Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
8. decembra 2022, 11:00
Čas čítania 5:52
Jakub Paulík

Slúžila sexuálnemu predátorovi Epsteinovi, ktorému vodila dievčatá na 3 orgazmy denne. Toto je zvrátený príbeh Ghislaine Maxwell

Slúžila sexuálnemu predátorovi Epsteinovi, ktorému vodila dievčatá na 3 orgazmy denne. Toto je zvrátený príbeh Ghislaine Maxwell
Zdroj: Davidoff Studios/Getty Images
ZAUJÍMAVOSTI GHISLAINE MAXWELL JEFFREY EPSTEIN SEXUÁLNE OBŤAŽOVANIE ZNÁSILNENIA A SEXUÁLNE ZLOČINY
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Dievčatá neboli určené len pre Jeffreyho Epsteina. Niektoré sexuálne zneužívala aj Ghislaine Maxwell.

Orgazmus vraj potreboval trikrát denne. Ženy, ktoré sexuálne zneužíval, neboli často ani plnoleté. Ghislaine Maxwell obletovala mladé dievčatá, aby si získala ich dôveru a predhodila ich sexuálnemu predátorovi Jeffreymu Epsteinovi.

Čo vieme o pyramídovej schéme sexuálnych otrokýň, ktorú sa jej podarilo vytvoriť a dlhé roky spravovať? Prečo sa sexuálne obete stali súčasťou pyramídy a dohadzovali ďalšie dievčatá?

Psychologickú a ďalšiu pomoc poskytuje:
– Národná bezplatná nonstop linka pre ženy zažívajúce násilie a pre ľudí, ktorí im chcú pomôcť: 0800 212 212
– Nonstop krízová linka Aliancie žien Slovenska: 0903 519 550, [email protected]
Adresár Koordinačno-metodického centra obsahuje kontakty pre každý kraj.
– V prípade ohrozenia volaj 158 alebo 112, na číslo 112 môžeš poslať aj SMS správu.
Prečítaj si tiež o online láske, ktorá sa skončila obchodom s ľudskými orgánmi, či o vykastrovaných sektároch, ktorí chceli odletieť na kométe. Tvorbu článkov o kriminálnych prípadov podporujú členovia klubu Refresher+.
Vo vile, kam lákali dievčatá, polícia našla odhalené fotografie žien. Bola medzi nimi aj Ghislaine Maxwell.
Vo vile, kam lákali dievčatá, polícia našla odhalené fotografie žien. Bola medzi nimi aj Ghislaine Maxwell. Zdroj: Florida city police department/video screenshot

Tri orgazmy denne s dievčatami, ktoré chodili na základnú školu

Jane mala iba 14 rokov, keď s obchodníkom Jeffreym Epsteinom začala pravidelne spávať. Spoznala ho v roku 1994 cez jeho priateľku Ghislaine Maxwell. Nasledujúce približne tri roky s ním mala sex zhruba dvakrát za mesiac. Niekedy bola pri sexuálnom zneužívaní Jane prítomná aj Maxwell, ktorá sa jej dotýkala pŕs.

Odporúčané
Pred 15 rokmi som pleskol kamošku po zadku. Dodnes ma to trápi a myslím na to, ako privilegovaní muži ubližujú ženskej psychike Pred 15 rokmi som pleskol kamošku po zadku. Dodnes ma to trápi a myslím na to, ako privilegovaní muži ubližujú ženskej psychike 25. apríla 2024, 9:30

Podobné zážitky na súde opísala aj žena pod fiktívnym krstným menom Kate. Prvý kontakt s ňou v roku 1994, tak ako v prípade Jane, nadviazala Ghislaine Maxwell, píše The Guardian. Dievčaťu dala svoje číslo a neskôr ju pozvala na čaj, na ktorom sa už zúčastnil aj Jeffrey Epstein. Debata v trojici sa postupne zmenila na masáž Epsteinových nôh a pliec, na ktorú ju Maxwell vyzvala.

