Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. marca 2023 o 18:03
Čas čítania 1:19
Dominik Vetrák

Tínedžerka vraždí každého, kto na Twitteri urazí jej obľúbenú speváčku Beyoncé. Swarm je psycho zabijácky seriál

Tínedžerka vraždí každého, kto na Twitteri urazí jej obľúbenú speváčku Beyoncé. Swarm je psycho zabijácky seriál
Zdroj: Amazon Prime Video
FILMY A SERIÁLY SWARM
Uložiť Uložené

Tvorcovia skvelého seriálu Atlanta vydali 7-dielnu minisériu o psychopatickej vrahyni.

Tvorcovia vynikajúceho seriálu Atlanta Donald Glover a Janine Nabers vydali pre Amazon Prime Video minisériu Swarm. Tá zachytáva viacero spoločenských tém, pričom sa zameriava na postavu Dre (Dominique Fishback z The Hate U Give), ktorá je so svojou sestrou Marissou (Chloe Bailey) veľkou fanúšičkou popovej speváčky Ni’Jah.

Odporúčané
RECENZIA: John Wick 4 je majstrovské akčné dielo a najlepšia časť série RECENZIA: John Wick 4 je majstrovské akčné dielo a najlepšia časť série 22. marca 2023 o 17:00

Tvorcovia to oficiálne nepotvrdili, ale všetko nasvedčuje tomu, že Ni’Jah je fiktívnou verziou Beyoncé a názov seriálu Swarm odkazuje na BeyHive, skupinu oddaných fanúšikov speváčky Beyoncé.

Swarm
Zdroj: Amazon Prime Video

V seriáli sa volajú Swarm (roj) a sú zarytými fanúšikmi Ni’Jah. Dre je jednou z nich, a keď narazí na človeka, ktorý jej obľúbenú speváčku urazil na sociálnej sieti, bez váhania ho zabije. Z Dre sa stane psychopatka a násilná vrahyňa, ktoré zabíja plánovane, ale aj náhodne a nečakane. 

Dre patrí do ústavu pre psychicky labilných ľudí a neskôr aj do väzenia, no kým (a ak vôbec) sa tam dostane, pozabíja veľké množstvo nevinných ľudí. Dostane sa aj do ženského kultu, konfrontuje Ni’Jah, zarobí si ako striptérka a urobí ďalšie šialené veci.

Swarm
Zdroj: Amazon Prime Video

Dej seriálu ťa dokáže viackrát prekvapiť, keďže sa nedrží žiadnych zavedených pravidiel a tvorcovia mohli vyrozprávať príbeh bez toho, aby ich obmedzovali ďalšie série (zdá sa, že ďalšie časti nevzniknú). 

Vďaka zvukovému dizajnu a hereckému prejavu Dominique Fishback v hlavnej role budeš na seriál občas pozerať s nepríjemnými pocitmi. Vyvoláva ich v tebe psycho pohľad postavy spoločne s jej pomýlenými hodnotami, skrz ktoré zabije úplne hocikoho a nehľadí pri tom na dôsledky. 

Swarm
Zdroj: Amazon Prime Video

Seriál sa zameriava aj na šialenosť niektorých fanúšikovských skupín nielen v rámci hudobného sveta. Tvorcovia tu trefne kritizujú chorobnú závislosť od celebrít a pocit niektorých jedincov, že si zaslúžia byť súčasťou ich životov.

Seriál má len 7 častí, z ktorých väčšina má okolo pol hodiny. Niektoré časti sú slabšie, ako napríklad tá tretia, no a iné ťa zase šokujú vývojom udalostí a skvelými hereckými výkonmi. Seriál Swarm si môžeš pozrieť na Amazon Prime Video. 

Jednu z epizód napísala aj Malia Obama, dcéra bývalého prezidenta USA Barracka Obamu. V inej epizóde zase herecky debutovala slávna speváčka Billie Eilish.

Domov
Zdieľať
Diskusia