Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Sencor.
15. marca 2023, 12:35
Čas čítania 2:07
Sponzorovaný obsah

Urob si domácu verziu známych keksov s Coolinármi. Sú lahodnejšie než z obchodu a zvládne ich aj začiatočník

GASTRO DOMÁCNOSŤ VECI V DOMÁCNOSTI
Uložiť Uložené

Aký máš vzťah k pečeniu?

Čierne keksíkové kolieska s bielou mliečnou náplňou sú kultová sladkosť, ktorej by povedal nie asi málokto. Keď si pripravíš ich domácu verziu, je pravdepodobné, že si na nich pochutíš viac ako na kupovaných. Recept na vlastnú domácu verziu pripravili Coolinári tak, že ho zvládneš, aj keď sa nevieš obracať v kuchyni ako profesionál. 

Skôr ako sa pustíš do prípravy, zoznám sa s foodblogermi Coolinármi. Miška a Kamil Tomčofčíkovci sa ako Coolinári venujú foodblogerstvu už vyše desať rokov. „Naším mottom je variť jednoducho, prirodzene a chutne. Na našom blogu Coolinári nájdeš recepty na tradičné aj exotické jedlá, na rýchle chuťovky aj na vyzdobené torty, na nápoje, ale aj na zaváraniny. Snažíme sa, aby naše recepty boli zrozumiteľné, z dostupných surovín, podľa možnosti zdravé a, samozrejme, chutné,“ hovorí Kamil o blogu, kde nájdeš recepty na všetky možné príležitosti a dokonca aj také, ktorých názov budeš počuť prvýkrát. 

Miška a Kamil Tomčofčíkovci, čiže Coolinári, patria k našim úspešným foodblogerom.
Miška a Kamil Tomčofčíkovci, čiže Coolinári, patria k našim úspešným foodblogerom. Zdroj: Tomáš Pospíchal

Domáce čierno-biele keksíky, ktoré si pripravíš s Coolinármi, neobsahujú žiadny palmový olej či sójový lecitín. Z jednej dávky pripravíš až 32 keksíkov v závislosti od veľkosti, akú budeš vykrajovať. Cesto nemusíš spotrebovať hneď, zabalené v potravinovej fólii vydrží v chladničke aj niekoľko dní. 

Na prípravu budeš potrebovať:

  • hladkú múku
  • kakaový prášok
  • jedlú sódu (sóda bikarbóna)
  • prášok do pečiva
  • soľ
  • maslo
  • cukor
  • vajce
  • vanilkový extrakt
  • semienka z 1 vanilky

Presné množstvá nájdeš na coolinari.sk.

Postup:

  • V stredne veľkej mise zmiešaj múku, kakaový prášok, sódu, prášok do pečiva, instantnú kávu, soľ a daj ju bokom.
  • V druhej mise zmiešaj maslo s cukrom, až kým sa nevytvorí jemný krém, potom pridaj vajce, vanilku a ešte chvíľu mixérom premiešaj. Na toto ti perfektne poslúži bezkáblový ručný mixér SENCOR z nového AKU programu. Pri práci ti tak konečne nebudú prekážať žiadne káble, a tak môžeš pracovať hoci aj pred telkou. Pozri si jeho unboxing a dozvieš sa viac užitočných info o tejto novinke. 
Ručný šľahač SENCOR SHM 9000WH AKU vyzerá luxusne. S indikátorom nabitia baterky sa nemusíš báť, že ťa nechá v štichu uprostred práce.
Ručný šľahač SENCOR SHM 9000WH AKU vyzerá luxusne. S indikátorom nabitia baterky sa nemusíš báť, že ťa nechá v štichu uprostred práce. Zdroj: Sencor
  • Obsah misy, ktorú si si odložil nabok, pridávaj k vyšľahanému maslu s vajíčkom a cukrom. Zmes miešaj dohladka už len drevenou vareškou. Z cesta vytvor malú placku, zabaľ do potravinovej fólie a vlož do chladničky minimálne na jednu hodinu. Cesto ti vydrží v chladničke aj niekoľko dní.
  • Rúru predhrej na 180 stupňov a plechy pokry papierom na pečenie. Cesto je dostatočne mastné, preto papier nemusíš potierať maslom. Po vytiahnutí z chladničky bude dosť tvrdé, pred vyváľaním ho trochu ohrej v rukách.
  • Cesto polož na jemne pomúčenú dosku a malým valčekom vyvaľkaj na 4 mm. Táto hrúbka bude stačiť, pretože keksíky v rúre trochu podrastú. Vykroj krúžky. Zvyšky pozbieraj, v rukách spoj, rozvaľkaj a znova použi. Miška použila na vykrajovanie poldecák a vykrojila 68 keksíkov. Poukladaj ich na plech s minimálne 2 cm odstupom a peč 7 – 9 minút. Ihneď po vytiahnutí ich poukladaj na mriežku a nechaj vychladnúť.
Postup na domácu verziu známych keksov je jednoduchý.
Postup na domácu verziu známych keksov je jednoduchý. Zdroj: Coolinári
  • Medzitým si priprav plnku. Vo veľkej mise zmiešaj spolu maslo s cukrom dohladka. Opäť ti pomôže SENCOR ručný mixér, v obchode PLANEO ho máš za super cenu a doma ho môžeš mať už o pár hodín. Pridaj vanilkový extrakt a semená z vanilkového struku a ešte chvíľu premiešaj. Náplň nanášaj nožom alebo lyžičkou, ak sa ti chce viac vyhrať, použi zdobiace vrecúško. Vrchnú časť jemne pritlač, aby sa náplň rovnomerne rozložila.
  • Keksíky ulož do vzduchotesnej nádoby, v chladničke vydržia niekoľko dní.
Domov
Zdieľať
Diskusia