Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. novembra 2022, 12:00
Čas čítania 3:10
Dominik Vetrák

Decembrový program Netflixu: Nový Zaklínač, Troll, Knives Out 2 či Pinocchio. Čo ponúkne Apple TV+ a HBO Max?

Decembrový program Netflixu: Nový Zaklínač, Troll, Knives Out 2 či Pinocchio. Čo ponúkne Apple TV+ a HBO Max?
Zdroj: Netflix/Apple TV+
FILMY A SERIÁLY HBO MAX NETFLIX PROGRAM AMAZON PRIME PROGRAM APPLE TV+ PROGRAM DISNEY+ PROGRAM HBO MAX PROGRAM NETFLIX PROGRAM STREAMINGOVÝCH SLUŽIEB
Uložiť Uložené

Najočakávanejšie filmy a seriály, ktoré v decembri uvidíme na streamingových službách.

Ako každý mesiac od začiatku pandémie, aj tentoraz je program streamingových služieb bohatší a robustnejší než program kín. Všetky streamingové služby strčí do vrecka Netflix so svojou ohromnou nádielkou nových filmov a seriálov. Do článku sme vybrali len tie najlepšie. Do konca roka však už zrejme nič neprekoná úžasný seriál Andor, ktorý sa práve skončil.

Odporúčané
RECENZIA: Andor je možno najlepší Star Wars seriál za 45 rokov. Ohurujúce scény v závere ešte nikto nenatočil kvalitnejšie RECENZIA: Andor je možno najlepší Star Wars seriál za 45 rokov. Ohurujúce scény v závere ešte nikto nenatočil kvalitnejšie 23. novembra 2022, 11:30

Netflix

Troll – 1. december 

Režisér zatiaľ posledného Tomb Raidera Roar Uthaug nakrútil severský „monster movie“. Namiesto godzilly budú Nóri bojovať s veľkým trollom, ktorý sa zobudil po veľmi dlhom spánku. Je zmätený a po prvom útoku ľudí aj naštvaný. Ľudia až neskoro pochopia, že na neho nezaberajú ani výstrely z tanku, a tak sú ich jedinou šancou vedci, ktorí tvora skúmajú. Pôjde o veľký akčný film s množstvom deštrukcie. 

Too Hot To Handle 4 – 7. december

Reality šou je populárna najmä pre obnažené sexy telá účastníkov. Tí si užívajú exotiku a luxus, no nesmú sa bozkávať či mať sex. V opačnom prípade im rozhodcovia znížia množstvo peňazí, o ktoré bojujú. 


Dragon Age Absolution – 9. december 

Netlix vyrobil ďalší animovaný seriál podľa videohry. Po pozretí traileru však máme dojem, že tvorcovia tohto seriálu sa mali snažiť viac odlíšiť od seriálu DOTA, ktorý je tiež akčným fantasy. 

 


Guillermo del Toro’s Pinocchio – 9. december 

Po nepodarenom Pinocchiovi od štúdia Disney a režiséra Roberta Zemeckisa prichádza del Torova verzia, ktorá v traileroch vyzerá oveľa ambicióznejšie. Režisér si zvolil stop-motion animáciu a postavy nahovorili skvelí hollywoodski herci ako Ewan McGregor, Ron Perlman či Tilda Swinton. 

 

Glass Onion: A Knives Out Mystery 23. december

Režisér Rian Johnson nakrútil pokračovanie svojej vynikajúcej detektívky Knives Out s podtitulom Glass Onion. Dejisko vraždy presunul na grécke ostrovy a vymenil kompletné herecké obsadenie. 

Okrem Daniela Craiga uvidíme Edwarda Nortona, Kathryn Hahn, Jessicu Henwick, Kate Hudson, Ethana Hawkea, Hugha Granta či Davea Bautistu.

The Witcher: Blood Origin – 25. december

Nový seriál zo sveta Zaklínača sa bude odohrávať tisícky rokov pred Geraltovými dobrodružstvami. Jednu z hlavných postáv stvárni Michelle Yeoh (Everything, Everywhere, All At Once). Pozrieme sa na prvé strety ľudí, čarodejov elfov, ľudí a príšer na Kontinente. 