O niekoľko týždňov neskôr ju Maxwell požiadala, aby k Epsteinovi prišla nahradiť masérku, ktorá zrušila dohodnuté stretnutie. V miestnosti s masážnym stolom na ňu už čakal obchodník Epstein, ktorý sa krátko nato vyzliekol donaha a Kate sexuálne zneužil. Nebolo to pritom poslednýkrát. Epstein vyžadoval spravidla tri orgazmy denne, píše The New York Post. Úlohou Ghislaine Maxwell bolo zabezpečiť mu prísun mladých žien, ktoré boli často neplnoleté.

„Väčšinou šlo o dievčatá z chudobného prostredia, niektoré boli opisované ako krok od bezdomovectva, iné ako zanedbávané dospelými opatrovateľmi. Maxwell bola tou, ktorá dievčatá znecitlivovala na sexuálny obsah a fyzický kontakt, čo je ďalší stupeň procesu zmanipulovania k podvoleniu sa sexuálnemu kontaktu. To sa môže diať tak, že sa sexuálne správanie zľahčuje alebo normalizuje,“ povedala pre Refresher Barbora Burajová, hlavná manažérka Koordinačno-metodického centra pre rodovo podmienené a domáce násilie.

Robert Maxwell so svojou obľúbenou dcérou Ghislaine.
Robert Maxwell so svojou obľúbenou dcérou Ghislaine. Zdroj: Netflix

Zvyknutá na život v luxuse

Robert Maxwell, vplyvný mediálny magnát a otec Ghislaine, do života svojej dcéry priniesol radosť aj bolesť. V rodine jeho vinou deti zažívali psychické aj fyzické týranie, no zo všetkých ratolestí bola práve Ghislaine jeho obľúbenkyňou.

Odporúčané
Suka z Buchenwaldu: dekorácie si vyrábala z kože židovských väzňov, organizovala sexuálne orgie pre veliteľov tábora Suka z Buchenwaldu: dekorácie si vyrábala z kože židovských väzňov, organizovala sexuálne orgie pre veliteľov tábora 18. apríla 2024, 12:30

Jej matka Betty vo svojich memoároch napísala, že ju Robert rozmaznal, uvádza BBC. Maxwell pochádzal z chudobných československých pomerov. Narodil sa v Slatinských Doloch, na území, ktoré dnes patrí Ukrajine.

Podarilo sa mu odraziť sa z nuly a svojej dcére ukázal život v spoločnosti vysokopostavených mužov a žien. V minulosti ju mal v pláne dokonca vydať za Johna F. Kennedyho juniora, syna 35. prezidenta USA.

Keď Robert Maxwell v roku 1991 zomrel, Ghislaine potrebovala jeho miesto niekým zaplniť. Urodzená Britka zvyknutá na život medzi smotánkou tak začala chodiť s charizmatickým obchodníkom Jeffreym Epsteinom. Počas 90. rokov spoločne rozbehli pyramídovú schému so sexuálne zneužívanými dievčatami.

Annie Farmer a jej sestra
Annie Farmer a jej sestra Zdroj: Netflix

Masírovala prsia 16-ročnej Annie

Maria Farmer pracovala pre obchodníka Jeffreyho Epsteina a zoznámila s ním aj svoju 16-ročnú sestru Annie. V roku 1996 ju Maxwell a Epstein pozvali na ranč v Santa Fe, kde sa mladá žena musela naučiť, ako správne obchodníkovi masírovať nohy, píše The Guardian. Neskôr jej Ghislaine chcela znázorniť, ako má vyzerať profesionálna masáž.

Odporúčané
Ako povedala Mojsejová, nedajte sa oj**ať. Dymová clona v parlamente síce znevažuje týrané ženy, ale pointa je inde (Komentár) Ako povedala Mojsejová, nedajte sa oj**ať. Dymová clona v parlamente síce znevažuje týrané ženy, ale pointa je inde (Komentár) 9. februára 2024, 17:00

Šestnásťročná Farmer sa preto podľa inštrukcií Ghislaine vyzliekla a zakryla sa plachtou v nervóznom očakávaní masáže, o ktorú ani nemala záujem. Maxwell však prekročila všetky hranice tým, že z nej plachtu zložila a začala jej masírovať intímne partie.

