Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
20. decembra 2022, 7:46
Čas čítania 2:04
Dominik Vetrák

Sleduj Toma Cruisa pri najväčšom kaskadérskom kúsku jeho života, ktorý ho mohol zabiť. Mission: Impossible 7 bude epické

Sleduj Toma Cruisa pri najväčšom kaskadérskom kúsku jeho života, ktorý ho mohol zabiť. Mission: Impossible 7 bude epické
Zdroj: Paramount
FILMY A SERIÁLY MISSION: IMPOSSIBLE 7 TOM CRUISE
Uložiť Uložené

Video z nakrúcania Mission: Impossible – Dead Reckoning Part 1 ti navodí zimomriavky.

Tom Cruise si plní detské a celoživotné sny, zatiaľ čo desiatky členov štábu pritom nedokážu dýchať a boja sa o jeho život. Pre Toma Cruisa je to iba ďalší deň nakrúcania jedného z jeho premakaných akčných filmov. Vo videu nižšie nám štáb štúdia Paramount Pictures ukázal 10 mrazivých minút z prvého dňa nakrúcania Mission: Impossible – Dead Reckoning Part 1.

Odporúčané
50 najočakávanejších filmov roka 2023 50 najočakávanejších filmov roka 2023 19. decembra 2022, 9:30

V snímke uvidíme množstvo kaskadérskych kúskov, na čo sme už pri Cruisovi zvyknutí. Najviac pozornosti však budí najväčší kaskadérsky kúsok v dejinách kinematografie. Štáb preň musel celé mesiace stavať veľkú rampu, po ktorej sa Cruise zviezol na motorke z útesu, padal voľným pádom a včas otvoril padák. 

Pokaziť sa tam mohlo nespočetne veľa vecí. Rolu hralo počasie, technický stav motoriek, ľudský faktor (nielen v prípade Toma Cruisa), pozícia kamier, vlhkosť, odpor vzduchu, načasovanie či obyčajné zapletenie sa Cruisovho oblečenia do motorky. Tom Cruise bol proste opäť raz blízko smrti, a ako sám hovorí vo videu, to všetko pre to, aby si to diváci v kinách naplno užili. 

„Ak by bol vietor príliš silný, odfúklo by ma z rampy. Problémom bola aj helikoptéra natáčajúca scénu. Bola tam možnosť, že jej vinou odfrkne nejaký kameň. Nikto si neželá, aby ho v maximálnej rýchlosti na motorke letiacej cez rampu trafil kameň. Mohlo sa stať aj to, že by som sa od motorky odpútal inak, ako som mal, a nikto netušil, čo by sa dialo potom. Medzi skokom z rampy a otvorením padáka som mal nejakých šesť sekúnd. Musel som však pritom myslieť na to, aby som sa nezamotal do motorky. Ak by sa tak stalo, nedopadlo by to dobre,“ povedal herec v rozhovore pre magazín Empire.

Presvedčiť sa o tom môžeš sám v spomínanom 10-minútovom videu, počas ktorého ťa pri istých scénach zamrazí rovnako ako nás (sleduj aj reakcie režiséra Christophera McQuarrieho, ktorý pri Tomovom prvom zoskoku azda ani nedýchal).

Odporúčané
KVÍZ: Šprintujúci Tom Cruise v 10 rôznych filmoch. Spoznáš každý podľa toho, ako uteká na obrázku? KVÍZ: Šprintujúci Tom Cruise v 10 rôznych filmoch. Spoznáš každý podľa toho, ako uteká na obrázku? 21. novembra 2023, 11:00

Ako sa na tento deň Cruise pripravoval? Podstúpil 500 zoskokov z lietadla a až 30 za deň. Na motorke skočil 13-tisíckrát a podstúpil viaceré školenia, tréningy a cvičenia. Príprava bola kľúčová, pretože štáb musel presne vedieť, kam Tom dopadne, ako ďaleko poletí a podobne. Pomáhali si čipom na jeho helme či 3D animáciami.

Samotný „skokanský mostík“ stavali niekoľko mesiacov. Všetok materiál musel štáb pre náročný terén dovážať helikoptérami. Vo finálnom strihu v kinách však skokanský mostík neuvidíme. Bude to vyzerať tak, že Cruisova postava Ethan Hunt jednoducho zoskočí zo skalnatého útesu. 

Odporúčané
Mission Impossible 7 stojí už takmer 300 miliónov dolárov. Film nie je ani po rokoch dokončený, no Tom Cruise doň pridal ponorku Mission Impossible 7 stojí už takmer 300 miliónov dolárov. Film nie je ani po rokoch dokončený, no Tom Cruise doň pridal ponorku 12. apríla 2022, 9:30

V Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One uvidíme okrem Toma Cruisa aj jeho stálu partiu – Rebecca Ferguson je Ilsa Faust, Simon Pegg je Benji Dunn, Ving Rhames je Luther Stickell a vracia sa aj Vanessa Kirby ako White Widow z minulej časti Fallout.

 

Nováčikmi sú Hayley Atwell (Agent Carter z marvelovských filmov) ako Grace, Pom Klementieff (Mantis zo Strážcov galaxie) v neznámej role a Esai Morales hrá záporáka. Menšiu rolu má aj Henry Czerny ako Eugene Kittridge, ktorý bol Ethanovým nadriadeným ešte v prvom filme. 

 

Film režíroval Christopher McQuarrie, ktorý natočil aj predošlé dve časti a postará sa aj o ôsmu. McQuarrie si napísal aj scenár. Mission: Impossible 7 uvidíme v kinách 14. júla 2023 a ôsmu časť zase 28. júla 2024. 

Domov
Zdieľať
Diskusia