Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. septembra 2022, 19:30
Čas čítania 0:59
Dominik Vetrák

House of the Dragon pokračuje famóznou šiestou epizódou. Ako sa podaril časový skok o 10 rokov?

House of the Dragon pokračuje famóznou šiestou epizódou. Ako sa podaril časový skok o 10 rokov?
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY HBO SERIÁLY HOUSE OF THE DRAGON NOVÉ SERIÁLY
Uložiť Uložené

Hodnotíme najnovšiu časť skvelého seriálu House of the Dragon.

House of the Dragon pokračuje v nastolenom trende vydávania jednej famóznej epizódy za druhou. Najnovšia, šiesta časť znamenala pre seriál veľkú zmenu. V deji sme sa totiž posunuli o desať rokov a pri viacerých postavách sa zmenilo herecké obsadenie. Milly Alcock, ktorá hrala Rhaenyru, vystriedali (nebinárna osoba) Emma D’Arcy.

Prirodzene, jej talent budeme môcť posúdiť až po dlhšom čase na obrazovke, no už v šiestej epizóde ukázala niekoľko úžasných momentov. Ešte viac nás teší Olivia Cooke, ktorá v role Alicent nahradila Emily Carey. Cooke v priebehu jedinej epizódy dokázala podať výraznejší a lepší herecký výkon, než aký sa podaril jej predchodkyni vo všetkých predošlých častiach. 

Odporúčané
Kto sa stane kráľom v House of the Dragon? Takto sa skončí seriál podľa kníh Kto sa stane kráľom v House of the Dragon? Takto sa skončí seriál podľa kníh 25. septembra 2022, 14:30

Nového herca dostala aj postava Laenora Velaryona, ktorého hrá John Macmillan. Herecké výkony nie sú zďaleka to jediné, čo môžeme v novej epizóde pochváliť. Tvorcom sa až prekvapivo dobre podarilo zakomponovať 10-ročný časový skok do dramatizácie celého deja. 

House of the dragon
Zdroj: HBO

Konfliktný vzťah medzi Alicent a Rhaenyrou pôsobí prirodzene. Napätie medzi nimi vnímame aj bez bezprostredného stretu týchto dvoch postáv. 

Šiesta časť mala aj nesmierne zaujímavý príbeh venujúci sa deťom Rhaenyry a Alicent a dočkali sme sa hneď niekoľkých dejových prekvapení a zvratov. Na jednej strane je to dobre, pretože si v príbehu nemôžeme byť ničím istí a tvorcovia nás neustále prekvapujú.

Na strane druhej si s niektorými postavami nedokážeme vytvoriť dostatočne silný vzťah, keďže sa na obrazovke dlho neohrejú a už sa opäť posúvame v čase dopredu. Vzhľadom na štruktúru príbehu to však nie je žiadne prekvapenie a divácke očakávania sa tomu musia prispôsobiť. 

House of the dragon
Zdroj: HBO
Domov
Zdieľať
Diskusia