Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
15. decembra 2022, 15:30
Čas čítania 3:18
Jana Chovancová

Uteč zo slovenskej zimy do sveta za menej ako 500 €. Našli sme 5 top leteniek na január, ktoré ťa vezmú nielen do tepla

Uteč zo slovenskej zimy do sveta za menej ako 500 €. Našli sme 5 top leteniek na január, ktoré ťa vezmú nielen do tepla
Zdroj: Unsplash/Element5 Digital
ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE CESTOVNÝ RUCH
Uložiť Uložené

Pozreli sme sa na to, kam vo svete sa v novom roku dostaneš lacno. Pozreli sme sa za teba na ceny leteniek a vytvorili zoznam krajín mimo Európy, ktoré stoja za návštevu.

Nízkonákladovým leteckým spoločnostiam v Európe môžeme vďačiť za to, že do neďalekých európskych destinácií sa dá lietať za pár drobných. Nie je preto žiadnou prekážkou pobaliť si zopár vecí, booknúť si letenku a vyraziť za dobrodružstvom. Ak ťa však viac lákajú destinácie mimo európskych hraníc a si ochotný navýšiť si budget, čítaj ďalej. 

Zaujímalo nás, či sa dá do sveta cestovať aj za menej ako 500 eur. Rozhodli sme sa teda prelustrovať stránky Azair.eu, Kiwi.com a Pelikan.sk, aby sme našli čo najlepšie cenovo výhodné ponuky. A výsledok? Päť krajín, tri kontinenty a nekonečno možností, ako si ich užiť za málo peňazí.

V Refresheri každý deň prispievame zaujímavými článkami z domova i zo sveta. Ak sa ti naša tvorba páči a chceš podporiť náš redakčný tím, staň sa členom klubu Refresher+

Predtým ako si bookneš letenku, prečítaj si toto: 
Odlety do nižšie uvedených destinácií sú z najbližších medzinárodných letísk v našich susedných krajinách, z Budapešti a z Viedne. Bratislavské letisko, žiaľ, takéto výhodné ponuky nemá. 

Lacné cestovanie ponúkajú väčšinou nízkonákladové letecké spoločnosti, ktoré si účtujú dodatočné poplatky za veľkú batožinu či poistenie. Preto vždy najprv navštív webovú stránku leteckej spoločnosti a prečítaj si ich podmienky. 

Uvedené ceny leteniek sú zo dňa 14. decembra. Treba rátať s faktom, že sa ich výška môže meniť a s pribúdajúcim časom budú drahšie. Takže radšej kopni do vrtule!
Do Dubaja sa dostaneš za menej ako 200 €.
Do Dubaja sa dostaneš za menej ako 200 €. Zdroj: Unsplash/Fredrik Öhlander

Dubaj 

Miesto odletu: Budapešť

Termín: 28. 1. 2023 – 9. 2. 2023

Cena: 157,24 €

Letecká spoločnosť: Wizzair

Ak sa zamýšľaš nad tým, čo sa dá robiť v Dubaji, odpoveď znie: všetko. Turistická perla Spojených arabských emirátov ponúka nekonečné nákupy v 70 nákupných centrách. Najznámejšie je Dubai Mall, ktoré je zároveň aj najväčšie na svete. Okrem nakupovania ťa však čakajú výškové budovy vrátane Burdž Chalífa, ktorá je stále najvyššou na svete, múzeá, mešity a dokonca aj exotická príroda.

Odporúčané
Vodca zakázal fajčenie a v hlavnom meste povolil len biele a čisté autá. Jozef rozpráva o cestách po Turkménsku (Rozhovor) Vodca zakázal fajčenie a v hlavnom meste povolil len biele a čisté autá. Jozef rozpráva o cestách po Turkménsku (Rozhovor) 20. marca 2024, 14:30

Mesto ležiace v Arabskej púšti má neuveriteľných 15 kilometrov pláží, ktoré okrem oddychu ponúkajú aj pestrý výber vodných športov. Tvojim očiam neuniknú ani palmy a piesočné duny, po ktorých sa turisti radi vozia na štvorkolkách. V zimných mesiacoch sa teplota pohybuje okolo 24 stupňov Celzia.

Káhira, hlavné mesto Egypta, ťa tiež vyjde lacno a cesta ťa nebude stáť viac ako 300 €.
Káhira, hlavné mesto Egypta, ťa tiež vyjde lacno a cesta ťa nebude stáť viac ako 300 €. Zdroj: Unsplash/Omar Elsharawy/na voľné použitie

Káhira 

Miesto odletu: Budapešť

Termín: 10. 1. 2023 – 24. 1. 2023

Cena: 291,80 €

Letecká spoločnosť: Egyptair

Srdce Egypta s množstvom historických pamiatok. Vrátane tých najväčších a jediných zo siedmich divov sveta, ktoré sa zachovali až dodnes, pyramíd. Okrem nich na teba čaká Mesto mŕtvych či známa sfinga. Káhira je plná kontrastov. Vedľa moderných stavieb sa krčia chatrče z hliny a príjemná vôňa kardamómu sa prediera cez mestský smog.

