Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. augusta 2021, 14:31
Čas čítania 1:03
Kamila Šebestová TASR

5-miliónová hollywoodska produkcia na Slovensku. V týchto dňoch sa tu natáčal seriál Jack Ryan s Johnom Krasinským v hlavnej úlohe

NEWS DIAĽNICE JACK RYAN
Uložiť Uložené

Na natáčanie pozvali aj ministerku kultúry Natáliu Milanovú.

Na Slovensku sa v týchto dňoch končí natáčanie amerického seriálu Jack Ryan. Tvorcovia do natáčania na Slovensku investovali približne päť miliónov eur. Seriál sa nakrúcal v Košiciach a v okresoch Zvolen, Žilina a Čadca. Zatvorili kvôli nemu aj úsek diaľnice D3.

„Pri nakrúcaní projektu Jack Ryan v maximálnej možnej miere využívame prekrásne prírodné scenérie, ktoré Slovensko ponúka, a vláda SR nám bola vo všetkom neuveriteľne nápomocná,“ zhodnotil natáčanie producent filmu Howard Ellis. Ďakoval vláde za to, že vytvorila štábu podmienky, aké sú v iných krajinách sveta nedostupné. 

Z natáčania seriálu Jack Ryan sa teší aj ministerka kultúry Natália Milanová. Zdôraznila, že zahraničných produkcií by malo byť na Slovensku viac. „Mojím úprimným prianím je, aby podobných projektov bolo viac a viac, pretože ako krajina máme neskutočný potenciál, či už v podobe exteriérov, alebo tiež ľudský potenciál, ktorý zahraničné produkcie neustále chvália,“ dodala.

Domov
Zdieľať
Diskusia