Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. októbra 2022, 11:00
Čas čítania 10:12
Martin Adam Pavlík Ondřej Jarůšek

OKTAGON 36: V nemeckom Frankfurte uvidíme ostré prestrelky, nevraživé odvety aj vzrušujúce zápasy veteránov z UFC a Bellatoru

OKTAGON 36: V nemeckom Frankfurte uvidíme ostré prestrelky, nevraživé odvety aj vzrušujúce zápasy veteránov z UFC a Bellatoru
Zdroj: OKTAGON MMA
ŠPORT BOJOVÉ ŠPORTY FESTHALLE FRANKFURT MMA NEMECKO OKTAGON 36 OKTAGON MMA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Čo ponúkne druhý turnaj Oktagonu vo Festhalle?

Oktagon MMA expandoval do Nemecka a v júni v krajine zorganizoval prvý turnaj vo frankfurtskej Festhalle. Zažiarili tam domáci miláčikovia Stephan Pütz, David Zawada či Christian Jungwirth, ale aj hviezdy domácej scény ako Karlos Vémola či Zdeněk Polívka.

Padol však slovenský kráľ ľahkej váhy Oktagonu Ivan Buchinger, ktorého hneď v prvom kole porazil a obral o cenný opasok neporazený, iba 24-ročný Losene Keita, ktorý nabehol do organizácie ešte minulý rok ako víchor a hneď na seba upútal všetku pozornosť.

Druhá zastávka Oktagonu vo Festhalle bude v sobotu 15. októbra a môžeš sa tešiť na návrat Samuela „Piráta“ Krištofiča, Miloša Petráška či Stephana Pütza. Na programe sú tiež dve nevraživé odvety, pri ktorých sa ti zaručene zdvihne adrenalín v krvi.

Najprv si po druhýkrát zmerajú sily Máté Kertész a Christian Jungwirth, následne sa v hlavnom zápase zoči voči opäť stretnú Christian Eckerlin a Denilson Neves de Oliveira, aby urovnali spory po kontroverznom prvom zápase, ktorý bol nakoniec označený ako No contest, teda bez víťaza. 

Christian Eckerlin.
Christian Eckerlin. Zdroj: OKTAGON MMA


Okrem nich sa predstavia vo Frankfurte viacerí veteráni najprestížnejších MMA organizácií ako UFC či Bellator. Už teraz je preto jasné, že nás čaká epický a emotívny večer plný skvelých zápasov.

Rovnako, ako pred každým veľkým turnajom, sme sa v redakcii aj tentoraz rozhodli pre čitateľov pripraviť tipy na víťazov jednotlivých zápasov. Pozri sa, ako podľa nás duely dopadnú, a do komentárov nám napíš, aké výsledky tipuješ ty.

Odporúčané
VIDEO: Brutálne k. o. na turnaji Oktagonu. Známy bojovník padol za 36 sekúnd VIDEO: Brutálne k. o. na turnaji Oktagonu. Známy bojovník padol za 36 sekúnd 26. marca 2024, 12:00

V Refresheri ti pravidelne prinášame zaujímavé články či rozhovory zo sveta bojových športov. Ak chceš podporiť rozvoj podobného obsahu, pridaj sa do klubu Refresher+. Okrem množstva benefitov, ktoré na teba čakajú, získaš neobmedzený prístup k prémiovým článkom.

Základné informácie o turnaji Oktagon 36
Kedy: Sobota 15. októbra 2022
Kde: Nemecko, Festhalle, online na Oktagon.tv
Hlavné hviezdy turnaja: Samuel Pirát Krištofič, Miloš Petrášek, Leandro Silva, Bojan Veličković, Stephan Pütz, Christian Eckerlin a ďalší
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa OKTAGON MMA (@oktagonmma)


Free Prelims

Jakub Bahník vs. Jamie Cordero

Zástupca gymu All Sports Academy a kolega šampióna Patrika Kincla Jakub Bahník je zakaždým zárukou poriadnej šou. V zápasoch sa s tým nepára, o čom svedčí aj jeho bilancia. Už sedemkrát ukončil svojich súperov hneď v prvom kole a aktuálne má na konte sériu troch výhier v rade (všetkých protivníkov ukončil behom pár minút). Vydržať pred jeho pekelnými údermi stáť celé kolo nedokáže len tak hocikto.

Jeho súperom sa stane účastník 1. série nemeckej Oktagon Challenge Jamie Cordero. Za sebou má zatiaľ síce niekoľkonásobne menej zápasov ako Bahník, ale zatiaľ zakaždým vyhral. V jednom z nich svojho oponenta ukončil za pol minúty.

Hoci má Nemec svoje kvality, perfektne rozbehnutý Bahník by mal byť minimálne o level ďalej a dá sa pokojne očakávať, že v postoji svojho súpera prestrieľa a na konto si pripíše ďalší knokaut v prvom kole.

Tip na víťaza: Bahník

bahník
Zdroj: OKTAGON MMA

Prelims

Katharina Dalisda vs. Mallory Martin

Na turnaji v Nemecku nebude chýbať ani ženský zápas. O ten sa postará nemecká bojovníčka Katharina Dalisda prezývaná Tigrica a Američanka Mallory Martin, ktorá posledné tri roky zápasila pod hlavičkou najväčšej MMA organizácie UFC. Tam však dokázala počas štyroch duelov vyhrať iba raz. Dalisda má zase cenné skúsenosti z druhej najprestížnejšej MMA organizácie Bellator.

Zástupkyňa slávneho nemeckého gymu MMA Spirit a skúsená judistka nie je tým typom bojovníčky, ktorá by za každú cenu išla po ukončení. Svoje súperky väčšinou „preboduje“ v trojkolových zápasoch a na rovnakú taktiku pravdepodobne stavia aj v boji s Martin.

O tri roky mladšia Mallory, držiteľka hnedého opasku v BJJ, by však mala ťažiť zo svojich väčších skúseností. Bila sa totiž už s bojovníčkami patriacimi medzi svetovú elitu. Pred vstupom do UFC mala sériu piatich výhier v rade a s aktuálnou sériou dvoch porážok po sebe potrebuje znova okúsiť chuť víťazstva. Nastupovať bude ako favoritka a i keď neočakávame koniec pred limitom, nad súperkou by mala počas všetkých kôl jasne dominovať.

Tip na víťaza: Martin

Marek Bartl vs. Ebrahim Hosseinpour

To, čo dokáže Bartl vždy zaručiť, je, že bude tiecť krv. A nebude jej málo. Svedčí o tom aj fakt, že sa postaví do klietky proti súperovi z Iránu, ktorý si vraví The Butcher (mäsiar). Ten sa prvýkrát predstavil v Oktagone v Šamoríne. Utrpel však tvrdé k.o. od Karola Ryšavého. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 122680 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia