Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. novembra 2022, 18:37
Čas čítania 0:43
Peter Vnuk

Video: Hekeri vytvorili prvý skladací iPhone

Video: Hekeri vytvorili prvý skladací iPhone
Zdroj: YouTube/科技美学
TECH APPLE IPHONE MOBILY SMARTFÓNY
Uložiť Uložené

Skladacie smartfóny s Androidom sú už relatívne bežné, no Apple sa tejto inovácii zatiaľ vyhýba. Hekeri vzali vec do vlastných rúk.

Či spoločnosť Apple plánuje niekedy vytvoriť skutočne skladací iPhone, to je zatiaľ vo hviezdach. Niekedy však stačí chcieť. Skupinka čínskych technikov takýto prototyp vytvorila na vlastnú päsť. Nebolo to však ľahké ani rýchle, trvalo im to údajne 200 dní a použili pritom súčiastky z viacerých iných skladacích telefónov.

Možno sa zamýšľaš nad tým, na čo by bol taký skladací iPhone dobrý. Výhoda je v tom, že v zloženom stave je takýto telefón veľmi kompaktný a môže sa zmestiť napríklad aj do vrecka na košeli. V rozloženom stave, naopak, poskytne veľký priestor na displeji, ktorý je porovnateľný s tabletom či menším notebookom. To využiješ na prácu, sledovanie videí, čítanie textu či hranie hier.

Takéto telefóny však majú svoje muchy. Ohybné OLED panely po čase vykazujú známky používania a možno aj to je dôvod, prečo sa Apple do tohto segmentu trhu vôbec neženie.

Server Gizmodo informuje o šikovných Číňanoch, ktorí vo vyše 17-minútovom videu predvádzajú výsledok svojej práce. Jedným dychom však upozorňuje, že si na tento prototyp redakcia fyzicky nesiahla, a tak môže ísť pokojne aj o prepracovaný podvod. Posúdenie autenticity zostáva na tebe.

Domov
Zdieľať
Diskusia