„Stiahla plachtu a odhalila moje prsia a začala ma trieť na hrudi a na hornej časti prsníka,“ povedala na súde Annie Farmer. Aj keď o prípade sestry komunikovali s FBI a o sexuálnom zneužívaní prehovorili aj do médií, trest pre vinníkov stále neprichádzal.

Ghislaine Maxwell
Zdroj: Netflix

Neplnoleté dievča „predali“ aj princovi Andrewovi

K seuxálnemu zneužívaniu neplnoletých dievčat sa cez Jeffreyho Epsteina a Ghislaine Maxwell dostal aj člen kráľovskej rodiny – princ Andrew. Toho spoznala Maxwell na štúdiách v Oxforde. Andrew mal podľa obžaloby v minulosti opakovaný sex s vtedy 17-ročnou Virginiou Giuffre. 

Podľa výpovede obete bola jeho spoločníčkou, ktorá s ním jazdievala na koňoch, chodili spolu plávať, no veľakrát mali aj sex. Virginia detailne opísala, že princovi Andrewovi musela napríklad oblizovať miesta medzi prstami na nohách, píše new.com.au.

Kráľovská rodina pre podozrenie zo sexuálneho zneužívania odobrala princovi jeho kráľovské a vojenské tituly, no zaplatila mimosúdne vyrovnanie, ktoré by si sám nemohol dovoliť. 

Odporúčané
Lenockatt pomohla odhaliť kauzu zneužívaných dievčat: Nesúhlasím s tým, že ich Fiki Sulík nazval hlúpymi pi*ami (Rozhovor) Lenockatt pomohla odhaliť kauzu zneužívaných dievčat: Nesúhlasím s tým, že ich Fiki Sulík nazval hlúpymi pi*ami (Rozhovor) 9. februára 2024, 14:30

„So súhlasom kráľovnej a s jej dovolením boli vojvodovi z Yorku odobraté vojenské tituly a kráľovské patronáty. Vojvoda z Yorku nebude viac vykonávať žiadne verejné funkcie a ďalej sa bude vo svojom prípade hájiť ako súkromná osoba,“ napísal palác začiatkom roku 2022 na Twitteri. Giuffre pritom údajne nesúložila iba s princom Andrewom, ale aj s ďalšími vplyvnými mužmi. Bola tiež súčasťou sexuálneho zneužívania v trojici, na ktorom participoval Epstein a Maxwell.

Virginia Giuffre a princ Andrew.
Zdroj: Netflix

Keď sexuálna obeť pomáha páchateľovi

Ghislaine Maxwell nebola jediným dohadzovačom mladých žien. Postupom času začala vytvárať pyramídové štruktúry zneužívaných dievčat, ktoré samy lákali ďalšie neplnoleté mladé ženy. Jednou z nich bola aj spomínaná Virginia Giuffre, ktorá začiatkom milénia 14-ročnej Carolyn ponúkla rýchly zárobok za masáž, ktorú by poskytla istému bohatému mužovi na ostrove v Palm Beach.

Ako je možné, že obeť sexuálneho zneužívania po všetkom, čo zažila, spolupracovala takýmto spôsobom s páchateľom? Podľa Burajovej tkvie odpoveď v groomingu ako mechanizme sexuálneho zneužívania a jeho dôsledkoch.

„Grooming je sofistikovaný koktail zneužívania, ktorý vedie preživšie k uvažovaniu: táto osoba mi poskytla, čo som potrebovala, musím jej preto vyjsť v ústrety; tejto osobe dôverujem, že jej na mne záleží, nebude to teda také zlé. Keďže je sexuálne zneužívanie typicky trvajúcim stavom, nie jednorazovou záležitosťou, páchatelia používajú stratégie na uľahčenie ďalších príležitostí a zabránenie úniku, pričom kalkulujú aj s pocitmi viny, hanby a strachu, ak už k zneužitiu došlo,“ tvrdí Burajová.

