Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. februára 2023, 14:00
Čas čítania 3:30
Dominik Vetrák

Veľký prelom v DC: Oznámili 10 seriálov a filmov, nového Supermana a Batmana bez Pattinsona a reštartovaný vesmír

Veľký prelom v DC: Oznámili 10 seriálov a filmov, nového Supermana a Batmana bez Pattinsona a reštartovaný vesmír
Zdroj: DC Comics
FILMY A SERIÁLY DC DC FILMY DC KOMIKSOVKY
Uložiť Uložené

DC čaká veľký reštart. Aké filmy a seriály od nich v najbližších rokoch uvidíme a dočkáme sa aj samostatných svetov ako The Batman či Joker?

Sľubovaný veľký reštart filmového a seriálového sveta DCEU (DC Extended Universe) je už blízko. Noví šéfovia štúdia DC James Gunn a Peter Safran predstavili krátkodobý plán, v ktorom ohlásili 10 filmov a seriálov, ktoré sa budú odohrávať v prepojenom svete filmov, seriálov a videohier s názvom DC Universe.

Odporúčané
3. časť The Last of Us bola zatiaľ najlepšia. Emotívny príbeh nie je pre homofóbov 3. časť The Last of Us bola zatiaľ najlepšia. Emotívny príbeh nie je pre homofóbov 30. januára 2023, 16:00

DCEU končí

Z bývalého DCEU uvidíme ešte filmy Shazam 2, Aquaman 2, Blue Beetle a The Flash. Práve posledný menovaný resetuje celý svet DC a ten sa tak začne nanovo. 

Zrod DC Universe

Film Superman Legacy – 11. 7. 2025

Prvá kapitola DC Universe sa volá Gods and Monsters a pozostáva z 10 filmov a seriálov, ktoré uvidíme v najbližších rokoch. Zobrazí postavy balansujúce na hrane medzi dobrými ľuďmi a záporákmi, pretože svet DC nie je čierno-biely. Prvým filmom bude Superman Legacy podľa scenára od Jamesa Gunna, ktorý ho bude možno aj režírovať.

Gunn sa pokúsi zachytiť Supermanovu symboliku plnú nádeje a optimizmu pre celé ľudstvo, ako to býva v komiksoch. Film nebude o jeho zrode, takže Superman bude v tomto svete existovať už nejaký čas so všetkými svojimi schopnosťami a záporákmi.

Film Swamp Thing

Jedna z najznámejších príšer zo sveta DC ožije v hranom filme, ktorý zobrazí jej zrod. 

DCU
Zdroj: DC Comics

Film The Brave and the Bold

V tomto celovečeráku spoznáme nového Batmana, ktorého nebude hrať Robert Pattinson. Príbeh sa zameria na Batmanovho syna Damiana Wayna, jedného z Robinov. Damiana vychovali zabijaci a je krutým tínedžerom, takže pôjde o netradičný príbeh opisujúci vzťah otca so synom. James Gunn prezradil, že v snímke bude viac členov „Bat family“, takže sa diváci môžu tešiť na ďalších Robinov – Nightwing, Red Hood či Red Robin, možno aj na Batgirl.

DCU
Zdroj: DC Comics

Film The Authority 

Nový tím z radov DC je tak trochu netradičný. Sú dobráci, ale pre ochranu planéty urobia hocičo, aj keď je to neetické, nemorálne a nebezpečné pre nevinných. Účel svätí prostriedky – to je pravidlo, ktorým sa riadia. 

DCU
Zdroj: DC Comics

Film Supergirl: Woman of Tomorrow – 2027

Ďalšia hrdinka z planéty Krypton je Supergirl alias Kara Zor-El. Sesternica Kal-Ela alias Supermana alias Clarka Kenta žila prvých 14 rokov po zničení planéty Krypton vo vesmíre. Všade okolo seba videla len umierajúcich ľudí, takže je oveľa drsnejšia a psychicky labilnejšia, než ako jej postavu zobrazila väčšina komiksov. 

Seriál Creature Commandos – 2024

Sedemdielny animovaný seriál vyjde ako úplne prvý produkt z DCU. James Gunn napísal scenár pre všetky časti a momentálne pracujú na animácii. Creature Commandos je hrdinský tím zložený prevažne z monštier a iných bytostí. 

