Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. januára 2023, 7:40
Čas čítania 0:47
Jana Chovancová

Whatsapp spúšťa novú aktualizáciu, ktorá umožňuje komunikáciu aj bez internetu. Reaguje tak na jeho blokovanie v Iráne

TECH WHATSAPP
Uložiť Uložené

Aktualizácia umožňuje ľuďom zostať online pomocou proxy serverov.

Whatsapp po novom spustil aktualizáciu, ktorá umožní ľuďom chatovať aj pri výpadku internetu. Ľuďom umožní zostať online pomocou proxy serverov, prostredníctvom ktorých dokážu obísť nariadenia vypínania alebo blokovania internetu, ktoré zaviedli niektoré vlády. Píše o tom The Independent

Spoločnosť uviedla, že túto funkciu spustila v reakcii na veľké množstvo celosvetových odstávok internetu vrátane tých v Iráne. Vyjadrila sa, že blokovanie „popiera ľudské práva a odrezáva ich od možnosti získať naliehavú pomoc“

„Prerušenia, akých sme boli svedkami v Iráne, už niekoľko mesiacov popierajú ľudské práva a odrezávajú ich od možnosti získať naliehavú pomoc. V prípade, že tieto výpadky budú pokračovať, dúfame, že naša aktualizácia im pomôže všade,“ vyjadrila sa spoločnosť a dodáva, že si v novom roku 2023 želá, aby k takýmto výpadkom internetu už nedošlo. 

Nová aktualizácia je v nastaveniach aplikácie Whatsapp. Umožní používateľom zadať názov proxy servera a použiť ho na pripojenie k internetu. Proxy servery fungujú ako alternatívne spoje medzi používateľom a internetom v prípade, že tie tradičné boli vypnuté alebo prerušené. Poskytujú teda potrebné spojenie medzi používateľom a webovou stránkou, ku ktorej chce človek získať prístup.

Táto funkcia by už teraz mala byť dostupná v ponuke nastavení pre všetkých, ktorí používajú najnovšiu verziu aplikácie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia