Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. mája 2024, 16:30
Čas čítania 4:33
Barbora Fábryová

Tomáš stážuje u eurokomisára Maroša Šefčoviča: Plat 1 300 eur stačí na prežitie. Na druhú prácu by som už nemal čas (Rozhovor)

Tomáš stážuje u eurokomisára Maroša Šefčoviča: Plat 1 300 eur stačí na prežitie. Na druhú prácu by som už nemal čas (Rozhovor)
Zdroj: Archív Tomáš Vidovenec
REFRESHER ROZHOVORY SLOVÁCI
Uložiť Uložené

Tomáš žije v Bruseli iba dva mesiace, no do stáže už je naplno ponorený. V kancelárii eurokomisára pracuje na niekoľkých zaujímavých projektoch. V rozhovore nám prezradil aj to, ako trávi svoj voľný čas.

Tomáš má 24 rokov a od marca 2024 stážuje v kabinete eurokomisára Maroša Šefčoviča. Študoval 4 roky v Anglicku a magisterský titul má z odboru Environment, Development and Politics. Svoju prvú menšiu stáž absolvoval už v Peru, kde jeden mesiac pracoval na svojej dizertačnej práci.

S Tomášom som sa stretla v centre Bruselu v typickom miestnom pube. V rozhovore pre Refresher prezradil, aké je to žiť v Bruseli, čo ho na stáži najviac baví a čo pre Európsku komisiu robí.

„Žijem tu v takej európskej bubline s ľuďmi, ktorí zmýšľajú veľmi podobne ako ja. Vnímam veľmi obohacujúco, keď sa s nimi môžem rozprávať,“ odpovedal na otázku, čo sa mu v Bruseli páči najviac.

Ak chceš čítať viac rozhovorov týkajúcich sa politických tém, pridaj sa do klubu Refresher+ a získaj prístup ku všetkým článkom na našom webe.
Odporúčané
Šéfredaktor Aktualít Peter Bárdy: Strana Hlas-SD zanikne. Po Pellegriniho odchode z nej Fico poberie ľudí (Rozhovor) Šéfredaktor Aktualít Peter Bárdy: Strana Hlas-SD zanikne. Po Pellegriniho odchode z nej Fico poberie ľudí (Rozhovor) 24. apríla 2024, 14:30
Odporúčané
Europoslanec Hojsík: V europarlamente sa ma kolegovia pýtajú, či robíme zo Slovenska úplný „Orbánistan“ (Rozhovor) Europoslanec Hojsík: V europarlamente sa ma kolegovia pýtajú, či robíme zo Slovenska úplný „Orbánistan“ (Rozhovor) 19. apríla 2024, 17:00
Odporúčané
Adam má 25 rokov a pracuje ako kamionista. Na Slovensku sa dá zarobiť aj 2500 eur, pekné videá z kamiónov skresľujú realitu Adam má 25 rokov a pracuje ako kamionista. Na Slovensku sa dá zarobiť aj 2500 eur, pekné videá z kamiónov skresľujú realitu 27. februára 2024, 9:30
brusel
Zdroj: Archív Tomáš Vidovenec

Ako si sa dostal k stáži u eurokomisára Maroša Šefčoviča?Na internete som si vyhľadal Blue Book stáže, je to veľmi známe. Záujemcovia sa môžu rozhodnúť, či si vyberú letnú alebo zimnú stáž. Hocikto sa môže prihlásiť, ale je tam veľmi veľká konkurencia, každého pol roka sa hlási okolo 15-tisíc ľudí.

Musel si absolvovať nejaký pohovor?

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 158671 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako vyzerá Tomášov bežný deň v Bruseli.
  • Čo pre Maroša Šefčoviča robí.
  • Aké je pracovať pre európsku inštitúciu.
  • Čo odkazuje mladým Slovákom, ktorí o podobnú stáž majú záujem.
Domov
Zdieľať
Diskusia