Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. novembra 2022, 11:12
Čas čítania 0:46
Adriana Královičová

LEGO Eiffelovka je takmer vyššia ako človek. Má cenovku slovenskej minimálnej mzdy

LEGO Eiffelovka je takmer vyššia ako človek. Má cenovku slovenskej minimálnej mzdy
Zdroj: Lego.com
ZAUJÍMAVOSTI DIZAJN LEGO UMENIE
Uložiť Uložené

Autori sa pri tvorbe inšpirovali pôvodnými konštrukčnými princípmi slávnej ikony Paríža.

Lego čoskoro začne predávať rekordne vysokú stavebnicu ikony Paríža, informuje CNN. Cenovka Eiffelovej veže je 630 eur a do predaja sa dostane už o týždeň 25. novembra. Tvorcovia ňou zrejme zamýšľajú ovládnuť vianočný trh. Spoločnosť si pre fanúšikov lega a hlavného mesta Francúzska pripravila jedinečné spojenie, ktoré poteší milovníkov cestovania, architektúry a histórie. 

Majstrovské dielo inšpirované Eiffelovkou bude merať takmer 150 cm. Vysoká figúrka predstavuje súčasť zbierky Icons zo série cestovanie a história. 

„Pre stavebnice LEGO sme chceli nájsť dokonalé inžinierske a architektonické majstrovské dielo. Tým je práve Eiffelova veža. Čerpali sme z pôvodných konštrukčných princípov reálnej veže tak presne, ako to len systém lega umožnil,“ cituje CNN z tlačovej správy dizajnéra Roka Žgalina Kobeho. 

Súprava bude obsahovať 10 001 dielov. Je to doteraz najvyššia kolekcia od spoločnosti Lego. Dizajnu, samozrejme, nechýba ikonický oblúk, identické zábradlia a časti slávnej kovovej veže. Je navrhnutá tak, aby autenticky kopírovala slávny symbol Paríža, horná časť preto obsahuje aj vyhliadkové plošiny a výťahy.
 

Stavebnica sa skladá zo štyroch dielov, ktoré sú v súlade s reálnym procesom stavby. Súčasťou je aj promenáda pod vežou. Tu sa nachádzajú pouličné lampy, lavičky a stromy. Na samotnom vrchole nechýba francúzska vlajka.

umenie dizajn umenie dizajn umenie dizajn umenie dizajn
Zobraziť galériu
(13)
Domov
Zdieľať
Diskusia