Vila Epsteina je už v súčasnosti podľa Palm Beach Daily News zbúraná

Bývalá vila Jeffreyho Epsteina.
Bývalá vila Jeffreyho Epsteina. Zdroj: Google Earth
Čo našla polícia v Epsteinovom dome:

Epstein sa pýšil zbierkou sadomasochistických kníh a fotografií nahých žien, medzi ktorými boli aj fotky jeho dvornej dámy Ghislaine Maxwell, uvádza The Sun. Podľa opisu zo súdnych dokumentov sa v dome nachádzal aj záber na zadok pripomínajúci dievča v predpubertálnom veku, píše The New York Post.

Vraj nie sú nič, iba odpad 

Štrnásťročná Carolyn sa po návrhu od Virginie Giuffre vo vile stretla s Ghislaine Maxwell, ktorá prišla s inštrukciami. Virginia vraj Carolyn ukázala, čo sa od nej očakáva. Carolyn teda zaviedla do hornej miestnosti s masážnym stolom, kde sa vyzliekla. Epsteinovi dala približne 45-minútovú masáž, po ktorej spolu mali sex. Obdobným spôsobom Carolyn sexuálne zneužili nasledujúce štyri roky viac ako stokrát.

Odporúčané
Chodil tam americký prezident aj syn kráľovnej Alžbety II.: Epsteinov ostrov bol miestom hriechu a sexuálneho násilia Chodil tam americký prezident aj syn kráľovnej Alžbety II.: Epsteinov ostrov bol miestom hriechu a sexuálneho násilia 7. februára 2024, 9:30

Plánované stretnutia vopred cez mobil dohodovala Maxwell. Pred jednou z týchto masáží za ňou prišla, ohmatala jej telo od pŕs cez boky až po zadok a bezcitne vyhlásila, že má „pre pána Epsteina a jeho priateľov skvelé telo“. Neprejavila žiadnu empatiu či ľútosť. „Tie dievčatá nie sú ničím. Sú odpad,“ cituje jej slová Vanity Fair. Carolyn sa tak stala novou sexuálnou obeťou páchateľov a Virginia Giuffre potešila páchateľov tým, že im priniesla novú obeť.

„Otázkou je aj to, aké mali možnosti preživšie odmietnuť požiadavku, aby priviedli iné dievčatá. Niektoré vypovedali, že dúfali, že tým, že dovedú iné dievča, samy sa vymania zo zneužívania a udržia si podporu alebo úplne uniknú. Išlo o deti, ktoré si vytvorili puto k zneužívateľovi. Pritom nešlo len o materiálne puto. Maxwell dievčatám ponúkala priateľstvo, dôveru a podporu. Aj o Epsteinovi preživšie vypovedali, že sa zaujímal o ich plány a ambície, peniaze im poskytoval na realizáciu ich snov. Účasť preživších na verbovaní iných dievčat bola v Epsteinovej schéme súčasťou ich zneužívania a prehlboval v nich pocit spoluviny,“ vysvetľuje Burajová.

Ďalším faktorom, ktorý mohol zohrať rolu, je podľa nej mechanizmus vyrovnania sa so svojou situáciou alebo prejav nedôvery v možnosti ochrany. „Sexuálne zneužívané deti o sebe neuvažujú ako o obetiach,“ dodala. Aj preto lákanie ďalších dievčat nemuseli nevyhnutne vnímať ako niečo negatívne.

Ghislaine Maxwell koncom roku 2021 odsúdili na 20 rokov väzenia. Jej právnici sa odvolali. Jeffrey Epstein spáchal ešte v roku 2019 vo väzobnej cele samovraždu. Výpočet obetí uvedený v článku je len stručnou ukážkou toho, čoho sa dvojica Epstein a Maxwell dopúšťala. Počet ich obetí sa odhaduje na stovky. Mnohé z nich pritom nemali možnosť na súde povedať svoj hrozivý príbeh. Maxwellovej rodina sa s rozsudkom nezmierila a verí v jej nevinu. Svoju verziu prípadu s podrobnými informáciami zverejňuje na webe realghislaine.com.

O Jeffreym Epsteinovi a Ghislaine Maxwell natočil Netflix dvojicu dokumentov s názvom Ghislaine Maxwell: Filthy Rich a Jeffrey Epstein: Filthy Rich. Obidva môžeš ohodnotiť v našej databáze.
Domov
Zdieľať
Diskusia