Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2023, 9:30
Čas čítania 5:42
Tímea Krauszová

Najlepšie kozmetické prístroje na doma do 150 eur. Za málo peňazí ťa zbavia kruhov pod očami, vyrážok či čiernych bodiek

MÓDA KOZMETIKA A STAROSTLIVOSŤ O KOŽU
Uložiť Uložené

Ktorú z nich si zadovážiš ako prvú?

Pravidelné čistenie, masáž či svetelná terapia pôsobia na kožu ozdravne. Dokážeš tak redukovať kruhy pod očami, rozjasniť a spevniť pleť, dlhodobo starnúť do krásy, a pritom nemusíš ani odísť z domu.

Vybrali sme pre teba tie najlepšie pomôcky na domácu starostlivosť o pleť. Nájdeš tu prístroje na masáž, spevnenie, čistenie aj liečbu akné. Nahradia dobrú starostlivosť v kozmetickom salóne či lekárske poradenstvo? Určite nie. No spestria tvoju rutinu a posunú ju na takmer profi úroveň. Okrem toho, používajú sa ľahko a mnohé z nich majú relaxačný účinok.

Krása a zdravie nás bavia. Nezaujato a kriticky píšeme o kozmetike či ošetreniach, oslovujeme pritom odborníkov, chceme vyvracať najväčšie mýty a prinášať overené informácie. Ak ťa takýto obsah zaujíma, pridaj sa do klubu Refresher+ aj ty. 

Manuálne masážne pomôcky

Začnime zľahka a úprimne. Zrejme najlepšou pomôckou na poriadnu masáž tváre sú tvoje ruky. Dokážeš nimi premasírovať svaly do hĺbky, prekrviť pokožku, ľahko sa s nimi pracuje a sú vždy „poruke“. Ak však predsa len chceš pomôcky, ktoré by tvoju rutinu povýšili na luxusnejší zážitok, vybrali sme niekoľko, ktoré ti s tým pomôžu.

Pri všetkých masážach postupuj opatrne v prípade, že máš hlboké vyrážky, čerstvé jazvy alebo ťa trápi iný kožný problém.

Gua sha z jadeitu (10 – 35 €, dostupné aj z iných kameňov a minerálov)

Prastará čínska masážna technika spočíva v škrabaní svalov tváre (alebo aj tela) pomocou malého kameňa s oblými okrajmi. Nespôsobuje bolesť, pomáha však intenzívne prekrviť pokožku a uvoľniť svaly, zanecháva dočasný liftingový efekt a ostrejšie kontúry. Podľa clevendskej kliniky zdravia je podobná modernejšej Grastonovej technike, ktorej cieľom je takisto uvoľnenie svalov, používajú sa pritom otupené nože a využíva sa napríklad pri fyzioterapii.

Odporúčané
TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur 21. marca 2024, 11:30

Masáž s gua sha vždy vykonávaj so sérom alebo s olejom, nie nasucho. Postupuje sa od stredu tváre smerom von a dole (smerom, akým prúdi aj lymfa), návody ľahko nájdeš online. Po masáži nezabudni kameň umyť.

gua sha masážny kameň
Zdroj: Glasskin.eu

Chladiace gule na okolie očí (od 10 €, najluxusnejšie nájdeš aj za dve stovky)

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 128338 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako používať chladivé gule na okolie očí.
  • Ako funguje elektrostimulácia svalov a koľko minút denne jej musíš venovať na ideálny výsledok.
  • Ktoré domáce prístroje ti pomôžu udržať si čisté póry a vyhnúť sa čiernym bodkám a komedonom.
  • Tipy na prístroje pre ľudí s akné, ktoré im pomôžu vyliečiť vyrážku rýchlejšie (a bezbolestne).
Domov
Zdieľať
Diskusia