Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. októbra 2022, 9:30
Čas čítania 4:54
Jakub Paulík

Zelení proti Čiernym. Za koho sa v House of the Dragon postavia Starkovci či Lannisterovci?

Zelení proti Čiernym. Za koho sa v House of the Dragon postavia Starkovci či Lannisterovci?
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY HOUSE OF THE DRAGON NOVÉ SERIÁLY
Uložiť Uložené

Občianska vojna medzi Targaryenovcami je na spadnutie.

Aliancie medzi frakciami rozvráteného rodu Targaryenovcov sa čoraz viac upevňujú. Niektorí spojenci Rhaenyry či Alicent sú už zo seriálu známi, ďalší však svoju lojalitu jednej alebo druhej strane zatiaľ neprejavili. Kto bude mať výhodu väčšieho počtu drakov a za ktorú stranu sa rozhodnú bojovať slávne rody ako Starkovci či Lannisterovci?

Rozpoznáš slovenských filmárov podľa fotky? Vieš, ktoré projekty sú na streamovacích platformách v októbri najočakávanejšie? Tieto a ďalšie iné články si môžeš prečítať v našej filmovej a seriálovej sekcii, kde sa venujeme najvýraznejším novinkám. Tvorbu redakčného obsahu podporujú členovia klubu Refresher+.

Pozor, článok bude obsahovať knižné spoilery.
House of the Dragon
Zdroj: HBO

Čierni a Zelení – čo to znamená?

Azda každý fanúšik House of the Dragon vie, že seriál od svojho počiatku smeruje k občianskej vojne medzi dvomi frakciami. Tým sa bude počas Tanca s drakmi hovoriť Čierni a Zelení.

Prvá skupina predstavuje princeznú Rhaenyru a jej podporovateľov. Čierna a červená farba symbolizuje rod Targaryenovcov. Je teda príhodné, že jej stúpenci majú prezývku Čierni.

V druhej skupine sú hlavnými aktérmi aj Aegon a Aemond Targaryenovci, a tak by mali nárok na rovnaké farby. Ich matka je však Alicent Hightower, pre ktorej rod sú typické zelené farby. Svoju oddanosť rodu Hightowerovcov a symbolický odpor voči Rhaenyre vyjadrila už počas jej svadby, keď si zámerne obliekla zelené šaty.

Anketa:
Si tím Zelení alebo tím Čierni?
Zelení.
Čierni.
Ani jedno, zostanem neutrálny/a.
Zelení.
5 %
36 Hlasov
Čierni.
88 %
675 Hlasov
Ani jedno, zostanem neutrálny/a.
8 %
58 Hlasov

Podľa kníh po smrti kráľa Viserysa I. niektorí panovníci odmietnu rešpektovať jeho vôľu o nástupníctve a miesto princeznej Rhaenyry korunujú za kráľa Aegona II. Rhaenyra sa bude medzičasom nachádzať na Dragonstone a správa z hlavného mesta u nej vyvolá predčasný pôrod, pri ktorom zomrie jej dcéra. Princezná následne odmietne akceptovať Aegona II. ako kráľa a s podporou svojich stúpencov sa dá korunovať za kráľovnú.

Na dôkladné pochopenie Tanca s drakmi je dôležité, aby sa divák aspoň primerane vyznal v menách mnohých hrdinov z viacerých rodov. Otestuj si svoje znalosti v našom kvíze.
Odporúčané
KVÍZ: Vyznáš sa v šialene podobných menách postáv z House of the Dragon? Targaryenovci a Velaryonovci predstavujú veľký guľáš KVÍZ: Vyznáš sa v šialene podobných menách postáv z House of the Dragon? Targaryenovci a Velaryonovci predstavujú veľký guľáš 27. septembra 2022, 17:00

Frakcia Čiernych

Rhaenyra sa bude môcť pri svojom ťažení oprieť nielen o draka Syrax, ale aj o nového manžela Daemona Targaryena. Ten síce nie je pre konfliktnú povahu práve zárukou získavania nových spojenectiev, ale zato je skúseným bojovníkom, ktorý dokáže s drakom Caraxesom urobiť s nepriateľmi krátky proces.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 122552 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kto bude mať väčšiu prevahu s drakmi.
  • Na čiu stranu sa postavia slávne rody Starkovci, Lannisterovci, Baratheonovci, Greyjoyovci, Tullyovci, Arrynovci či Martellovci.
  • Koho si zvolia Aegon II. a Rhaenyra za pobočníkov.
  • Ako Zelení využijú Triarchiu v boji proti Čiernym.
  • Ktorý veľký rod sa odmietne zapojiť do vojny.
Domov
Zdieľať
Diskusia