Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. novembra 2022, 13:30
Čas čítania 3:05
Dominik Vetrák

Týchto 7 filmových peciek ovládne kiná v decembri: Nielen Avatar chce zaútočiť na tvoju peňaženku

Týchto 7 filmových peciek ovládne kiná v decembri: Nielen Avatar chce zaútočiť na tvoju peňaženku
Zdroj: Disney
FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Toto sú najlepšie filmy, ktoré v decembri budú v kinách.

Prevádzkovatelia kín budú mať v decembri dôvod na radosť. Premiéry sa totiž dočká veľkolepý Avatar 2, takže o návštevníkov sál nebude núdza. Na svoje si však prídu celé plejády rôznorodých divákov. Tešiť sa môžeš na oscarovku, akčnú vyvražďovačku, biografiu o slávnej hudobníčke či skvelo vyzerajúci animák. 

Odporúčané
Ako sme s frajerkou šli do parížskeho Disneylandu a oľutovali to po 15 minútach: stovka na vstupnom a pol dňa čakania v rade Ako sme s frajerkou šli do parížskeho Disneylandu a oľutovali to po 15 minútach: stovka na vstupnom a pol dňa čakania v rade 22. novembra 2022, 19:30

Keď prehovorila (She Said) – 1. 12. 

Film má pozitívne recenzie, skvelé herečky v hlavných rolách (Carey Mulligan, Zoe Kazan) a overenú režisérku, ktorá nakrútila film Miluj svojho robota či niekoľko epizód veľmi podareného seriálu Unorthodox (Maria Schrader). 

Predlohou drámy Keď prehovorila je rovnomenná kniha novinárok Jodi Kantor a Megan Twohey z denníka New York Times, ktoré odhalili a zverejnili prípady zneužívania a sexuálneho obťažovania žien filmovým producentom Harveym Weinsteinom.

Príbeh dokumentuje snahu obidvoch novinárok nájsť a presvedčiť aspoň jednu z jeho obetí, aby prehovorila nahlas. Ak si túto kauzu sledoval aspoň okrajovo, dobre vieš, akú lavínu tým spustili nielen v Hollywoode, ale v celom šoubiznise. 

Princezná zakliata v čase 2 – 1. 12. 

Príbeh plný nádeje, lásky, kúziel a alchýmie: to všetko je Princezná zakliata v čase 2. Mladá alchymistka Amélia (Eliška Křenková) získa zakázanú magickú moc. Zneužitie jej nových schopností ju však rozdelí v čase a Amélia zo súčasnosti sa stretáva s Améliou z minulosti, ktorá ju sprevádza na každom kroku.

Odporúčané
Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka 4. apríla 2024, 12:30

Z temnoty času navyše povstane temný alchymista Pán rún (Ján Jackuliak), ktorý túži získať kontrolu nad všetkou mágiou v Oberone. Ak sa ti páčila prvá časť, môžeš počítať s tým, že druhá sa od nej až tak veľmi neodkloní. Nakrúcali ju rovnakí tvorcovia a na ČSFD má približne rovnaké hodnotenie. 

Fabelmanovci (Fablemans) – 8. 12.

Spielberg nakrútil voľnú biografiu o svojom živote. Niektoré časti príbehu si tvorcovia vymysleli, pri tvorbe iných sa zase inšpirovali skutočnými udalosťami v Spielbergovom živote.

Michelle Williams (Manchester by the Sea) si zahrá fiktívnu verziu Spielbergovej mamy, Paul Dano (The Batman) jeho otca, Seth Rogen (This Is the End) jeho obľúbeného strýka a Julia Butters (Once Upon a Time in Hollywood) jeho sestru. Fiktívnu postavu Sammyho Fabelmana, pri ktorého tvorbe sa tvorcovia inšpirovali samotným Spielbergom v jeho detstve, stvárnil Gabriel LaBelle. 


