začiatku štvrtej série totiž divákov tvorcovia zahltia názvami firiem, menami, ku ktorým po dlhšom čase ťažko priradiť tvár, a udalosťami, na ktoré už zabudli. Rýchlo sa však dostane do deja, ktorý sa pohol od snahy Loganových detí získať moc v jeho firme. Súrodenci sa spojili a vymysleli novú mediálnu značku s názvom The Hundred.

Succession
Zdroj: HBO Max

Pred jej štartom sa im však naskytla možnosť kúpiť mediálny konglomerát PGM od rodiny Piercovcov, na ktorý si Logan brúsil zuby už od druhej série. Celá epizóda sa zaoberá tým, komu sa podarí kúpiť PGM a za akú sumu. 

V tejto epizóde nemal Kendal až toľko priestoru. Namiesto toho sa tvorcovia venovali Loganovi, ktorý začína rozmýšľať nad svojím životom a nad tým, v akom stave sú jeho vzťahy s malým počtom ľudí, na ktorých mu ešte záleží. Okrem toho sa výrazne posunula vpred dejová línia medzi manželmi Shiv a Tomom, s ktorými to tvorcovia naťahovali až neprirodzene dlho.

Vďaka vynikajúcim hereckým výkonom sa tvorcom podarilo predať každú jednu scénu z hľadiska budovania napätia, ale veľmi pobavili aj vtipné scény medzi Gregom, Tomom a Loganom. Ich interakcie sú stále bezchybné a zábavné. Gregova nešikovnosť a tak trochu jednoduchosť v zmýšľaní vytvára mnohé absurdné situácie.

Succession
Zdroj: HBO Max

Zatiaľ čo Logan pripravuje obchod svojho života, on sa s ním chce rozprávať o svojom sexuálnom prešľape. Zaujímavé je, že tvorcovia niektoré dialógy a konfrontácie medzi postavami preskočili. V minulých sériách tvorcovia presne ukázali, ako vyzerali a zneli všetky dôležité konverzácie.

Odporúčané
RECENZIA: 4. séria Succession RECENZIA: 4. séria Succession 29. mája 2023, 17:30

Tu ich nahradili strihom a následným opisom rozhovoru v podaní postáv, ktoré ho viedli. Pomáha to vylepšiť tempo seriálu, ale na druhej strane tým divák prichádza o perfektne napísané dialógy. 

Štvrtá séria Succession odštartovala celkom silno. Zahraniční tvorcovia už videli prvé štyri časti a sú z nich nadšení. Zdá sa, že keď sa seriál skončí, bude na vrchole kvality. 

Seriál si môžeš pozrieť na HBO Max

Domov
Zdieľať
Diskusia