Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
4. apríla 2023, 16:30
Čas čítania 4:10
Dominik Vetrák

Aké hry vyjdú v apríli? Návrat zombíkovskej legendy, rytier Jedi, očakávaná PS5 exkluzivita s revolučnou fyzikou či nový Minecraft

Aké hry vyjdú v apríli? Návrat zombíkovskej legendy, rytier Jedi, očakávaná PS5 exkluzivita s revolučnou fyzikou či nový Minecraft
Zdroj: EA/Deep Silver/PlayStation
TECH NOVÉ HRY (AKÉ HRY VYCHÁDZAJÚ)
Uložiť Uložené

V apríli vyjde viac ako 10 zaujímavých a očakávaných hier. Ktoré vyzerajú najlepšie?

Po extrémne nabitom marci môžeme s istotou povedať, že herný svet v apríli nespomalí. Tešiť sa môžeš na viac ako 10 zaujímavých a očakávaných titulov z rôznych žánrov. Najviac noviniek si už tradične užijú majitelia konzol PlayStation, Nintendo Switch a aj počítačoví hráči. Vyjde však taká veľká pecka ako Resident Evil 4, ktorému sme v recenzii dali 10/10? Presvedč sa sám.

Odporúčané
RECENZIA: Resident Evil 4 (PS5) – vychádza najlepšia hra roka už v marci? RECENZIA: Resident Evil 4 (PS5) – vychádza najlepšia hra roka už v marci? 22. marca 2023, 16:00

1. GrimGrimoire OnceMore (PlayStation 5, PlayStation 4, Switch) – 4. 4. 

Pripojte sa ku kúzelníčke Lillet Blan, ktorá začína svoju púť v Silver Star Tower a využíva svoje latentné magické schopnosti, aby rozptýlila tajomstvá veže a zachránila svojich priateľov pred nebezpečenstvami číhajúcimi vo vnútri!

Herná klasika od štúdia Vanillaware (13 Sentinels: Aegis Rim, Odin Sphere) dostáva vylepšenú vizuálnu podobu. Súboje sú v reálnom čase, keď budeš takticky a strategicky bojovať proti nepriateľom a monštrám s magickými a fyzickými útokmi.

 

2. Meet Your Maker (PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, PC) – 4. 4. 

Ide o postapokalyptickú akčnú FPS hru, v ktorej budeš bojovať s nepriateľmi a nástrahami prostredia vytvoreného ostatnými hráčmi. Meet Your Maker ponúka adrenalínové súboje a zdolávanie prekážok, ale aj budovanie špeciálnych levelov, ktoré otestujú hráči po celom svete. Ak si platíš PS Plus (postačí základná úroveň Essential), hru môžeš mať zadarmo. 

3. Curse of the Sea Rats (PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, Switch, PC) – 6. 4. 

Ručne maľovaná metroidvania zobrazí príbeh pirátskej posádky, ktorú zlá čarodejnica premenila na potkany. Hráč bude mať za úlohu kliatbu zlomiť a pobiť sa pritom s rôznymi morskými príšerami v 2D animovanom štýle spolu so svojimi kamošmi. V akčnej adventúre hráči preskúmajú veľký otvorený svet s množstvom tajomstiev a súbojov s bossmi.

4. Minecraft Legends (PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, Switch, PC) – 18. 4. 

Svet Minecraftu sa rozrastie o veľkolepé legendy s tým, že hráči budú môcť písať vlastné legendy. Dej sa odohráva v rozšírenom svete Minecraftu, ktorý napadnú stvorenia z Netheru. Hrateľnosť si vyžaduje akčný a jemne strategický prístup k porazeniu nepriateľov, no okrem toho budú môcť hráči preskúmať široký a rozľahlý nový svet. 

5. The Mageseeker: A League of Legends Story (PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, Switch, PC) – 18. 4.

Singleplayerové hry zo sveta League of Legends sú spravidla veľmi kvalitné, príkladom je ťahová, taktická akčná hra Ruined King. The Mageseeker sa pokúsi napodobniť jej úspech s 2D pixelovou animáciou a súbojmi dobra proti zlu. Hru vytvorili tvorcovia chváleného indie titulu Moonlight a ponúkne RPG prvky v magickom svete, v ktorom hráči ovládnu silného čarodejníka.

6. Horizon Forbidden West: Burning Shores (PlayStation 5) – 19. 4. 

Príbehové rozšírenie pre Horizon Forbidden West ponúkne hráčom nové grafické a technologické novinky, a preto vyjde len pre silnejšiu konzolu PS5. Užiješ si napríklad realisticky vyzerajúce oblaky, cez ktoré môžeš preletieť na chrbte jedného z lietajúcich strojov. S jedným z nových strojov sa navyše budeš môcť ponárať pod vodu (ak si videl Avatar: The Way of Water, vieš, o čom je reč). 

