Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. februára 2023, 14:00
Čas čítania 0:55
Martin Mičuda

Mini predstavuje elektrický Cooper SE Cabrio, má 184 koní a vznikne v limitovanom počte

Mini predstavuje elektrický Cooper SE Cabrio, má 184 koní a vznikne v limitovanom počte
Zdroj: Mini
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY
Uložiť Uložené

Okrem elektrického hatchbacku je možné po novom zvoliť už aj vyhotovenie s plátennou strechou.

Každé piate auto v Európe predáva Mini ako elektrifikované. Budúca generácia má byť už čisto elektrická, teraz však Mini predstavilo kabriolet. 

Odporúčané
Vyskúšali sme slovenské Auto roka 2022. Je vizuálne atraktívny Peugeot 308 naozaj hodný prestížneho titulu? Vyskúšali sme slovenské Auto roka 2022. Je vizuálne atraktívny Peugeot 308 naozaj hodný prestížneho titulu? 15. júna 2022, 14:30

K modelu Mini Cooper SE pridávajú Cooper SE Cabrio. Novinka bude k dispozícii v čiernom laku Enigmatic Black a striebornom White Silver. Kľučky dverí, bočné mriežky v blatníkoch a lemy predných a zadných svetiel sú v bronzovej farbe Resolute Bronze. Logá Mini aj označenia sú v čiernej farbe Piano Black, pričom logo E je na prednom nárazníku, čím vizuálne označuje elektromobil. Inak sa od modelu so spaľovacím motorom nelíši.

Mini, Cooper, Cooper SE Convertible,
Zdroj: Mini

Rozmery (3 863 × 1 727 × 2 495 mm) ani veľkosť batožinového priestoru (160 litrov) sa nemenia. Pointou je však iný typ pohonu – na prednej náprave sa nachádza elektromotor s výkonom 135 kW/184 koní. Jeho malé rozmery umožňujú harmonické rozloženie zaťaženia náprav a podporujú agilné a ľahko kontrolovateľné ovládanie. Elektrický pohon dokáže kabrioletu zaručiť akceleráciu z pokoja na 100 km/h za 7,3 sekundy. Akumulátor má kapacitu vyše 32 kWh, dojazd by sa mal v zmysle metodiky WLTP pohybovať na úrovni 210 km.

Odporúčané
Na okruhu sme vyskúšali najzábavnejší RS model v histórii. Aké je nové Audi RS3? Na okruhu sme vyskúšali najzábavnejší RS model v histórii. Aké je nové Audi RS3? 25. mája 2022, 14:30

Plne elektricky poháňanú textilnú strechu s typickým vzorom Union Jack možno otvárať, zatvárať alebo nastaviť ako posuvnú strechu do rýchlosti 30 km/h. S modelom Mini Cooper SE Cabrio vyzdvihuje automobilka svoju flexibilitu a prvýkrát zavádza výrobu malej série – elektrická verzia bez strechy totiž vznikne v edícii limitovanej na 999 exemplárov, vyrábať sa pritom bude po boku spaľovacej verzie v Holandsku.

Mini, Cooper, Cooper SE Convertible,Mini, Cooper, Cooper SE Convertible,Mini, Cooper, Cooper SE Convertible,Mini, Cooper, Cooper SE Convertible,
Zobraziť galériu
(11)
Domov
Zdieľať
Diskusia