Snímka bude oslavou Spielbergovho života a túžby stať sa filmárom. Podľa recenzentov ide o jeden z najlepších Spielbergových filmov. 

Šialená noc (Violent Night) – 8. 12.

Tím elitných žoldnierov sa na Štedrý večer vláme do sídla bohatej rodiny a zajme všetkých ako rukojemníkov. Zloduchovia však nie sú pripravení na nečakaného bojovníka: na scéne je Santa Claus, ktorý je pripravený sa im postaviť.

Hrá ho David Harbour a nejde o žiadneho pouličného Santu, ale skutočného rozdávača darčekov, tak ako ho poznáme z príbehov. Táto jeho verzia má už po krk neposlušných ľudí a lupičov sa rozhodne vyvraždiť ozaj brutálnym spôsobom.

Odporúčané
Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac 28. februára 2024, 10:00

Snímku režíroval Tommy Wirkola (Dead Snow či skvelý The Trip na Netflixe). Pre tých ostatných je tu trailer nižšie, ktorý ťa zaručene presvedčí o návšteve kina. 


Avatar 2: Cesta vody (Avatar: The Way of Water) – 15. 12.

Na pokračovanie Avatara čakáme už 13 rokov. Ide megaprojekt režiséra a scenáristu Jamesa Camerona. Podobne veľa času údajne prešlo aj vo filmovom svete, takže postavy z jednotky zostarli a založili si rodiny. Doteraz sa im však nepodarilo vyhnať z Pandory invazívnych ľudí, ktorí ničia planétu, kradnú z nej jej bohaté prírodné zdroje a neváhajú zabíjať domorodých obyvateľov.

Podstatná časť snímky sa odohráva pod vodou. Kate Winslet, ktorá hrá jednu z nových postáv, dokázala zadržať dych pod vodou na cca 7 minút.

Avatar 2 bude veľkolepý blockbuster plný akcie, emócií a dobrodružstiev, ktoré budú na striebornom plátne vyzerať úžasne. Ľudského záporáka opäť stvárnil Stephen Lang. 

Whitney Houston: I Wanna Dance With Somebody – 22. 12.  

Film je emotívnou a srdcervúcou oslavou života jedinečnej a nezabudnuteľnej Whitney Houston, jednej z najúspešnejších speváčok v histórii pop music. Whitney Houston už ako dieťa rada spievala so svojou matkou Cissy v kostole v New Jersey, ale ani vo sne by jej nenapadlo, že sa stane speváckou ikonou svojej generácie.

Odporúčané
Duna 2 či Vojna policajtov. Vo februári vyjde rekordne veľa skvelých kinonoviniek ako pred pandémiou covidu-19 Duna 2 či Vojna policajtov. Vo februári vyjde rekordne veľa skvelých kinonoviniek ako pred pandémiou covidu-19 31. januára 2024, 12:30

Snímka nás prevedie jej životom, kariérou a veľkolepými vystúpeniami. Tešiť sa môžeš na jej najväčšie hity, ale aj osobné a dramatické momenty. Hlavnú rolu stvárnila Naomi Ackie.

Kocúr v čižmách 2: Posledné želanie (Puss in Boots: The Last Wish) – 22. 12. 

Na pokračovanie Kocúra v čižmách sa veľmi tešíme. Každý doterajší trailer nás naplnil pozitívnymi dojmami a očakávame, že sa dočkáme skvelého animáka s originálnym humorom a charizmatickým kocúrom, ktorého nahovorí Antonio Banderas. 

Kocúrovi zostane už len jeden z jeho celkových deviatich životov a rozhodne sa, že nebude riskovať. Začne teda viesť nudný, ale bezpečný život. Je však jasné, že to nemôže trvať donekonečna, a tak sa vydá na svoje možno posledné dobrodružstvo.

Kompletný výpis premiér nájdeš tu. 

TV program na dnes a ďalšie dni rôznych televíznych staníc nájdeš na Refresheri na jednom mieste.
Domov
Zdieľať
Diskusia