Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
26. januára 2023, 14:30
Čas čítania 5:08
Ema Stanovská

8 najlepších reštaurácií vo Vysokých Tatrách: tu nájdeš domáce parené buchty, kvalitné steaky aj filmové horské výhľady

GASTRO GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Nájsť skvelú reštauráciu vo Vysokých Tatrách je niekedy ako hľadanie ihly v kope sena. My sme vybrali 8 gastroprevádzok, ktoré určite stoja za to.

Bez ohľadu na to, či ideš na lyžovačku, turistiku alebo relaxačný pobyt, výlet v Tatrách si jednoznačne zaslúži kvalitné jedlo. Nie každá koliba má žiaľ dobré halušky a nájsť skvelú reštauráciu je v tejto lokalite niekedy ako hľadanie ihly v kope sena. Prinášame ti preto výber top gastroprevádzok, kde si užiješ skutočný kulinársky zážitok.

V Refresheri mapujeme zaujímavé reštaurácie, bary a kaviarne z celého Slovenska. Aby ti neušlo nič nové, nezabudni sledovať tému gastro. Našu prácu môžeme robiť aj vďaka členom klubu Refresher+, preto nám pomôže, ak sa staneš jedným z nich.

Gašperov mlyn

Adresa: Štúrova 121/75, 059 35 Batizovce
Hodnotenie na Googli: 4,9/5 (207 recenzií)
Otváracie hodiny: Utorok – sobota 17:00 – 23:00; je potrebná rezervácia vopred

Ak ti neprekáža spraviť si malú odbočku do Batizoviec asi 15 minút autom od Popradu, určite neoľutuješ. Gašperov mlyn gastroznalci právom označujú za najlepšiu fine dinningovú reštauráciu na Slovensku. Gro tvorí niekoľkochodové degustačné menu (malé za 60 eur, veľké za 80 eur plus možnosť párovania s vínom), ktoré zložil šéfkuchár Jozef Breza z prevažne lokálnych surovín.

Odporúčané
Celebritný kuchár Massimo: Michelin by Slovensku pomohol. Reštaurácie niekedy spolupracujú s nevhodnými influencermi (Rozhovor) Celebritný kuchár Massimo: Michelin by Slovensku pomohol. Reštaurácie niekedy spolupracujú s nevhodnými influencermi (Rozhovor) 15. apríla 2024, 14:30

Jedlo ti osobne odprezentujú pri stole, niekedy ho priamo pred tebou dokončia. Pokrmy servírujú na rôznych prírodných materiáloch. Takmer všetky energie si Gašperov mlyn vyrába sám – konkrétne malá vodná elektráreň, ktorá je súčasťou mlyna. Teplo a teplú vodu zabezpečujú solárne panely. Súčasťou Gašperovho mlyna je aj ubytovanie a wellness.

Reštaurácia je „adult friendly“ prevádzka, teda len pre dospelých zákazníkov. „Menu má viac chodov, a preto návšteva u nás trvá približne dve až tri hodiny. Avšak keďže u nás nemáme detský kútik, pre naše ratolesti je to pridlho a necítia sa u nás komfortne,“ vysvetľujú na svojej stránke. Rodiny môžu navštíviť sesterskú prevádzku Moment bistro, ktorá je neďaleko Gašperovho mlyna.

Gašperov mlyn je romantická reštaurácia v Batizovciach, ktorá poteší aj tých najväčších gurmánov.
Gašperov mlyn je romantická reštaurácia v Batizovciach, ktorá poteší aj tých najväčších gurmánov. Zdroj: Facebook/Gašperov mlyn

Starý Šmakovec

Adresa: Starý Smokovec 24, 062 01 Vysoké Tatry

Hodnotenie na Googli: 4,7/5 (1 560 recenzií)

Otváracie hodiny: Pondelok – nedeľa 11:00 – 22:00

Starý Šmakovec patrí medzi najznámejšie a najnavštevovanejšie reštaurácie v Starom Smokovci – najstaršej tatranskej osade a administratívnom centre Vysokých Tatier. Jedlo tu pripravujú na ohni v špeciálnom grile Mibras, čapujú pivo Pilsner Urquell a v menu nájdeš aj kvalitné rumy. Na tomto mieste oceňujeme priestranný a čistý interiér (miesto si tu nájdu aj väčšie partie) a nadpriemerne rýchlu obsluhu.

Odporúčané
Kristína miesto výšky rozbehla na východe biznis s koláčmi. Zariadenie stojí aj 20-tisíc, ak chceš zarobiť, musí ťa to baviť Kristína miesto výšky rozbehla na východe biznis s koláčmi. Zariadenie stojí aj 20-tisíc, ak chceš zarobiť, musí ťa to baviť 13. apríla 2024, 14:30

Zo „špecialít kuchyne“ si nebudeš vedieť vybrať. Nájdeš tam kuracie BBQ krídelká, marinované BBQ bravčové rebrá, divinový guláš s brusnicami či kačku s kapustou a domácimi lokšami. Hlavnými hviezdami sú vynikajúce steaky zo slovenskej ekofarmy či lahodné burgery.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 129637 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktoré reštaurácie by si mal navštíviť v Tatranskej Lomnici.
  • Ktorá chata so skvelou kuchyňou je otvorená už od roku 1938.
  • Kde ti naservírujú steak na horúcom kameni.
  • Kde dostaneš na jednom tanieri halušky, pirohy aj klobásu.
  • Ktoré reštaurácie nesmieš vynechať pri návšteve Štrbského Plesa.
Domov
Zdieľať
Diskusia