Na vrchole hory Mukattam sa nachádza citadela, ktorá je dominantou mesta a po pyramídach najnavštevovanejšou pamiatkou v meste. Vnútri ukýva niekoľko mešít a múzeí, ktoré stoja za návštevu. Priemerná teplota v januári dosahuje 22 stupňov Celzia. 

new york
Zdroj: Unsplash/Patrick Tomasso

New York

Miesto odletu: Viedeň

Termín: 24. 1. 2023 – 7. 2. 2023

Cena: 343,08 €

Letecká spoločnosť: British Airways

Mesto, o ktorom spieval Frank Sinatra aj Alicia Keys. Táto metropola, ktorá nikdy nespí, ti ponúka všetko možné aj nemožné. Má milión tvárí a zaručene ti ponúkne niečo nové zakaždým, keď sa ho rozhodneš navštíviť. Stojí tu azda najznámejšia socha na svete Socha slobody a krásny výhľad na mesto si môžeš vychutnať vo výškovej budove Empire State Building, ktorá má 103 poschodí.

Odporúčané
Moderátorka Alexandra Orviská býva na Manhattane: Nájom bytu s veľkosťou špajzy sa tu začína od 3 000 eur (Rozhovor) Moderátorka Alexandra Orviská býva na Manhattane: Nájom bytu s veľkosťou špajzy sa tu začína od 3 000 eur (Rozhovor) 14. marca 2024, 9:30

Ak si milovník prechádzok, tak si zapni krokomer a vydaj sa do stredu mesta do známeho Central Parku, ktorý môžeš poznať z vianočného filmu Sám Doma 2: Stratený v New Yorku. Okrem týchto známych miest však New York ponúka nespočetne veľa zážitkov vrátane nezabudnuteľného nočného života. V zimných mesiacoch je tam počasie podobné tomu nášmu. 

Toronto v Kanade ťa vyjde lacnejšie, ako by si si myslel. Za letenky nezaplatíš viac ako 500 €.
Toronto v Kanade ťa vyjde lacnejšie, ako by si si myslel. Za letenky nezaplatíš viac ako 500 €. Zdroj: Unsplash/Maarten van den Heuvel

Toronto 

Miesto odletu: Budapešť

Termín: 21. 1. 2023 – 7. 2. 2023

Cena: 455 €

Letecká spoločnosť: Lufthansa

Hlavné mesto provincie Ontário a najväčšie mesto Kanady. Vitaj v Toronte, v meste, kde nájdeš Hokejovú sieň slávy, množstvo múzeí aj parkov. Slávnym orientačným bodom je CN Tower, ktorú je vidieť takmer z každého bodu v meste. Pre tých, ktorí milujú adrenalín, ponúka veža prechádzku po svojom okraji vo výške 365 metrov.

Okrem toho je tu množstvo historických budov, ale aj obrovské nákupné centrum Eaton Center, v ktorom sa už určite stratil nejeden návštevník. Počasie v Kanade ťa môže v zime potrápiť, keďže teploty často klesajú pod úroveň nuly. Či sa zohreješ v múzeách alebo v nákupných centrách, voľba je na tebe. 

Výlet do Johannesburgu v Afrike ťa vyjde menej ako 500 €.
Výlet do Johannesburgu v Afrike ťa vyjde menej ako 500 €. Zdroj: Unsplash/Clodagh Da Paixao

Johannesburg 

Miesto odletu: Viedeň

Termín: 23. 1. 2023 – 8. 2. 2023

Cena: 478,97 €

Letecká spoločnosť: KLM

Johannesburg je považované za finančné a ekonomické hlavné mesto krajiny. Človek by si pomyslel, že tu neuvidí veľa vecí, no opak je pravdou. Môžeš navštíviť dom Nelsona Mandelu, po ktorom je, mimochodom, pomenované aj námestie. Navštíviť môžeš množstvo barov, nákupných centier, ale aj štadión Soccer City, na ktorom v roku 2010 zvíťazilo na majstrovstvách sveta Španielsko.

Odporúčané
Tri Slovenky precestovali Európu bez peňazí: Spali sme v 5* hoteli aj na stanici, najhoršie bolo dostať sa na verejné WC Tri Slovenky precestovali Európu bez peňazí: Spali sme v 5* hoteli aj na stanici, najhoršie bolo dostať sa na verejné WC 13. marca 2024, 10:30

Týči sa tu aj najvyššia výšková budova v Afrike Carlton Center, ktorá má 223 metrov a poskytuje nádherný výhľad na celé mesto. Nájdeš tu aj múzeá a rôzne historické budovy, ktoré ti vyrazia dych. Počasie je tu v zime veľmi príjemné a teplota sa pohybuje okolo 25 stupňov Celzia.

Domov
Zdieľať
Diskusia