Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. novembra 2022, 12:10
Čas čítania 1:57
Denisa Šútorová

Módne Oscary: Cenu CFDA za inovatívnosť si prevzala Kim Kardashian, módnou ikonou roka je Lenny Kravitz

MÓDA
Uložiť Uložené

Správna rada si tento rok uctila aj zosnulého Virgila Abloha, ktorému udelila cenu Board of Trustee’s Award za jeho prínos do globálnej módy.

Najväčšie mená šoubiznisu a módneho priemyslu sa zišli v New Yorku na Cipriani South Street pri príležitosti udeľovania prestížnych cien CFDA (Council of Fashion Designers of America). 

Na módnych Oscaroch, ktoré oceňujú to najlepšie z amerického dizajnu, si tento rok cenu módnej ikony odniesol Lenny Kravitz, najlepším stylistom sa stal Law Roach a na zozname ocenených nechýbala ani americká hviezda Kim Kardashian, ktorá získala svojou značkou Skims cenu za inovatívnosť.

Správna rada si tento rok uctila aj zosnulého Virgila Abloha, ktorému udelila cenu Board of Trustee’s Award za jeho prínos do globálnej módy.

Na červenom koberci nechýbali návrhári, supermodelky a ani filmové hviezdy ako Katie Holmes, ktorá sa predviedla v metalických sieťovaných šatách z dielne Jonathana Simkhaia, či Amanda Seyfried v čiernych elegantných šatách na jedno rameno od Michaela Korsa.

O prekvapenie večera sa svojou prítomnosťou postarala aj diva Cher v koženej extravagantnej róbe od značky Chrome Hearts.

Módne Oscary sú rozdané. Cena CFDA za inovatívnosť tento rok poputovala Kim Kardashian.
Módne Oscary sú rozdané. Cena CFDA za inovatívnosť tento rok poputovala Kim Kardashian. Zdroj: Getty Images/Dimitrios Kambouri


Nechýbala ani rodina Kardashianovcov, ktorá prišla podporiť nominovanú Kim. Zúčastnili sa Kendall Jenner (v bielych flitrových šatách od Khaite) a Kylie Jenner (vo vintage róbe Thierry Mugler), Khloé Kardashian (v bronzovej vinylovej róbe LaQuan Smith) a Kris Jenner (v čiernej róbe Schiaparelli). Ocenená Kim Kardashian vsadila na jednoduchý ulízaný účes a čierne šaty z priesvitného PVC, ktoré boli navrhnuté v rámci jej spolupráce CiaoKim s talianskym módnym domom Dolce & Gabbana.

Značka tvarovacej dámskej bielizne a domáceho oblečenia Skims je na trhu len tretí rok, avšak jej produkty spôsobili ošiaľ u žien po celom svete.

Skims svojou kvalitou, farebnou paletou, ktorá nediskriminuje, a veľkosťami odevov konkuruje svetovým značkám Victoria's Secret a Spanx. „Kim je všetkým – ona sama je značka a genéza značky. Každý deň pracovala na tom, aby Skims urobila tým, čím je, a bez nej by sme to nedokázali. Som nesmierne šťastná, že ju mám ako obchodného partnera,“ povedala spoluzakladateľka Skims Emma Grede, ako uvádza The Hollywood Reporter.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Khloé Kardashian Updates (@updatekhloee)

Zúčastnení mali čo-to povedať aj na adresu Lennyho Kravitza, ktorý sa ukázal v čiernom saku s výstrihmi LaQuan Smith a v čižmách na platforme. Podľa slov Amandy Seyfred či Keke Palmer zmenil kultový spevák to, čo v popkultúre považujeme za cool a trendy. Cenu vraj mal dostať oveľa skôr. 

Medzi víťazov zariadili aj Emily Bode Aujla, ktorá získala cenu amerického návrhára roka v kategórii pánskej módy. V kategórii ženskej módy si cenu prevzala Catherine Holstein so značkou Khaite.

Raul Lopez z Luaru, známy svojimi vystuženými kabelkami s nadrozmernými rúčkami, získal ocenenie za amerického dizajnéra doplnkov, zatiaľ čo Elena Velez rodená Wisconsin, ktorá spája stredozápadnú estetiku s drsnými detailmi, si odniesla cenu za amerického začínajúceho dizajnéra roka.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Style Magazine (@stylemagazineitalia)

Kreatívny riaditeľ značky Carolina Herrera Wes Gordon povedal, že módny priemysel je ako jedna veľká rodina, v ktorej zúčastnení vyznávajú rovnaké hodnoty a vášne.

New York je podľa neho výnimočným centrom módy, ktoré spája profesionálov z odvetvia a robí z nich priateľov.

Domov
Zdieľať
Diskusia