Odporúčané
Aké nové hry vyjdú v apríli? Exkluzivita na PS5 vzbudzuje najväčšiu kontroverziu od čias Cyberpunku Aké nové hry vyjdú v apríli? Exkluzivita na PS5 vzbudzuje najväčšiu kontroverziu od čias Cyberpunku 5. apríla 2024, 17:30

Príbehové DLC hráčov zavedie k celkom novej lokalite s novým druhom nepriateľov. Tvorcovia o príbehu neprezradili nič, ale Alloy bude zrejme znovu čeliť robotickej hrozbe, ktorá môže ohroziť planétu. Ak máš rád svet Horizon a jeho komplexné mechanizmy v súbojoch, toto rozšírenie si určite užiješ. 

7. Coffee Talk Episode 2: Hibiscus & Butterfly (PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, Switch) – 20. 4.

Prvá hra Coffe Talk bola podarená vizuálna novela odohrávajúca s v malej kaviarni vo fantasy meste, kde sa ľudia zhovárali a riešili vzťahy s rôznymi magickými bytosťami. Jej tvorcovia sa venovali problémom rasizmu, xenofóbie, ale aj tradičným vzťahovým a rodinným problémom.

Hlavný tvorca hry Mohammad Fahmi zomrel ako 32-ročný v novembri minulého roka, takže sa vydania pokračovania nedožil. Podľa trailera to však bude stáť za to. Ak ťa baví fantasy prostredie a dospelé príbehové témy vo videohrách, daj tomu šancu. Okrem príbehov ľudí sa dozvieš aj to, ako správne pripraviť rôzne druhy káv a staneš sa baristom.

8. Advance Wars 1 + 2: Re-Boot Camp (Switch) – 21. 4. 

Klasická taktická séria od Nintenda sa vracia s moderným vizuálnym spracovaním. Advance Wars 1 a 2 vyjde v jednej edícii už 21. apríla a okrem grafických vylepšení ponúkne aj  kooperáciu a súperenie medzi viacerými hráčmi offline aj online. Ak máš rád strategické hry s vojnovou tematikou, trailer ťa upúta. 

9. Dead Island 2 (PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, Stadia, PC) – 21. 4. 

Očakávané pokračovanie zábavnej zombíkovskej akcie vyjde po viac ako 10 rokoch čakania (prvý trailer vyšiel ešte v roku 2014). Vývoj reštartovali viaceré vývojárske štúdiá, no zdá sa, že dotiahnuť hru do konca sa podarilo až štúdiu Dambuster Studio (Homefront: Revolution). 

Odporúčané
Aké nové hry vychádzajú v marci 2024? Prekvapí najmä RPG, ktoré by malo prekonať Skyrim aj Starfield Aké nové hry vychádzajú v marci 2024? Prekvapí najmä RPG, ktoré by malo prekonať Skyrim aj Starfield 6. marca 2024, 12:30

Dej sa bude odohrávať v Kalifornii a bude obsahovať šesť ovládateľných postáv, ktoré budú mať na dennom poriadku zabíjanie zombíkov. Hra bude mať veľký otvorený svet plný nebezpečenstiev, ale aj postáv, ktoré ti budú pomáhať. Z trailera je jasné, že niektoré budú poriadne šialené a zábavné. Základom hrateľnosti je aj naďalej tvorenie vlastných zbraní, plnenie rôznych úloh a efektné, ale aj efektívne zabíjanie zombíkov. 

Vývojári vytvorili komplexný systém, podľa ktorého budeš vidieť, ako sa postupne rozkladajú ich telá. Je procedurálne generovaný, takže je možné, že aj po 10 hodinách hrania uvidíš unikátne animácie a vizuálne znetvorené telá zombíkov. Budeš môcť sledovať aj to, ako horia zaživa a ako im oheň spaľuje kožu a telo až do kostí.

10. Star Wars Jedi: Survivor (PlayStation 5, Xbox Series X/S, PC) – 28. 4. 

Masovo zrejme najočakávanejšia hra mesiaca je zo sveta Star Wars. Ide o priame pokračovanie hry Jedi: Fallen Order a hlavnou postavou bude opäť rytier Jedi Cal Kestus. Jeho boj s impériom a nepriateľmi rytierov pokračuje aj niekoľko rokov po tom, čo čelil Darth Vaderovi. 

Tvorcovia zapracovali na súbojoch, ktoré budú komplexnejšie a ponúknu viacero druhov štýlov, akým bude Cal bojovať (s dvomi svetelnými mečmi naraz či so strelnými zbraňami). Dôležitý bude aj príbeh a objavovanie záhadných planét v širokom Star Wars vesmíre. 

V apríli vychádzajú aj iné hry, ako napríklad zmes lovecraftovského sveta a detektívneho príbehu v Sherlock Holmes: The Awakened (Remake), dobrodružná lovecraftovská akcia The Last Case of Benedict Fox, vizuálna novela Tron: Identity od Bithell Games (Thomas Was Alone, John Wick Hex), 2D side-scrolling fantasy akcia Afterimage či fantasy akčná adventúra Strayed Lights, ktorá sa vizuálom trochu podobá na Solar Ash či The Pathless.

Domov
Zdieľať
Diskusia