Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
24. novembra 2022, 18:04
Čas čítania 1:14
Peter Vnuk

Chcel by si meniť vodu na víno? Na Steame čoskoro pribudne simulátor Ježiša Krista

Chcel by si meniť vodu na víno? Na Steame čoskoro pribudne simulátor Ježiša Krista
Zdroj: Steam
TECH BIBLIA HRY NOVÉ HRY (AKÉ HRY VYCHÁDZAJÚ)
Uložiť Uložené

Nejde o žiadny žart či paródiu. Poľské štúdio PlayWay aktuálne pracuje na simulátore Ježiša Krista s názvom I Am Jesus Christ.

Hráč sa ocitne v úlohe Spasiteľa a prežije jeho život od narodenia až po vzkriesenie z pohľadu prvej osoby rovnako ako v klasických strieľačkách typu Call of Duty či Counter Strike. Znie to trochu ironicky, no ide len o spôsob, akým sa hráč díva na udalosti v hre, a pohľad prvej osoby je asi najautentickejší spôsob, akým sa môžeš nechať vtiahnuť do deja.

i am jesus christ, ježiš, ježiš kristus, hra o ježišovi, steam
Zdroj: Steam

Ako Ježiš budeš mať možnosť robiť zázraky a napĺňať úlohy, ktoré zahŕňajú aj boj proti samotnému Satanovi v púšti. Na jeho životnej ceste budeš uzdravovať chorých, pomáhať ľuďom v núdzi a interagovať s viac ako 60 postavami. Medzi ne, pochopiteľne, patria aj Ježišovi apoštoli.

Hru I Am Jesus Christ, ktorú si už teraz môžeš na Steame zaradiť do zoznamu prianí napríklad od Ježiška pod stromček, autori podľa vlastných slov berú veľmi vážne. Inšpirovali sa Novým zákonom a veria, že týmto spôsobom dostanú životný príbeh Krista do povedomia širokej verejnosti. Na titule pracujú už tri roky a tím má 15 členov.

1. decembra nás čaká ochutnávka v podobe samostatnej hry. Tá predstaví plnú verziu, ktorá má prísť na svet v druhom štvrťroku roka 2023.

i am jesus christ, ježiš, ježiš kristus, hra o ježišovi, steam
Zdroj: Steam

Hlavný tvorca hry Maksym Vysochanskiy, ktorý ako prípravu na tvorbu hry prečítal Bibliu päťkrát, zdôraznil, že vidieť stvárnenie života Ježiša Krista bolo jeho túžbou už od malička.

Napadlo mi to, už keď som bol tínedžer a videl som prvé počítačom animované rozprávky ako Shrek či Príbeh hračiek. Vtedy som si povedal ,Hej! To by bolo cool vyrobiť takýto rozprávkový film o Ježišovi Kristovi.‘

Po rokoch sa mu ho podarilo splniť: „Na začiatku si mnohí mysleli, že sa snažíme vytvoriť vtipnú hru, nie vážnu. My ju však berieme ako umelecké dielo,“ vysvetľuje Maksym. „Za posledných 100 rokov sme videli množstvo filmov o Ježišovi Kristovi. Teraz veríme, že hra môže byť ďalším krokom v evolúcii spoznávania jeho života a spôsobom, akým možno navštíviť všetky tie historické miesta.“

Domov
Zdieľať
Diskusia