Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. novembra 2022, 17:30
Čas čítania 1:29
Dominik Vetrák

Toto sú najlepšie filmy a seriály z Netflixu, ktoré vyšli v októbri 2022

FILMY A SERIÁLY NAJLEPŠIE SERIÁLY NA NETFLIXE NETFLIX NETFLIX FILMY NETFLIX SERIÁLY
Uložiť Uložené

Čo sa oplatilo pozerať v októbri na Netflixe? Vyberú si fanúšikovia animákov, hororu, trileru, ale aj vojnovej akcie a Spotify.

Každý mesiac ti ponúkame výber toho najzaujímavejšieho, čo sa dostane na Netflix. Medzi záplavou nových filmov a seriálov sa vždy nájde nejaké sklamanie, niečo „len“ priemerné či niečo, čo pôvodne uniklo našej pozornosti. Rozhodli sme sa teda dať dohromady 5 najlepších noviniek, ktoré sme na Netflixe videli v októbri 2022.

Odporúčané
10 TOP nových filmov a seriálov v novembri, ktoré nikdy nebudú na Netflixe 10 TOP nových filmov a seriálov v novembri, ktoré nikdy nebudú na Netflixe 31. októbra 2022, 11:30

1. Kabinet kuriozít Guillerma del Tora

Hororová antológia pozostáva z ôsmich epizód, z ktorých každá je o niečom inom. Zakaždým spoznáš nové postavy, nových hercov a nový dej, ako aj nové príšery či psychologický teror, ktorý sužuje postavy. Nie všetky epizódy sú skvelé, ale odporučiť ti len niektoré by bolo chybou. Každý sa totiž navnadí na iné časti a každého baví iný štýl hororu. 

2. The Good Nurse

Eddie Redmayne si v tomto trileri zahral masového vraha Charlesa Cullena. Ten sa priznal k 29 vraždám, no je pravdepodobné, že zabil až niekoľko stoviek ľudí. Pracoval totiž v nemocniciach, kde pacientom podával nebezpečné látky a nenápadne ich tak zabíjal.

Herečka Jessica Chastain tu hrá jeho dobrú kamarátku a zdravotnú sestru, ktorá je odhodlaná dokázať mu vinu a postaviť ho pred súd. Obaja herci podali vynikajúce výkony, ktoré vynikajú v mrazivej atmosfére chladných nemocníc plných smrti. 

3. Na západe nič nové

Najlepší vojnový film od premiéry snímky 1917 nás dostal svojou drsnou autenticitou, výbornou prácou s kamerou a špičkovým vizuálom. Užili sme si akčné scény, ale oveľa dôležitejšie a tematicky výraznejšie bolo spracovanie samotnej knižnej predlohy, podľa ktorej film nakrútili.

Odporúčané
Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur 23. apríla 2024, 14:30

Literárna protivojnová klasika Ericha Mariu Remarqua dostala fantastické filmové spracovanie, ktoré dostatočne dobre predáva spisovateľove myšlienky. Mrzí nás akurát to, že sme film nevideli v kinách. 

4. The Big Mouth

Obľúbený animovaný seriál o dospievajúcich tínedžeroch, ktorí sú celé dni poriadne nadržaní, pokračuje už šiestou sériou. Medzi piatou a šiestou sériou pritom ešte vyšiel vedľajší seriál Human Resources, v ktorom hrali hlavné roly hormonálne monštrá, takže ak máš tieto postavy rád, určite si pozri aj ten.

Ako už zvyčajne, aj v šiestej sérii budú postavy riešiť vzťahy, sexuálne hry, lásku, problémy v škole a nepriamo budú túto generáciu vzdelávať o všetkom sexuálnom. 

5. The Playlist

Ako vznikla streamovacia služba Spotify? No, nie úplne tak, ako to predostiera tento 6-dielny dokumentárny dramatický seriál. Ide o fiktívny pohľad do minulosti na to, ako vo Švédsku vznikla najväčšia hudobná platforma.

Domov
Zdieľať
Diskusia