Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. marca 2023, 10:21
Čas čítania 1:14
Radka Baňovič Morongová

FOTO: 17 skvostných lookov, ktoré navrhla Beyoncé spolu s Balmain, ti ukáže, že Queen B má neskutočný talent

MÓDA BEYONCÉ
Uložiť Uložené

Móda a hudba idú ruka v ruke a spolupráca Beyoncé so značkou Balmain je toho dokonalým zosobnením. Pozri si úchvatné modely inšpirované jej posledným albumom, nemajú ďaleko od umenia.

Beyoncé vidíš na titulkách magazínov len veľmi zriedkavo, no keď sa už raz za čas rozhodne dať rozhovor, stojí to za to. Momentálne hviezdi na titulke francúzskeho vydania magazínu Vogue v špeciálnej kreácii od Balmain. Bohato vykladaný model navrhla spolu s kreatívnym dizajnérom Olivierom Rousteingom a neostali len pri tom. Dvojica nakoniec „obliekla“ celý megaúspešný album Renaissance.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Beyoncé (@beyonce)


V čase, keď Rousteing pracoval na svojej haute couture kolekcii na rok 2023, počúval pri kreslení práve ostatný album Renaissance od Beyoncé.


„Predstavoval som si kresby vnútri albumu, premýšľal som, ako budú návrhy súvisieť s jednotlivými piesňami – nebolo to niečo, čo som v tej chvíli mal robiť, ale hudba ma k tomu donútila. A tak sa to začalo,“ hovorí Rousteing pre Vogue.

 
Pri tvorbe ho album natoľko ovplyvnil, že okamžite zavolal speváčke a jej stylistke s požiadavkou, že by rád s Beyoncé navrhol celú kolekciu. Pre dvojicu by nešlo o prvú spoluprácu, francúzsky dizajnér pre Beyoncé navrhol už niekoľko custom modelov na rôzne príležitosti, naposledy na odovzdávanie cien Brit Awards. Rousteing však tentoraz chcel od speváčky viac ako len to, aby bola jeho múzou, chcel, aby kolekciu navrhli spolu.

Model Thique z kolekcie Renaissance Couture.Kreácia Energy z kolekcie Renaissance Couture od Balmain.Model Summer renaissance z kolekcie Renaissance Couture.Model Alien Superstar z kolekcie Renaissance Couture.
Zobraziť galériu
(19)

Z 50 návrhov sa do konečného výberu dostalo 17 dizajnov, z ktorých každý odráža konkrétny song albumu. Výsledkom je autorsky nesmierne silná kolekcia, ktorá odráža osobnosť Beyoncé aj ducha albumu a zároveň silne reprezentuje jej kultúrne dedičstvo.


Je navyše plná inovatívnych postupov, ako ďalej uvádza v špeciálnom rozhovore pre Vogue, väčšina z pevných, korzetových častí šiat bola vytvorená 3D tlačiarňou. 


Rousteing zdôrazňuje aj iný aspekt kolekcie. Je to vôbec prvýkrát, čo žena tmavej pleti dostala ponuku na spoluprácu od parížskeho módneho domu. Dizajnér verí, že to nebolo naposledy.

Odporúčané
Svetové turné Beyoncé zarobí takmer 2,5 miliardy dolárov. Toto sú najväčšie zaujímavosti z megakoncertov Svetové turné Beyoncé zarobí takmer 2,5 miliardy dolárov. Toto sú najväčšie zaujímavosti z megakoncertov 30. mája 2023, 17:30

Z kolekcie je, samozrejme, nadšená aj Queen B, ktorá sa Rousteingovi dojímavo poďakovala v instagramovom poste najmä za to, že dostala kreatívnu slobodu a možnosť vyhrať sa s formou.

Cover titulky aprílového vydania Vogue France.
Cover titulky aprílového vydania Vogue France. Zdroj: Louie Banks Studio pre Vogue France
Domov
Zdieľať
Diskusia