Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
12. októbra 2022, 9:30
Čas čítania 5:14
Jakub Paulík

História House of the Dragon: Od Detí lesa cez vojny so sťahovaním kože až po príchod Targaryenovcov

História House of the Dragon: Od Detí lesa cez vojny so sťahovaním kože až po príchod Targaryenovcov
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES HOUSE OF THE DRAGON
Uložiť Uložené

Tisíce rokov pred príchodom Targaryenovcov bol Westeros plný legiend o Azor Ahaiovi či ľudských obetiach Bielym chodcom.

Príbeh Game of Thrones a prequelu House of the Dragon je len malou časťou histórie sveta spisovateľa Georgea R. R. Martina. Udalostiam zo seriálov predchádzali vojny Prvých ľudí a Detí lesa, príchod Andalov a Rhoynarov či boje s Bielymi chodcami, ktoré nie sú rozhodne o nič menej krvavé než dianie v seriáli. Legendy hovoria o ľudských obetiach, kanibalizme či sťahovaní kože nepriateľov.

Na Refresheri House of the Dragon ako jednému z aktuálne najpopulárnejších seriálov venujeme patričný priestor. Prečítať si si u nás mohol o rozložení síl medzi frakciami Čiernych a Zelených, ale aj o tom, ako dopadne Tanec s drakmi podľa kníh. Ak ťa tento obsah baví, môžeš ho podporiť členstvom v klube Refresher+.

Game of the Thrones
Zdroj: HBO

Vojna s Deťmi lesa aj s obrami

Ešte predtým, než sa na Westeros dostali Prví ľudia, kontinent obývali bytosti známe ako Deti lesa, ktoré sme spoznali v seriáli Game of Thrones. Ľudia im začali pre ich nízky vzrast hovoriť Deti, no ony samy seba nazývajú „tí, ktorí spievajú pieseň zeme“. 

Odporúčané
Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) 17. marca 2023, 14:30

Deti lesa boli známe nielen svojou výškou, ale aj láskou k prírode a dlhovekosťou, pričom sa mohli dožívať aj niekoľko tisícok rokov. Okrem nich Westeros počas takzvaného Veku úsvitu (Dawn Age) obývali obri, s ktorými Deti lesa viedli čas od času konflikty.

Niekedy po roku 12 000 BC (BC je odkazom na before conquest – čiže pred obdobím, keď Aegon Dobyvateľ prišiel do Westerosu) sa Deti lesa stretli s Prvými ľuďmi, ktorých viedol Garth Greenhand. Spočiatku ľudí vrelo vítali, no neskôr začali medzi oboma stranami rásť spory.

Prví ľudia vysekávali ich čarostromy, pretože sa obávali, že ich cez ne Deti lesa sledujú. Prvotní obyvatelia Westerosu však považovali čarostromy za posvätné, a tak ich činy ľudí rozhnevali.

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
len za 51
a čítaj všetko bez obmedzení
Kúpiť predplatné
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 122635 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako si Deti lesa a Prví ľudia rozdelili územie.
  • Kto sťahoval ľudí z kože a nosil ju ako plášť.
  • Ako znie legenda o krvilačnom slobodnom ľude, ktorý konzumuje časti nepriateľov.
  • Ktoré kráľovstvo odolalo útoku Andalov.
  • Čo sa stalo s lordom veliteľom Nočnej hliadky, ktorý sa zamiloval do Bielej chodkyne.
Domov
Zdieľať
Diskusia