Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. októbra 2022, 12:00
Čas čítania 1:12
Martin Mičuda

Nové 680-koňové C 63 od AMG sa ukazuje v úvodnej verzii, ktorá odkazuje na prepojenie so svetom formuly 1

Nové 680-koňové C 63 od AMG sa ukazuje v úvodnej verzii, ktorá odkazuje na prepojenie so svetom formuly 1
Zdroj: Mercedes-Benz
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY MERCEDES-BENZ
Uložiť Uložené

F1 Edition je časovo obmedzená na jeden rok od vstupu AMG verzie na trh.

Stalo sa už zvykom, že viaceré automobilky ponúknu svoje nové modely pri vstupe do predaja v špeciálnej úvodnej edícii. Dlhé roky takýto postup reprezentuje aj Mercedes-Benz, respektíve jeho divízia Mercedes-AMG, no a inak to nie je ani v prípade nedávno predstaveného C 63 S E Performance. Ba čo viac, vzhľadom na to, že novinka je svojou technikou inšpirovaná svetom formuly 1, ešte viac naň odkazuje práve odhalené úvodné vyhotovenie pod názvom F1 Edition.

Odporúčané
Najvýkonnejší štvorvalec na svete nám vyrazil dych. Mercedes-AMG CLA 45 S je doslova kompaktný superšport Najvýkonnejší štvorvalec na svete nám vyrazil dych. Mercedes-AMG CLA 45 S je doslova kompaktný superšport 1. novembra 2020, 16:40

Špeciálna edícia, ktorá je časovo obmedzená na jeden rok od vstupu AMG verzie na trh, sa pýši špecifickým lakom Alpine Grey z individuálneho programu Manufaktur. Všetky tradične chrómové exteriérové detaily sú v rámci AMG Night paketov zabalené do čierneho lesklého laku, spodné dodatočné lišty karosérie sú navyše exkluzívne lakované v červenom odtieni. Sekundujú im aj čierne aerodynamické 20" AMG disky s červenou obručou. Prítomný aerodynamický balík okrem predného splittera pridáva aj zadnú odtrhovú hranu na veku kufra a dodatočnú lištu nárazníka, čím je docielené lepšie správanie vozidla vo vysokých rýchlostiach. 

Mercedes-AMG, AMG, C 63 S, F1 Edition,
Zdroj: Mercedes-Benz

Keďže F1 Edition zastupuje to najlepšie v ponuke, súčasťou štandardnej výbavy sú škrupinové športové sedadlá, športový volant s dodatočnými tlačidlami a vencom zabaleným v mikrovlákne Dinamica či špecifické karbónové dekóry s červeným akcentom. Samotný interiér je čalúnený v exkluzívnej čiernej koži Nappa s červeným prešívaním.

Odporúčané
Nové 639-koňové AMG nám vyrazilo dych. Toto je najextrémnejšie štvormiestne auto na trhu Nové 639-koňové AMG nám vyrazilo dych. Toto je najextrémnejšie štvormiestne auto na trhu 5. mája 2019, 19:46

Pod kapotou sa nachádza dvojlitrový motor s výkonom 350 kW/476 koní. Ďalší motor, tentokrát elektrický, sa nachádza na zadnej náprave, kde servíruje 150 kW/204 koní, vďaka čomu je výkon celej sústavy až neuveriteľných 500 kW/680 koní a 1 020 Nm. Dvojlitrový štvorvalec spolupracuje so 48 V mild-hybridným systémom, ktorý disponuje nielen štartér generátorom, ale aj špeciálnym turbodúchadlom, ktoré napája malý elektromotor. Ten ho roztáča ešte skôr, ako to tradične robia výfukové plyny – technológia z formuly 1 má zaručiť nielen nižšiu spotrebu a emisie, ale hlavne väčšiu výbušnosť, rýchlejší nástup sily a instantnejšie reakcie na vodičove pokyny.

Mercedes-AMG, AMG, C 63 S, F1 Edition,Mercedes-AMG, AMG, C 63 S, F1 Edition,Mercedes-AMG, AMG, C 63 S, F1 Edition,Mercedes-AMG, AMG, C 63 S, F1 Edition,
Zobraziť galériu
(10)
Domov
Zdieľať
Diskusia