Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. decembra 2022, 6:43
Čas čítania 1:13
Jana Chovancová

Novozélandský Tinder Swindler? Muž sa vydával za atraktívnu blondínu, presvedčil policajta, aby mu dal auto a nepriestrelnú vestu

ZAHRANIČIE NOVÝ ZÉLAND POLICAJT SPRÁVY ZO SVETA THE TINDER SWINDLER TINDER
Uložiť Uložené

Bol taký presvedčivý, že sa mu podarilo od aktívneho policajta získať hliadkové auto a nepriestrelnú vestu.

23-ročný Tyler Rawiri Tetera bol dlhodobo fascinovaný políciou. Pri dômyselnom podvode s peniazmi za sex použil policajné auto a vestu, pričom od troch obetí vylákal celkovo desaťtisíce eur. Obete mu kúpili iPhony, auto a minimálne v jednom prípade s ním mali aj sex. Informuje o tom Rádio Nový Zéland

Až minulý týždeň boli zrušené príkazy na utajenie totožnosti a spisu Tetera, čo okamžite vrhlo svetlo na jeho šialené klamstvá a podvody. Tie páchal od januára 2020 až do jeho zatknutia v marci nasledujúceho roka.

Toto som už niekde počul...

Ak sa ti zdá byť tento príbeh povedomý, možno sa ti spája s izraelským podvodníkom Simonom Levievom, vlastným menom Shimonom Hayutom, o ktorom bol nedávno natočený kriminálny dokumentárny film spoločnosti Netflix, The Tindler Swindler. Ten pre zmenu využíval aplikáciu Tinder na nadväzovanie kontaktov so ženami, ktoré potom citovo manipuloval, aby finančne podporovali jeho honosný životný štýl. Tvrdil im, že peniaze potrebuje na útek pred svojimi nepriateľmi.

Odporúčané
Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom 9. apríla 2024, 19:30

Tyler Rawiri Tetera však neklamal len ženy, ale rovno si trúfol na políciu. Vytvoril si na Tindri profil s menom Tori, pričom použil fotografie, ktoré ukradol zo sociálnych sietí bývalej policajtky. Fotky zachytávali jej tvár vrátane jej uniformy. Falošná osoba atraktívnej blondínky bola taká skutočná, že sa mu podarilo presvedčiť aktívneho policajta, aby mu odovzdal svoje hliadkové auto a nepriestrelnú vestu.

Tetera sa neskôr priznal k ďalším 11 obvineniam. V júli bol odsúdený na tri roky a dva mesiace odňatia slobody za osem z týchto obvinení. Zástupca policajného komisára Richard Chambers uviedol, že hneď, ako sa o veci dozvedeli, začalo sa dôkladné vyšetrovanie. Niekoľko týždňov sa na ňom podieľal tím vyšetrovateľov.

Podľa slov komisára sa teraz zamestnancom dôrazne odporúča, aby nezverejňovali svoje fotografie v uniforme. Policajt, ktorý odstúpil zo svojej pozície počas súdneho procesu, zostal z toho, čo sa stalo, zúfalý a zahanbený. „Slovami sa nedá opísať, aké to je,“ ukončil svoju výpoveď. 

Domov
Zdieľať
Diskusia