They Cloned Tyrone – 30. december 

Trojica kamarátov sa vo filme vláme do tajného laboratória, ktoré môže ohroziť celú afroamerickú komunitu. Následne sa zamotá do konšpirácie, ktorá by ich mohla stáť životy. Niečo podobné si videl, počul alebo prečítal asi tisíckrát, ale záležať bude najmä na prevedení tvorcov. Hlavné roly okrem Jamieho Foxxa stvárnili John Boyega zo Star Wars a Teyonah Parris známa zo seriálu WandaVision. 

White Noise – 30. december 

Režisér a scenárista Noah Baumbauch nakrútil pre Netflix vtipnú drámu odohrávajúcu sa na pozadí ekologickej katastrofy ohrozujúcej malé mestečko. Jeho obyvatelia sa tak z neho musia čím skôr dostať preč. Medzi nimi je aj Jack Gladney (Adam Driver), ktorý musí udržať pohromade svoju šialenú rodinku. Okrem Drivera si v snímke zahrala aj Greta Gerwig, manželka režiséra Baumbaucha.

Okrem toho na Netflixe uvidíme aj tretiu sériu Emily in Paris (21. december) či druhú sériu obľúbeného ázijského sci-fi Alice in Wonderland (22. december). 

Apple TV+

Emancipation – 9. december 

Will Smith v snímke Emancipation hrá otroka, ktorý v 19. storočí unikne svojim otrokárom a pripojí sa k armáde Severu (Union Army), ktorú vtedy viedol prezident Abraham Lincoln.
Tvorcovia sa pri vytváraní príbehu inšpirovali sériou fotiek z roku 1863, na ktorých vidno extrémne zbičovaný chrbát istého Afroameričana. Nechutné fotografie naklonili verejnú mienku bojovať proti otroctvu. 

Odporúčané
Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur 23. apríla 2024, 14:30

Ak sa ti snímka zdá ako nová verzia filmu 12 rokov otrokom, budeš z neho možno prekvapený. Emancipation zobrazí akčnejšiu stránku zápasu o slobodu, keďže postava Willa Smitha bude ochotná zašpiniť si ruky krvou otrokárov. Will Smith na pľaci údajne rozdával komparzistom peniaze.

Slow Horses – 2. december

Slow Horses je špionážny seriál odohrávajúci sa vo Veľkej Británii. Hlavnou postavou je zostarnutý agent Jackson Lamb (Gary Oldman). Ten velí jednotke odpadlíkov z tajnej služby MI5, ktorí majú za úlohu riešiť podradné prípady. Každý jeden z nich to má ako trest za nejakú chybu z predošlých zadaní, no jeden z členov sa pustí do prípadu, z ktorého sa vykľuje niečo nečakané a obrovské. V decembri sa začína už druhá séria.

Paramount+

1923 – 18. december  

Názov nie je úplne najjasnejší, ale ide o prequelový seriál na veľmi populárny seriál Yellowstone od tvorcu Wind River a Sicario. Yellowstone sa viac prikláňa k neowesternu a tvorcovia jeho dej zasadili do súčasnosti. 

1923, ako už názov napovedá, nám ukáže rodinu Duttonovcov vedúcu ranč na západe USA, kde sa musia vysporiadať s prohibíciou alkoholu či veľkou hospodárskou krízou. Hlavné roly stvárnili legendy Harrison Ford a Helen Mirren.

Amazon Prime Video

Tom Clancy’s Jack Ryan

Najzaujímavejšou novinkou na streamingovej službe od Amazonu bude 3. séria akčného, špionážneho seriálu o Jackovi Ryanovi, ktorého tu stvárňuje John Krasinski. Časť z nových epizód nakrúcali aj na Slovensku. 

HBO Max tento mesiac do článku nedáme. Okrem 4. série komiksového seriálu Doom Patrol tam nechystajú žiadnu zaujímavú premiéru.

Domov
Zdieľať
Diskusia