DCU
Zdroj: DC Comics

Seriál Lanterns

Seriál či film o hrdinoch z organizácie Green Lanterns bol vo výrobe celé roky. Nakoniec sa žiadna verzia neujala a nové vedenie pracuje na niečom čerstvom. Hlavnými postavami príbehu budú Hal Jordan a John Stewart, dvaja najobľúbenejší Lanternovia v histórii. Malo by ísť o mysteriózny komiksový seriál. Ako všetky ostatné, aj tento vyjde na HBO Max.

DCU
Zdroj: DC Comics

Seriál Paradise Lost 

Themyscira je skrytý ostrov, na ktorom žijú Amazonky vrátane Wonder Woman. Seriál Paradise Lost sa zameria na politiku, intrigy, vzťahy a súboje na Themyscire a šéfovia DC ho označili za svoje vlastné Game of Thrones. V súčasnosti nevieme, či uvidíme aj Wonder Woman a do akého času seriál zasadili. Gal Gadot pravdepodobne v role už neuvidíme.

Seriál Waller 

Spin-off pre Peacemakera (ktorý bol spin-offom pre film Suicide Squad) zobrazí útrapy a život Amandy Waller (Viola Davis), tvorkyne tímu Suicide Squad. James Gunn zasadil dej medzi prvú a druhú sériu Peacemakera, ktorá dorazí niekedy v budúcnosti.

Seriál Booster Gold

Booster Gold je lúzer z budúcnosti, ktorý sa rozhodne cestovať v čase do našej súčasnosti, aby sa tu stal hrdinom. Aj napriek tomu, že v budúcnosti je podpriemerný, dokáže s vynálezmi z budúcnosti veľké veci. Malo by ísť o komediálny seriál.

DCU
Zdroj: DC Comics

Noví šéfovia štúdia DC James Gunn a Peter Safran majú plán na 8 až 10 rokov, a teda prvé dve kapitoly DCU. Plány pre druhú kapitolu zverejnia zrejme až o niekoľko rokov. Príbeh sa tam však neskončí. Ako sami povedali, svet DC (DCU) bude pokračovať aj po druhej kapitole. Noví šéfovia štúdia DC majú presne vypracovaný plán pre budúcnosť, keďže doteraz bolo podľa Jamesa Gunna plánovanie a samotný svet úplne „do**bané“. 

DC Elseworlds (The Batman, Joker...)

Filmy ako Joker, The Batman či animovaný seriál Teen Titans Go a seriál Penguin môžu existovať v alternatívnych dimenziách zvaných ako DC Elseworlds. Ak príde nejaký tvorca za šéfmi DC s nápadom na nového Batmana, bude ho môcť nakrútiť, avšak nie ako súčasť jednotného sveta DCU, ale v multivesmíre DC Elseworlds. Naraz tak môže DC Studios produkovať aj 5 filmov a seriálov s rôznymi verziami tých istých postáv.

Odporúčané
Johnny Depp ako Daredevil a Megan Fox ako Catwoman. Takto by vyzerali hollywoodske hviezdy v komiksových filmoch podľa AI Johnny Depp ako Daredevil a Megan Fox ako Catwoman. Takto by vyzerali hollywoodske hviezdy v komiksových filmoch podľa AI 24. januára 2024, 9:30

Aj vďaka tomu uvidíme Joker: Folie à Deux 4. októbra 2024 a The Batman: Part II s Robertom Pattinsonom 11. júla 2025. Pokračovanie Batmana tak zaberie scenáristovi a režisérovi Mattovi Reevesovi viac ako tri roky.

The Batman, Robert Pattinson.
The Batman, Robert Pattinson. Zdroj: Warner Bros.

Medzitým však uvidíme seriál Penguin s Colinom Farrellom v hlavnej role, ktorý sa zameria na udalosti po snímke The Batman. Seriál uvidíme na HBO Max zrejme až začiatkom roka 2024. Predbežný plán pre DCU je vydávať každý rok dva filmy a dva seriály.

Slová Jamesa Gunna na záver, ktoré dodávajú optimizmus pre kvalitu budúcich DC projektov:

„Nemôžete hovoriť ten istý príbeh o dobrákoch, zloduchoch, gigantickej veci na oblohe a následnom víťazstve hrdinov dookola. Musíte sa zamerať na morálne komplexné príbehy. Musíte vyrozprávať príbehy zo skutočne odlišných žánrov, nie také, ktoré sa na to iba hrajú.“

Domov
Zdieľať
Diskusia