Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. marca 2023, 10:30
Čas čítania 0:51
Martin Mičuda

Nissan odhalil ambiciózne plány. V roku 2026 očakáva, že v Európe 98 % z jeho predaných vozidiel bude elektrifikovaných

Nissan odhalil ambiciózne plány. V roku 2026 očakáva, že v Európe 98 % z jeho predaných vozidiel bude elektrifikovaných
Zdroj: Nissan
TECH ELEKTROMOBILY
Uložiť Uložené

Nissan chce predávať ešte viac elektromobilov.

Nissan už v roku 2021 v rámci programu Nissan Ambition 2030 vyhlásil, že do konca dekády uvedie na trh 23 elektrifikovaných vozidiel, z toho 15 čisto elektrických. Jeho plány sú však ešte ambicióznejšie.

Odporúčané
400 koní, ultra-luxus a kontroverzný dizajn. Je nová 7-čka najlepšia limuzína na našom trhu? 400 koní, ultra-luxus a kontroverzný dizajn. Je nová 7-čka najlepšia limuzína na našom trhu? 29. júna 2020, 14:21

Japonci sa chystajú prechod na elektrický pohon ešte urýchliť, preto do konca roka 2030 predstavia až 27 elektrifikovaných vozidiel, z toho 19 čisto elektrických. To znamená, že vozidlá značky Nissan s elektrickou technikou rôzneho stupňa budú v roku 2030 tvoriť globálne až 55 % z ich celkového počtu. Nissan si razí cestu, že čím viac rôzne elektrifikovaných vozidiel ponúkne, tým väčší predajný podiel takýchto vozidiel získa.

Nissan, Ariya,
Zdroj: Nissan

Nissan predpokladá, že v roku 2026 budú v Európe elektrifikované modely tvoriť až 98 % jeho predajov. V roku 2021 pritom automobilka hovorila o odhade len okolo 75 %. Japonský výrobca dokonca plánuje, že v USA do roku 2030 bude podiel jeho čisto elektrických vozidiel na úrovni až 40 %.

Odporúčané
Je nový Mercedes-Benz GLS kráľom najväčších luxusných SUV? Zisťovali sme v podrobnom teste Je nový Mercedes-Benz GLS kráľom najväčších luxusných SUV? Zisťovali sme v podrobnom teste 19. apríla 2020, 15:13

Tieto ambiciózne plány má zaručiť plejáda nových elektromobilov, ktorými Japonci zacielia osobitne na jednotlivé trhy vrátane toho čínskeho. Práve tam trh s elektromobilmi prekvitá. V Európe pôjde pravdepodobne o využitie aliancií, v rámci ktorých privedú na trh novinky. Jedným z pilotných počinov je napríklad nová elektrická Ariya, ktorá sa už dostala aj na náš trh. Veľkú úlohu však určite zohrá aj Leaf, ktorý patrí medzi priekopníkov v elektrickom pohone.

Nissan, Leaf,Nissan, Leaf,Nissan, Leaf,Nissan, Leaf,
Zobraziť galériu
(10)
Domov
Zdieľať
Diskusia