Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. novembra 2022, 14:30
Čas čítania 7:42
Eduard Starkbauer

Tomáš má monster truck šou: Zarába mi to, ale je to strašná drina. Truck viem po rokoch predať za 15-tisíc eur (Reportáž)

Tomáš má monster truck šou: Zarába mi to, ale je to strašná drina. Truck viem po rokoch predať za 15-tisíc eur (Reportáž)
Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer
ZAUJÍMAVOSTI AUTOMOBILOVÝ PRIEMYSEL KOMUNITY REPORTÁŽE ZO SLOVENSKA
Uložiť Uložené

Monster Truck Show Zelenay absolvuje vyše 200 šou ročne a zamestnáva desiatku ľudí. Čo sa však deje za modrou plachtou, spoza ktorej škrípu gumy a burácajú motory?

„Slečna, niečo vám tu vypadlo. Dačo ste si tu v aute zabudli!“ volá na dievča žartovne Tomáš Zelenay, ktorý organizuje najväčšiu monster truck šou v našich končinách.

Diváčka, ktorá práve absolvovala jazdu v „taxíku“ na dvoch kolesách, sa náhli späť k červenému trojkovému bavoráku. Tomáš zatiaľ teatrálne vytiahne XXL bielu podprsenku s troma košíkmi. Rozpačité dievča vtip ocení úsmevom a poklusom sa zaradí naspäť do hľadiska za červený plotík.

Celý priebeh Monster Truck Show Zelenay je popretkávaný inscenovanými scénkami. Tomáš Zelenay je rutinér s dlhoročnými skúsenosťami, dobre vie, že diváci nemôžu vychladnúť. Začínal ako akrobat v cirkuse, v ktorom strávil 11 sezón, no dnes ho živia obrovské autá.

Naši predplatitelia v klube Refresher+ majú prístup k vyše 4 200 autorským článkom, vďaka ktorým si môžu prečítať o unikátnych osudoch pozoruhodných komunít, akými sú kamionisti, jehovisti, ale aj ľudia pôsobiaci v nultej línii na Ukrajine
Monster Truck
Plagáty sú okrem stránky na Facebooku jediná možnosť propagovať podujatie. Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer

Dvesto predstavení ročne

Počas 19-ročnej kariéry spätej s automobilmi absolvuje 200 predstavení ročne. Pobyt na jednom mieste závisí od dopytu. V malých obciach sa zohreje len jeden deň. Ostať niekde týždeň tak ako v Bratislave v Podunajských Biskupiciach je ozaj zriedkavé.

Odporúčané
Bol som na slovenskej fetišistickej párty: na okázalé večierky plné erotiky sa chodia odviazať aj vrcholoví manažéri Bol som na slovenskej fetišistickej párty: na okázalé večierky plné erotiky sa chodia odviazať aj vrcholoví manažéri 17. marca 2024, 12:30

Za sezónu sa snažia vystupovať 6 až 7 dní do týždňa. „Keby som robil len štyri za týždeň, tak nevyžijem. Takto to celkom ujde, keby som nezarobil, tak to dávno zabalím,“ upresňuje Tomáš.

O predstaveniach informuje ansámbel podľa vzoru cirkusantov plagátikmi na stĺpoch. „Je to naša jediná reklama. Sám ich chodím nalepovať týždeň pred každou zastávkou. Včera som šiel po bratislavskom vystúpení vylepiť stovku na otočku do Uherského Hradišťa. Keď v meste skončíme, pozbierame ich. Ľudia nám ich často zničia alebo ukradnú. Inokedy ich rovno zhabú úrady a máme z toho problémy,“ vysvetľuje Tomáš.

Monster Truck
Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer
Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 124136 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Koľko vozidiel ročne zničia a ako sa k vrakom vedia dostať. 
  • Ako kočovný život s monster truckmi zvláda Tomášova 15-ročná dcéra.
  • Ako je možné, že by monster truck po 20 rokoch stále predal za kopu peňazí.
  • Koľkokrát si už v kariére Tomáš Zelenay vyskúšal jazdu na dvoch kolesách.
  • Kedy sa stáva predstavenie rentabilné a aká veľká je konkurencia.
  • Prečo Tomášovi jeden monster truck stojí zaparkovaný na záhrade.
Domov
Zdieľať
Diskusia